BLACK WEEK 21-28.11.2022

Olej kokosowy to tłuszcz pozyskiwany z miąższu owoców palmy kokosowej, potocznie nazywanych orzechami. Surowiec ten jest niezwykły o tyle, że składa się w większości z nasyconych kwasów tłuszczowych (m.in. laurynowego) spotykanych głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego. Są to jednak związki o zupełnie innym profilu. W połączeniu z bogactwem witamin i minerałów odpowiadają za niezwykle cenne dla ludzkiego zdrowia właściwości oleju kokosowego.

Olej kokosowy Frakcjonowany 200g Zrób Swój Kosmetyk

Olej kokosowy Frakcjonowany 200g Zrób Swój Kosmetyk
Olej kokosowy Frakcjonowany 200g Zrób Swój Kosmetyk

Olej kokosowy frakcjonowany firmy Zrób Swój kosmetyk powstaje w wyniku hydrolizy oleju kokosowego zawiera średniej długości łańcuchy oleju kokosowego tj. trójglicerydy (MTC), przez co olej jest stabilny. Olej kokosowy frakcjonowany jest bezzapachowy, bezbarwny, świetnie się wchłania przez co jest mocno ceniony prze masażystów i w aromaterapii.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 - 7 dni

Cena: 28,49 zł 29,99 zł
szt.
  • promocja

Olej kokosowy Nierafinowany 900ml Targroch

Olej kokosowy Nierafinowany 900ml  Targroch
Olej kokosowy Nierafinowany 900ml Targroch

Niezastąpiony olej zarówno do użycia kosmetycznego jak i spożywczego. Jeden z najlepszych olejów do pielęgnacji włosów i skóry głowy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 2 - 7 dni

Cena: 27,16 zł 28,59 zł
szt.
  • promocja

Olej kokosowy rafinowany bezzapachowy 900ml Targroch

Olej kokosowy rafinowany bezzapachowy 900ml  Targroch
Olej kokosowy rafinowany bezzapachowy 900ml Targroch

Olej kokosowy rafinowany -bez zapachu i smaku.

INCI: cocos nucifera

Niezastąpiony olej zarówno do użycia kosmetycznego jak i spożywczego. Jeden z najlepszych olejów do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Prawdziwy dar do wyrobu naturalnego mydła, ze względu na odporność na jełczenie i puszystą pianę jaką nadaje mydłu nawet w twardej wodzie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 - 7 dni

Cena: 20,42 zł 21,49 zł
szt.
  • promocja

Olej kokosowy rafinowany bezzapachowy 500ml Targroch

Olej kokosowy rafinowany bezzapachowy 500ml Targroch
Olej kokosowy rafinowany bezzapachowy 500ml Targroch

Olej kokosowy rafinowany -bez zapachu i smaku.

INCI: cocos nucifera

Niezastąpiony olej zarówno do użycia kosmetycznego jak i spożywczego. Jeden z najlepszych olejów do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Prawdziwy dar do wyrobu naturalnego mydła, ze względu na odporność na jełczenie i puszystą pianę jaką nadaje mydłu nawet w twardej wodzie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 - 7 dni

Cena: 12,82 zł 13,49 zł
szt.
  • promocja

Olej kokosowy Frakcjonowany 1kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej kokosowy Frakcjonowany 1kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej kokosowy Frakcjonowany 1kg Zrób Swój Kosmetyk

Frakcjonowany olej kokosowy zawiera tylko średniej długości trójglicerydy (MCT) oleju kokosowego dzięki czemu jest stabilny i płynny w temperaturze pokojowej. Powstaje w wyniku przekształcenia oleju kokosowego za pomocą pary wodnej.

Dostępność: brak towaru

Cena: 119,00 zł

Olej kokosowy Nierafinowany Extra Virgin 500ml Targroch

Olej kokosowy Nierafinowany Extra Virgin 500ml Targroch
Olej kokosowy Nierafinowany Extra Virgin 500ml Targroch

Niezastąpiony olej zarówno do użycia kosmetycznego jak i spożywczego. Jeden z najlepszych olejów do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Prawdziwy dar do wyrobu naturalnego mydła, ze względu na odporność na jełczenie i puszystą pianę jaką nadaje mydłu nawet w twardej wodzie.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 2 - 7 dni

Cena: 17,58 zł 18,50 zł
szt.
  • promocja

Olej kokosowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej kokosowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej kokosowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej kokosowy rafinowany - bez zapachu

INCI: cocos nucifera

Niezastąpiony olej zarówno do użycia kosmetycznego jak i spożywczego. Jeden z najlepszych olejów do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Prawdziwy dar do wyrobu naturalnego mydła, ze względu na odporność na jełczenie i puszystą pianę jaką nadaje mydłu nawet w twardej wodzie

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 - 7 dni

Cena: 350,00 zł
szt.

Olej kokosowy frakcjonowany do masażu 500g Zrób Swój Kosmetyk

Olej kokosowy frakcjonowany do masażu 500g Zrób Swój Kosmetyk
Olej kokosowy frakcjonowany do masażu 500g Zrób Swój Kosmetyk

Frakcjonowany olej kokosowy zawiera tylko średniej długości trójglicerydy (MCT) oleju kokosowego dzięki czemu jest stabilny i płynny w temperaturze pokojowej. Powstaje w wyniku przekształcenia oleju kokosowego za pomocą pary wodnej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 - 7 dni

Cena: 62,69 zł 65,99 zł
szt.
  • promocja

Jakie są rodzaje oleju kokosowego?

Na rynku dostępne są trzy warianty oleju kokosowego. Każdy z nich odpowiedni jest do innych zastosowań. Do celów spożywczych przyda ci się olej kokosowy rafinowany – jest stosunkowo tani, ma długi termin przydatności do spożycia, możesz poddawać go obróbce w wysokich temperaturach, nie zmienia smaku i aromatu potraw

Jeśli szukasz zasobnego w substancje odżywcze składnika do samodzielnie tworzonych odżywek i kremów, wybierz olej kokosowy nierafinowany – w procesie rafinacji wiele cennych dla zdrowia bioaktywnych związków ulega rozpadowi. Dodatkowo ten kosmetyczny olej kokosowy nada piękny aromat twoim kosmetykom

Trzeci wariant stanowi olej kokosowy frakcjonowany – złożony wyłącznie z zawartych w kokosowym miąższu średniołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych. Ten wariant uchodzi za najkorzystniejszy w diecie sportowców czy osób na diecie odchudzającej. Ma także wspaniałe walory kosmetyczne – jest znakomitym emolientem i jako produkt bezwonny i bezbarwny, stabilny w temperaturze pokojowej, stanowi świetną bazę do domowych kosmetyków, np. olejków do aromaterapii.

Jakie są prozdrowotne właściwości oleju kokosowego?

Średniołańcuchowe nasycone kwasy tłuszczowe czynią kosmetyczny olej kokosowy niezwykle cennym surowcem, ponieważ mają one właściwości antyseptyczne i silnie nawilżające. Odbudowują naturalną barierę ochronną skóry, stymulują odnowę komórkową, regulują pracę gruczołów łojowych. Nierafinowany olej kokosowy zawiera także witaminę E, nie bez przyczyny nazywaną witaminą młodości – jako silny antyoksydant hamuje procesy starzenia się tkanek. W składzie produktu znajdują się także niezbędne dla zdrowia i stanu skóry witaminy B i K oraz takie minerały, takie jak cynk, wapń, fosfor i żelazo.

Jak działa olej kokosowy w kosmetykach?

Szerokie spektrum właściwości oleju kokosowego sprawia, że z jego stosowania korzyści mogą odnieść osoby o różnych typach cery i z rozmaitymi problemami skórnymi. Jeśli masz cerę suchą, odwodnioną, olej przyczyni się do jej nawilżenia. W przypadku cery mieszanej lub tłustej kosmetyczny olej kokosowy normalizuje wydzielanie sebum, a przy dodatkowej skłonności do ropnych wyprysków – hamuje działanie drobnoustrojów. Z walorów oleju możesz skorzystać także, jeśli potrzebujesz preparatu anti-aging – zawarte w nim związki wzmacniają włókna kolagenowe, spłycają zmarszczki, rozświetlają cerę. Dodatkowo olej kokosowy znakomicie wzmacnia i zmiękcza włosy. 

Zastosowanie oleju kokosowego

Jeśli samodzielnie tworzysz swoje kosmetyki, koniecznie spróbuj wykorzystać frakcjonowany olej kokosowy. To znakomita baza do mydeł, peelingów albo antyperspirantów DIY. Po nierafinowany olej kokosowy sięgnij, wówczas, gdy planujesz zrobić krem o bogatej formule, który skutecznie rozwiąże twoje problemy skórne, albo nawilżający balsam do ciała. Nie zapominaj też, że wiele cennych zastosowań ma spożywczy olej kokosowy. Jest świetną alternatywą dla olejów roślinnych czy masła w wypiekach, nadaje się do smażenia, ale też na bazę do sosów i dipów.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl