Cera dojrzała boryka się z wieloma problemami takimi jak zmarszczki, przebarwienia, utrata elastyczności czy nawilżenia. Przy wyborze pielęgnacji ważne jest, aby sprawdzić skuteczność i skład danego produktu kosmetycznego. Oczyszczanie i odżywianie skóry dorosłych to podstawa, o której zawsze należy pamiętać. Peeling złuszcza naskórek, stymulując jego odnowę i nie wywołuje nieprzyjemnego uczucia napięcia. Sprawdź nasze naturalne produkty do pielęgnacji cery dojrzałej.
Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 10ml Chmara Blend
Astaksantyna 5% w oleju to surowiec kosmetyczny, który cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród producentów nowoczesnych i zaawansowanych produktów pielęgnacyjnych. Pozyskiwany z alg zielenicowych Haematococcus pluvialis, ekstrakt ten jest ceniony ze względu na wysoką zawartość naturalnego karotenoidu – astaksantyny, należącej do grupy ksantofili.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 5ml Chmara Blend
Astaksantyna 5% w oleju to surowiec kosmetyczny, który cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród producentów nowoczesnych i zaawansowanych produktów pielęgnacyjnych. Pozyskiwany z alg zielenicowych Haematococcus pluvialis, ekstrakt ten jest ceniony ze względu na wysoką zawartość naturalnego karotenoidu – astaksantyny, należącej do grupy ksantofili.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 30ml Chmara Blend
Astaksantyna 5% w oleju to surowiec kosmetyczny, który cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród producentów nowoczesnych i zaawansowanych produktów pielęgnacyjnych. Pozyskiwany z alg zielenicowych Haematococcus pluvialis, ekstrakt ten jest ceniony ze względu na wysoką zawartość naturalnego karotenoidu – astaksantyny, należącej do grupy ksantofili.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Bakuchiol > 99% HPLC 5 ml - roślinny odpowiednik "Retinolu" Esent
Bakuchiol jest retinoidem botanicznym występującym w roslinie Psoralea corylifolia i Otholobium pubescens, z których wydobywany jest m.in. w procesie ekstrakcji dwutlenkiem węgla, w stanie nadkrytycznym.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Biotyna (witamina B7) 99,6% - 5g Esent
Biotyna, znana również jako witamina H lub B7, to rozpuszczalna w wodzie witamina z grupy witamin B. Jest ważnym składnikiem diety i suplementów diety oraz popularnym składnikiem kosmetyków.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Wąkrotki Azjatyckiej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella Asiatica Extract) pozyskiwany jest z liści rośliny centelii azjatyckiej, znanej również jako gotu kola. Roślina ta rośnie w południowo-wschodniej Azji, a także na terenach Ameryki Południowej i Północnej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów i tanin, ekstrakt jest cenionym składnikiem w recepturach kosmetycznych, szczególnie w formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji ciała i twarzy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Róży Stulistnej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt działa silnie antyoksydacyjne, zapobiega starzeniu się skóry. Regeneruje i nawilża naskórek, zmniejsza naczynka krwionośne i likwiduje obrzęki oraz zaczerwienia.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Wąkrotki Azjatyckiej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella Asiatica Extract) pozyskiwany jest z liści rośliny centelii azjatyckiej, znanej również jako gotu kola. Roślina ta rośnie w południowo-wschodniej Azji, a także na terenach Ameryki Południowej i Północnej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów i tanin, ekstrakt jest cenionym składnikiem w recepturach kosmetycznych, szczególnie w formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji ciała i twarzy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Arniki 200ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z arniki powstaje w wyniku maceracji suszonych kwiatów Arnica montana w oleju roślinnym, najczęściej słonecznikowym. Roślina ta, określana często mianem „słońca gór”, wykorzystywana jest w branży kosmetycznej jako komponent o charakterystycznym profilu ziołowym. Otrzymany surowiec posiada barwę jasnosłomkową i dobrze komponuje się z wieloma rodzajami formulacji kosmetycznych – od lekkich emulsji po oleiste serum.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Kadzidłowca 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z kadzidłowca (Boswellia serrata) to składnik pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z żywicy drzewa kadzidłowca. Ze względu na swoje właściwości fizykochemiczne znajduje zastosowanie jako dodatek w recepturach kosmetycznych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Kadzidłowca 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z kadzidłowca (Boswellia serrata) to składnik pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z żywicy drzewa kadzidłowca. Ze względu na swoje właściwości fizykochemiczne znajduje zastosowanie jako dodatek w recepturach kosmetycznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Koniczyny Czerwonej 150ml Chmara Blend
Surowiec kosmetyczny pochodzenia roślinnego, stanowiący połączenie oleju z nasion słonecznika i ekstraktu z kwiatów koniczyny czerwonej. Przeznaczony do stosowania w recepturach kosmetyków pielęgnacyjnych, jako komponent wspierający formulacje przeznaczone m.in. do skóry wymagającej szczególnej troski.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Koniczyny Czerwonej 50ml Chmara Blend
Surowiec kosmetyczny pochodzenia roślinnego, stanowiący połączenie oleju z nasion słonecznika i ekstraktu z kwiatów koniczyny czerwonej. Przeznaczony do stosowania w recepturach kosmetyków pielęgnacyjnych, jako komponent wspierający formulacje przeznaczone m.in. do skóry wymagającej szczególnej troski
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Wąkrotki Azjatyckiej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z wąkrotki azjatyckiej jest cennym składnikiem w przemyśle kosmetycznym, wykorzystywanym w różnorodnych formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Wąkrotki Azjatyckiej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z wąkrotki azjatyckiej jest cennym składnikiem w przemyśle kosmetycznym, wykorzystywanym w różnorodnych formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Acmelli (Acmella Macerat) 150ml Chmara Blend
W ekstrakcie olejowym z acmelli głównie wystepuje spilantol, który jest odpowiedzialny za wiele korzystnych właściwości tego oleju m.in przeciwzapalne, odmładzające i przeciwbakteryjne.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Acmelli (Acmella Macerat) 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z acmelli, znany również jako olej z acmelli o nazwie botanicznej Spilanthes acmella, jest cennym składnikiem w przemyśle kosmetycznym i medycynie naturalnej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 150ml Chmara Blend
Olej z bursztynu jest wytwarzany z żywicy bursztynowej, która jest skamieniałą żywicą drzewną. Olej z bursztynu jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne i odżywcze dla skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 50ml Chmara Blend
Olej z bursztynu jest wytwarzany z żywicy bursztynowej, która jest skamieniałą żywicą drzewną. Olej z bursztynu jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne i odżywcze dla skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z kocanki 150ml Chmara Blend
Olej z kocanki firmy Zrób Swój Kosmetyk powstał w wyniku maceracji kwiatów kocanki w oleju słonecznikowym. W trakcie moczenia kwiatów kocanki
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt olejowy z nagietka (macerat) 150ml Chmara Blend
Macerat z nagietka znajduje swoje miejsce w recepturach kosmetyków dedykowanych cerze suchej, wrażliwej, delikatnej, dojrzałej oraz problematycznej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Nagietka (Macerat) 500ml Chmara Blend
Macerat z nagietka znajduje swoje miejsce w recepturach kosmetyków dedykowanych cerze suchej, wrażliwej, delikatnej, dojrzałej oraz problematycznej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Nagietka (Macerat) 50ml Chmara Blend
Macerat z nagietka znajduje swoje miejsce w recepturach kosmetyków dedykowanych cerze suchej, wrażliwej, delikatnej, dojrzałej oraz problematycznej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Czym charakteryzuje się skóra dojrzała?
Cera dojrzała to skóra, która przeszła już wiele zmian, m.in. związanych z upływem czasu, czynnikami zewnętrznymi oraz wpływem hormonów. Charakteryzuje się ona zmniejszoną elastycznością i jędrnością, a także pojawianiem się na niej drobnych zmarszczek i przebarwień. Przyczyną jest spadek produkcji kolagenu oraz elastyny, szkodliwy wpływ promieni słonecznych oraz wysokie zanieczyszczenie powietrza. Naturalna pielęgnacja cery dojrzałej może pomóc w zwalczaniu tych problemów.
Pielęgnacja cery dojrzałej
Najlepsze naturalne składniki do pielęgnacji cery dojrzałej to te, które pomogą w regeneracji i odbudowie skóry. Jednym z takich składników jest witamina C, która działa przeciwutleniająco i chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Kwas hialuronowy to inny składnik, który pomaga w utrzymaniu wilgoci w skórze, a dzięki temu zwiększa jej elastyczność. Olejek z wiesiołka to także dobry wybór - zawiera kwas gamma-linolenowy, który korzystnie wpływa na stan skóry dojrzałej, a także pomaga w redukcji widoczności zmarszczek i poprawia jej ogólną kondycję.
7,43 zł
Cena regularna:
9,90 zł










