Sprawdź aktualne Promocje

Złożenie zamówienia oznacza akceptację regulaminu sklepu. Po złożeniu zamówienia otrzymasz, na wskazany adres e-mail, informacje o kolejnych etapach jego realizacji. W razie konieczności obsługa sklepu będzie się z Tobą kontaktować także telefonicznie. Pamiętaj, że przysługuje Tobie prawo odstąpienia od umowy, bez podania przyczyny.

Producenci

Skóra mieszana może być problematyczna w pielęgnacji, ponieważ różne części twarzy mają różne wymagania. Części tłuste, tj. czoło, nos i podbródek, wymagają odświeżenia i normalizacji. Reszta skóry jest zazwyczaj sucha (policzki, skronie) – kosmetyki powinny koncentrować się na nawilżaniu, odnawianiu i ochronie. Naturalne kosmetyki do pielęgnacji cery mieszanej znajdziesz w naszej ofercie.

Olej z Pestek Malin nierafinowany 5kg

Olej z Pestek Malin nierafinowany 5kg
Olej z Pestek Malin nierafinowany 5kg

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

990,00 zł

( 1 kg = 198,00 zł )
szt

Olej z Pestek Winogron Rafinowany 25kg

Olej z Pestek Winogron  Rafinowany 25kg
Olej z Pestek Winogron Rafinowany 25kg

Olej z pestek winogron wykazują wysoką biozgodność z ludzkim sebum,  nie zapycha ujścia gruczołów łojowych i świetnie sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej i mieszanej. Olej z pestek winogron stosowany na cerę uelastycznioną skórę, zmniejszają delikatnie zmarszczki a stosowany na włosy sprawia że są zdrowsze i błyszczące.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

750,00 zł

( 1 kg = 30,00 zł )
szt

Olej Jojoba Nierafinowane 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej Jojoba Nierafinowane 5kg Zrób Swój  Kosmetyk
Olej Jojoba Nierafinowane 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olejek Jojoba jest płynnym woskiem pozyskiwanym z zarodków drzewa Jojoba. Charakteryzuje się długą datą przydatności, gdyż jest odporny na jełczenie i wysokie temperatury.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

650,00 zł

( 1 kg = 130,00 zł )
szt

Olej Jojoba Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej Jojoba Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej Jojoba Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olejek Jojoba jest płynnym woskiem pozyskiwanym z zarodków drzewa Jojoba. Charakteryzuje się długą datą przydatności, gdyż jest odporny na jełczenie i wysokie temperatury.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

625,00 zł

szt

Olej migdałowy, ze słodkich migdałów Rafinowany 25kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej migdałowy, ze słodkich migdałów Rafinowany 25kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej migdałowy, ze słodkich migdałów Rafinowany 25kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej migdałowy intensywnie nawilża, regeneruje świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery suchej, atopowej, wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów łagodzi podrażnienia skóry, a zwłaszcza te słoneczne.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

615,00 zł

( 1 kg = 24,60 zł )
szt

Olej Jojoba Rafinowany 4kg

Olej Jojoba Rafinowany 4kg
Olej Jojoba Rafinowany 4kg

Nierafinowany olej jojoba od firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z nasion drzewa jojoba, krzewu Simmondsia Chinensis. W temperaturze pokojowej olej ma postać płynną, z delikatnym orzechowym zapachem oraz bursztynowym kolorem. Przy niskich temperaturach, około 8-10°C, może twardnieć, a jego barwa może stać się ciemniejsza.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

510,00 zł

( 1 kg = 127,50 zł )
szt

Olej Konopny rafinowany 5 kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej Konopny rafinowany 5 kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej Konopny rafinowany 5 kg Zrób Swój Kosmetyk

Naturalny olej konopny stworzony z myślą o wszystkich typach skóry jest idealną alternatywą dla chemicznych kosmetyków dostępnych na rynku. To doskonały wybór dla osób z wyjątkowo wrażliwą skórą twarzy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

465,00 zł

( 1 kg = 465,00 zł )
szt

Olej Konopny Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej Konopny Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej Konopny Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Naturalny olej konopny stworzony z myślą o wszystkich typach skóry jest idealną alternatywą dla chemicznych kosmetyków dostępnych na rynku. To doskonały wybór dla osób z wyjątkowo wrażliwą skórą twarzy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

390,00 zł

( 1 kg = 97,50 zł )
szt

Wyciąg z aloesu 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Wyciąg z aloesu 4kg Zrób Swój Kosmetyk
Wyciąg z aloesu 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Wyciąg z aloesu to substancja pozyskiwana z miąższu lub liści rośliny aloes (Aloe vera). Zwykle stosuje się go w produktach kosmetycznych i leczniczych ze względu na jego właściwości pielęgnujące skórę oraz zdrowotne. Ponadto, ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, wyciąg z aloesu może być skuteczny w leczeniu trądziku i skóry tłustej.

Dostępność: brak towaru

Cena:

349,00 zł

( 1 kg = 87,25 zł )

Olej Kokosowy Frakcjonowany Triglicerydy 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej Kokosowy Frakcjonowany Triglicerydy 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej Kokosowy Frakcjonowany Triglicerydy 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Frakcjonowany olej kokosowy zawiera tylko średniej długości trójglicerydy (MCT) oleju kokosowego dzięki czemu jest stabilny i płynny w temperaturze pokojowej. Powstaje w wyniku przekształcenia oleju kokosowego za pomocą pary wodnej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

299,00 zł

( 1 kg = 59,80 zł )
szt

Olej z pestek moreli rafinowany 5kg

Olej z pestek moreli rafinowany 5kg
Olej z pestek moreli rafinowany 5kg

Polecany dla skóry mieszanej, wrażliwej, suchej, szorstkiej i popękanej. Wykazuje działanie odbudowujące oraz utrzymuje nawilżenie skóry.

Dostępność: brak towaru

Cena:

199,00 zł

Olej z pestek winogron Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej z pestek winogron Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej z pestek winogron Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej z pestek winogron firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany z nasion Vitis vinifera bogaty jest w kwasy tłuszczowe m.in kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA) i tłuszcze omega-6. Olej jest bez zapachu i posiada neutralny kolor. Wspaniale sprawdzić się w pielęgnacji cery trądzikowej, delikatnej, tłustej normalnej i dojrzałej.

Dostępność: brak towaru

Cena:

180,00 zł

Olej ze słodkich migdałów Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej ze słodkich migdałów Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej ze słodkich migdałów Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej migdałowy intensywnie nawilża, regeneruje świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery suchej, atopowej, wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów łagodzi podrażnienia skóry, a zwłaszcza te słoneczne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

165,00 zł

( 1 kg = 41,25 zł )
szt

Olej z Pestek Winogron Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej z Pestek Winogron Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej z Pestek Winogron Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej z pestek winogron jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.

Dostępność: brak towaru

Cena:

155,00 zł

( 1 kg = 38,75 zł )

Wosk Jojoba 1kg Chmara Blend

Wosk Jojoba 1kg Chmara Blend
Wosk Jojoba 1kg Chmara Blend

Wosk Jojoba to ceniony surowiec kosmetyczny pozyskiwany z nasion rośliny Simmondsia Chinensis. Dzięki swojej wyjątkowej strukturze jest szeroko wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych jako naturalny składnik wspierający konsystencję, aplikację oraz stabilność produktów pielęgnacyjnych.

W branży kosmetycznej wosk jojoba uznawany jest za jeden z najbardziej uniwersalnych składników pochodzenia roślinnego.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

139,00 zł

( 1 kg = 139,00 zł )
szt
  • nowość

Olej z Pestek Malin Nierafinowany 500ml Chmara Blend

Olej z Pestek Malin Nierafinowany 500ml Chmara Blend
Olej z Pestek Malin Nierafinowany 500ml Chmara Blend

Olej z pestek malin (Rubus Idaeus), nierafinowany, niefiltrowany i tłoczony na zimno, to wyjątkowy surowiec kosmetyczny. Bogaty w naturalne przeciwutleniacze, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, działa przeciwzapalnie oraz łagodzi skutki poparzeń słonecznych. Jego zastosowanie w codziennej pielęgnacji skóry przynosi wiele korzyści, zwłaszcza dla osób zmagających się z problemami cery.

Dostępność: brak towaru

Cena:

135,00 zł

( 1 l = 270,00 zł )

Olej Jojoba Golden Nierafinowany 500ml Chmara Blend

Olej Jojoba Golden Nierafinowany 500ml Chmara Blend
Olej Jojoba Golden Nierafinowany 500ml Chmara Blend

INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Olej jojoba nierafinowany zimnotłoczony firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z zarodków drzewa jojoba krzewu Simmondsia Chinensis . Olej jojoba w temperaturze pokojowej jest płynny o delikatnym orzechowym zapachu i bursztynowym kolorze, który w niskiej temperaturze ok 8-10C tężeje mogą pojawić się ciemniejsze przebarwienia.

Dostępność: brak towaru

Cena:

98,90 zł

( 1 l = 197,80 zł )

Skwalan z Oliwek 200ml Chmara Blend

Skwalan z Oliwek 200ml Chmara Blend
Skwalan z Oliwek 200ml Chmara Blend

Skwalan z Oliwek  100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

93,00 zł

( 1 l = 465,00 zł )
szt

Ektoina 30g Chmara Blend

Ektoina 30g Chmara Blend
Ektoina 30g Chmara Blend

Ektoina (INCI: Ectoin, CAS: 96702-03-3) to naturalnie występujący związek, pozyskiwany w drodze zaawansowanego procesu mikrobiologicznego. Ceniona w branży kosmetycznej ze względu na swoje właściwości jako silny humektant, który wspomaga utrzymanie odpowiedniego poziomu wilgoci w formułach kosmetycznych. Występuje w postaci białego, bezzapachowego proszku, dobrze rozpuszczalnego w wodzie oraz alkoholach.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

84,99 zł

( 1 kg = 2 833,00 zł )
szt

Isoamyl Laurate 500ml Chmara Blend

Isoamyl Laurate 500ml Chmara Blend
Isoamyl Laurate 500ml Chmara Blend

Isoamyl Laurate to nowoczesny emolient pochodzenia roślinnego, należący do grupy tzw. „zielonych emolientów”. Jest estrem alkoholu izoamylowego oraz kwasu laurynowego, pozyskiwanym najczęściej z odnawialnych surowców, takich jak olej kokosowy oraz buraki cukrowe.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

79,90 zł

( 1 l = 159,80 zł )
szt
  • nowość

Wosk Jojoba 500g Chmara Blend

Wosk Jojoba 500g Chmara Blend
Wosk Jojoba 500g Chmara Blend

Wosk Jojoba to ceniony surowiec kosmetyczny pozyskiwany z nasion rośliny Simmondsia Chinensis. Dzięki swojej wyjątkowej strukturze jest szeroko wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych jako naturalny składnik wspierający konsystencję, aplikację oraz stabilność produktów pielęgnacyjnych. W branży kosmetycznej wosk jojoba uznawany jest za jeden z najbardziej uniwersalnych składników pochodzenia roślinnego.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

74,90 zł

( 1 kg = 149,80 zł )
szt
  • nowość

Olej z pestek malin nierafinowany 200ml Chmara Blend

Olej z pestek malin nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej z pestek malin nierafinowany 200ml Chmara Blend

Olej z pestek Malin zimnotłoczony

INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

72,90 zł

( 1 l = 364,50 zł )
szt

Proszek Neem 100g Sattva - 5 sztuk

Proszek Neem 100g Sattva - 5 sztuk
Proszek Neem 100g Sattva - 5 sztuk

SATTVA Neem to sproszkowane zioło pozyskiwane z liści Miodli indyjskiej, znanej jako „cudowne drzewo”. W medycynie ajurwedyjskiej Neem jest niezwykle cenione za swoje właściwości lecznicze, antyseptyczne, przeciwgrzybicze, odkażające i tonizujące. To doskonały wybór do pielęgnacji skóry tłustej, mieszanej oraz trądzikowej.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

63,75 zł

( 1 kg = 637,50 zł )
szt

Ekstrakt Olejowy z Nagietka (Macerat) 500ml Chmara Blend

Ekstrakt Olejowy z Nagietka (Macerat) 500ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy z Nagietka (Macerat) 500ml Chmara Blend

Macerat z nagietka znajduje swoje miejsce w recepturach kosmetyków dedykowanych cerze suchej, wrażliwej, delikatnej, dojrzałej oraz problematycznej.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

59,90 zł

( 1 l = 119,80 zł )
szt

Cechy skóry mieszanej

Cera mieszana to rodzaj skóry, który charakteryzuje się jednoczesnym występowaniem dwóch różnych typów skóry na twarzy. Najczęściej dotyczy to strefy T, czyli czoła, nosa i brody, gdzie skóra jest bardziej tłusta, natomiast na policzkach jest sucha i wrażliwa. Właściwa pielęgnacja cery mieszanej może być wyzwaniem, ale odpowiednie naturalne składniki pomogą utrzymać równowagę skóry.

Skóra mieszana - przyczyny 

Cera mieszana może powstawać z różnych przyczyn. Jedną z nich jest dziedziczność, gdy skłonność do cer mieszanych jest przekazywana genetycznie. Inną przyczyną może być niewłaściwa dieta, brak odpowiedniej ilości wody w diecie, a także używanie kosmetyków, które nie są odpowiednie dla cery mieszanej.

Najlepsze produkty do cery mieszanej

W przypadku cery mieszanej najlepiej unikać kosmetyków, które zawierają alkohol lub inne składniki wysuszające skórę Dobre naturalne składniki do pielęgnacji cery mieszanej to te, które równoważą tbarierę hydrolipidową w skórze. Olejek z pestek malin jest idealny do pielęgnacji cery mieszanej, ponieważ działa przeciwutleniająco, co zapobiega tworzeniu się zaskórników. Olejek z drzewa herbacianego działa antybakteryjnie, pomaga zmniejszyć ilość wydzielanego sebum i zapobiega powstawaniu zaskórników. Ekstrakt z papryki to naturalny antyoksydant z zawartością witaminy E, a ekstrakt z rumianku działa przeciwzapalnie i łagodzi podrażnienia.

Produkt dnia
Promocje
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026

10,45 zł

Cena regularna: 20,90 zł

Najniższa cena: 20,90 zł
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026

17,94 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026

5,95 zł

Cena regularna: 11,90 zł

Najniższa cena: 7,14 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml

7,74 zł

Cena regularna: 12,90 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026

0,28 zł

Cena regularna: 27,90 zł

Najniższa cena: 1,40 zł
Masło Kokum 1kg Chmara Blend
Masło Kokum 1kg Chmara Blend

77,00 zł

Cena regularna: 110,00 zł

Najniższa cena: 89,00 zł
szt
Masło Kokum 200g  Chmara Blend
Masło Kokum 200g Chmara Blend

32,13 zł

Cena regularna: 45,90 zł

Najniższa cena: 23,90 zł
szt
Masło Kokum 100g  Chmara Blend
Masło Kokum 100g Chmara Blend

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 17,90 zł
szt
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab

6,71 zł

Cena regularna: 9,59 zł

Najniższa cena: 9,59 zł
szt
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend

8,19 zł

Cena regularna: 27,30 zł

Najniższa cena: 27,30 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend

8,80 zł

Cena regularna: 22,00 zł

Najniższa cena: 15,40 zł
szt
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026

29,24 zł

Cena regularna: 38,99 zł

Najniższa cena: 33,14 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml  Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml Chmara Blend Data 31.08.2026

7,43 zł

Cena regularna: 9,90 zł

Najniższa cena: 8,42 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026

26,00 zł

Cena regularna: 260,00 zł

Najniższa cena: 52,00 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026

5,38 zł

Cena regularna: 26,90 zł

Najniższa cena: 10,76 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl