W naszym sklepie zamówisz surowce, dzięki którym zrobić swoją unikatową formułę, które może wspomóc przy problemach skórnych
Witamina PP (B3- Niacynamid) 50g Chmara Blend
Witamina PP, znana również jako witamina B3 lub niacynamid, to organiczny związek chemiczny, który pełni istotną rolę w organizmach ludzkich i zwierzęcych. Niacynamid jest jednym z dwóch biologicznie czynnych pochodnych witaminy B3 - drugim jest kwas nikotynowy. W formułach kosmetycznych stosowana jako silny anyoksydant, czynnik poprawiający krążenie śródskórne, stymulujący produkcję naturalnego kolagenu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Witamina PP (B3- Niacynamid) 25g Chmara Blend
Niacynamid reguluję produkcję sebum, co jest szczególnie korzystne dla osób z cerą tłustą lub skłonną do trądziku, zmniejsza wypryski i ogranicza rozwój zaskórników. Niacynamid wyrównuje koloryt skóry, przebarwienia, hiperpigmentację działa poprzez hamowanie transferu melaniny do górnych warstw skóry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Witamina PP (B3- Niacynamid) 100g Zrób Swój Kosmetyk
Witamina PP, znana również jako witamina B3 lub niacynamid, to organiczny związek chemiczny, który pełni istotną rolę w organizmach ludzkich i zwierzęcych. Niacynamid jest jednym z dwóch biologicznie czynnych pochodnych witaminy B3 - drugim jest kwas nikotynowy. W formułach kosmetycznych stosowana jako silny anyoksydant, czynnik poprawiający krążenie śródskórne, stymulujący produkcję naturalnego kolagenu.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Skwalan z Oliwek 50ml Chmara Blend
Skwalan z Oliwek 100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Skwalan z Oliwek 200ml Chmara Blend
Skwalan z Oliwek 100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Pantenol 75% 1kg Chmara Blend
Ten produkt jest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych informacji dostępnych z internetu i w literatury.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny z Rozmarynu, Rozmarynowy 30ml Chmara Blend
Stosowanie olejku rozmarynowego może przynieść ukojenie w czasie wszelkiego rodzaju infekcji i zakażeń. Cechuje się on bowiem silnym działaniem antybakteryjnym, antywirusowym i antygrzybiczym. Skutecznie wzmacnia on także odporność organizmu poprzez stymulowanie działania układu immunologicznego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Eukaliptus, z Eukaliptusu 100ml Chmara Blend
Olejek eukaliptusowy to naturalny składnik, który dzięki swoim właściwościom może zostać wykorzystany w szerokim zakresie produktów kosmetycznych. Choć nie jest przeznaczony do stosowania w czystej formie na skórę, może pełnić istotną rolę jako dodatek do kosmetyków, wspierając ich działanie i poprawiając komfort stosowania.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Eukaliptus, Eukaliptusowy 30ml Chmara Blend
Olejek z eukaliptusu to naturalny produkt o wielu korzystnych właściwościach, który może być doskonałym dodatkiem do codziennej pielęgnacji. Dla skóry, olejek ten jest znany z redukowania nadmiernej potliwości, regulowania nadmiaru sebum oraz działania antyseptycznego, co sprawia, że jest idealny dla osób z problematyczną skórą.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Eteryczny Eukaliptus 10ml Naturalne Aromaty
Naturalny olejek eteryczny z eukaliptusa charakteryzuje się intensywnym, świeżym, ziołowym i lekko kamforowym zapachem. Należy do grupy olejków eterycznych o wysokiej zawartości eukaliptolu (1,8-cyneolu), który odpowiada za jego wyraźny, przenikliwy aromat.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Cyprys 10ml Naturalne Aromaty
Odkryj naturalne właściwości olejku cyprysowego – wyjątkowego olejku uzyskiwanego z młodych gałązek cyprysu włoskiego. Dzięki swoim cennym składnikom, olejek cyprysowy ma pozytywny wpływ na zdrowie, szczególnie na system krążenia oraz gospodarkę wodno-tłuszczową.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej ze Słodkich Migdałów Rafinowany 50ml Chmara Blend
Olej migdałowy intensywnie nawilża, regeneruje świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery suchej, atopowej, wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów łagodzi podrażnienia skóry, a zwłaszcza te słoneczne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Wiesiołka Nierafinowany 50ml Esent
Olej z wiesiołka (Oenothera Biennis Seed Oil) to naturalny surowiec kosmetyczny tłoczony na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego. Ten nierafinowany olej, uzyskany w niskiej temperaturze poniżej 40°C, zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości, dzięki czemu jest idealnym składnikiem pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z pestek Pigwy nierafinowany 50ml Esent
Olej z pigwy to naturalny olej roślinny, który jest wytwarzany przez tłoczenie nasion pigwy. Zawiera on wiele cennych składników, które korzystnie wpływają na zdrowie i urodę skóry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Pestek Malin Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej z pestek malin (Rubus Idaeus) - nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno. Jest silnym przeciwutleniaczem, stymuluje produkcje kolagenu i elastyny, ma silne właściwości przeciwzapalne, łagodzi skutki poparzeń słonecznych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Pestek Malin Nierafinowany 500ml Chmara Blend
Olej z pestek malin (Rubus Idaeus), nierafinowany, niefiltrowany i tłoczony na zimno, to wyjątkowy surowiec kosmetyczny. Bogaty w naturalne przeciwutleniacze, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, działa przeciwzapalnie oraz łagodzi skutki poparzeń słonecznych. Jego zastosowanie w codziennej pielęgnacji skóry przynosi wiele korzyści, zwłaszcza dla osób zmagających się z problemami cery.
Dostępność: brak towaru
Olej z pestek malin nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej z pestek Malin zimnotłoczony
INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Pestek Jabłka Nierafinowany 50ml Esent
Olej z pestek jabłka to wyjątkowy, naturalny produkt, który dostarcza skórze i włosom mnóstwo korzyści. Tłoczony na zimno i nierafinowany, zachowuje wszystkie cenne składniki odżywcze, które wspierają zdrowie i kondycję skóry oraz włosów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Czarnuszki Nierafinowany 50ml Esent
Olej z czarnuszki (Black Seed Oil) to wyjątkowy produkt, otrzymywany z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej (Nigella Sativa). Czarnuszka to roślina z rodziny jaskrowatych, znana i ceniona w medycynie naturalnej od co najmniej 2500 lat, zwłaszcza w regionach basenu Morza Śródziemnego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Baobabu Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej z Baobabu tłoczony na zimno, nierafinowany to wysokiej jakości surowiec roślinny, pozyskiwany z nasion drzewa Adansonia Digitata, znanego jako baobab afrykański. Ten naturalny składnik roślinny znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym jako komponent wspierający pielęgnacyjne właściwości gotowych produktów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Baobabu Nierafinowany 500ml Chmara Blend
Olej z Baobabu tłoczony na zimno, nierafinowany to wysokiej jakości surowiec roślinny, pozyskiwany z nasion drzewa Adansonia Digitata, znanego jako baobab afrykański. Ten naturalny składnik roślinny znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym jako komponent wspierający pielęgnacyjne właściwości gotowych produktów.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Baobabu Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej z Baobabu tłoczony na zimno, nierafinowany to wysokiej jakości surowiec roślinny, pozyskiwany z nasion drzewa Adansonia Digitata, znanego jako baobab afrykański. Ten naturalny składnik roślinny znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym jako komponent wspierający pielęgnacyjne właściwości gotowych produktów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Skóra atopowa – objawy
Sucha, matowa, szorstka w dotyku i podrażniona skóra, swędzenie, czerwone wykwity i plamy to objawy atopowego zapalenia skóry. AZS to choroba przewlekła, która występuje w różnym nasileniu niemal przez całe życie. Przebiega nieregularnie, a jej objawy mogą się nasilać bądź zmniejszać w zależności od pory roku lub wieku chorego. Oznaki AZS pojawiają się już w okresie niemowlęctwa i obejmują takie części ciała jak twarz, ramiona, nogi i plecy. Przebieg atopowego zapalenia skóry wygląda u każdego inaczej, inne są zmiany skórne i objawy chorobowe. Przyczyną AZS mogą być czynniki genetyczne, biologiczne i środowiskowe.
Pielęgnacja skóry atopowej
Skóra atopowa wymaga specjalnej pielęgnacji. Odpowiedni skład kosmetyków i proporcje zawartych w nich substancji kojących mogą wyraźnie zmniejszyć objawy AZS. Dobór właściwych produktów pielęgnacyjnych jest jednak sprawą indywidualną i zależy od wielu czynników, między innymi od miejsca i stopnia nasilenia zmian chorobowych oraz od wieku osoby dotkniętej AZS. Na rynku kosmetycznym możemy znaleźć szereg kosmetyków do pielęgnacji skóry atopowej. Wybór odpowiedniego produktu bywa jednak trudny. Czym się kierować przy wyborze kosmetyków? Co pomaga na atopowe zapalenie skóry?
Atopowe zapalenie skóry – leczenie naturalne
Naturalne kosmetyki na AZS łagodzą skórne zmiany chorobowe, zapewniają skórze ulgę i odpowiednie nawilżenie.










