Kwas salicylowy 99,79% 100g Esent
Kwas salicylowy należy do grupy kwasów beta-hydroksylowych (jedyny z tej grupy ma zastosowanie w kosmetyce), stosować go można podobnie jak kwasy hydroksylowe czyli do peelingu chemicznego, jest częstym składnikiem licznych formuł kosmetycznych. Kwas salicylowy rozpuszcza się w tłuszczach i alkoholu, w wodzie w zasadzie się nie rozpuszcza (max 0,2 g/l).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Lanolina Bezwodna 180g Chmara Blend
Lanolina ma podobny skład do warstwy lipidowej skóry ludzkiej, jest naturalnym emulgatorem.Jest to świetny emulgator do kosmetyków z przeznaczeniem do cery suchej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Lanolina bezwodna 1kg Chmara Blend
Lanolina ma podobny skład do warstwy lipidowej skóry ludzkiej, jest naturalnym emulgatorem.Jest to świetny emulgator do kosmetyków z przeznaczeniem do cery suchej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Lanolina bezwodna 450g do maści Chmara Blend
Lanolina bezwodna firmy Zrób swój kosmetyk jest popularnym składnikiem w kosmetykach i produktach do pielęgnacji skóry ze względu na jej zdolność do nawilżania i zmiękczania skóry. Jest to cenny składnik w wielu produktach do pielęgnacji ust, kremach nawilżających, balsamach do ciała, maści, kremach do rąk i innych produktach pielęgnacyjnych. Dzięki swojej zdolności do zatrzymywania wilgoci w skórze, lanolina bezwodna pomaga w utrzymaniu nawilżenia skóry i chroni ją przed utratą wody, co jest szczególnie ważne w przypadku skóry suchej i podrażnionej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Lanolina bezwodna 90g Chmara Blend
Lanolina bezwodna firmy Zrób swój kosmetyk jest popularnym składnikiem w kosmetykach i produktach do pielęgnacji skóry ze względu na jej zdolność do nawilżania i zmiękczania s
Dostępność: brak towaru
Liftiss SB działanie przeciwzmarszczkowe 20ml Esent
Liftiss®SB to naturalny surowiec kosmetyczny o natychmiastowym działaniu przeciwzmarszczkowym i rozświetlającym, którego skuteczność została potwierdzona w badaniach klinicznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Monoi 200ml Esent
Masło Monoi (MONOI de Tahiti) - przygotowywane z kwiatów i pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia Taitensis) macerowanych w zimnotłoczonym oleju kokosowym przez okres minimum dwóch tygodni. W temperaturze pokojowej jest ciałem stałym, ma biały kolor i przyjemny miły zapach.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Jojoba Golden Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej Jojoba zimnotłoczony złoty
INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Jojoba Golden Nierafinowany 500ml Chmara Blend
INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Olej jojoba nierafinowany zimnotłoczony firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z zarodków drzewa jojoba krzewu Simmondsia Chinensis . Olej jojoba w temperaturze pokojowej jest płynny o delikatnym orzechowym zapachu i bursztynowym kolorze, który w niskiej temperaturze ok 8-10C tężeje mogą pojawić się ciemniejsze przebarwienia.
Dostępność: brak towaru
Olej Jojoba Nierafinowane 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Olejek Jojoba jest płynnym woskiem pozyskiwanym z zarodków drzewa Jojoba. Charakteryzuje się długą datą przydatności, gdyż jest odporny na jełczenie i wysokie temperatury.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Jojoba Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej jojoba nierafinowany zimnotłoczony firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z zarodków drzewa jojoba krzewu Simmondsia Chinensis .
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Laurowy 100% - Cera trądzikowa -20ml Esent
Olej laurowy zawiera w swym składzie Pentolinę która to pobudza pracę mieszków włosowych, stymulując porost włosów. Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu wspomaga gojenie ran i stanów zapalnych skóry.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej musztardowy 500ml Sattva
Olej musztardowy wytwarzany jest z nasion gorczycy, które są tłoczone na zimno. Stosowany głównie na włosy i skórę głowy oraz do masażu ciała.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Neem Nierafinowany 150ml Chmara Blend
Olejek Neem tłoczony na zimno to naturalny surowiec kosmetyczny pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z nasion drzewa miodli indyjskiej (Melia Azadirachta). Znany ze swojej wielofunkcyjności, może stanowić komponent receptur kosmetycznych przeznaczonych do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów oraz paznokci.
Dostępność: brak towaru
Olej Neem Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olejek Neem tłoczony na zimno to naturalny surowiec roślinny pozyskiwany z nasion miodli indyjskiej (Melia Azadirachta). Ceniony w formułach kosmetycznych i pielęgnacyjnych, znajduje zastosowanie jako dodatek do produktów DIY, jak również jako składnik półproduktów kosmetycznych do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.
Dostępność: brak towaru
Olej Sezamowy 250ml Sattva
Olej sezamowy to jeden z najcenniejszych składników, który zyskuje coraz większą popularność w kosmetykach. Dzięki swojej wyjątkowej formule, bogatej w kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały, może stanowić istotny element w wielu produktach pielęgnacyjnych. Jako składnik w kosmetyku, olej sezamowy oferuje szereg korzyści, które wspierają zdrowy wygląd skóry i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Sezamowy 500ml Sattva
Olej sezamowy to jeden z najcenniejszych składników, który zyskuje coraz większą popularność w kosmetykach. Dzięki swojej wyjątkowej formule, bogatej w kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały, może stanowić istotny element w wielu produktach pielęgnacyjnych. Jako składnik w kosmetyku, olej sezamowy oferuje szereg korzyści, które wspierają zdrowy wygląd skóry i włosów.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Czarnuszki Nierafinowany 50ml Esent
Olej z czarnuszki (Black Seed Oil) to wyjątkowy produkt, otrzymywany z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej (Nigella Sativa). Czarnuszka to roślina z rodziny jaskrowatych, znana i ceniona w medycynie naturalnej od co najmniej 2500 lat, zwłaszcza w regionach basenu Morza Śródziemnego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z nasion Dzikiej Róży Nierafinowany 150ml Chmara Blend
Olej Pobudza aktywność i wzrost liczby fibroblastów, dzięki czemu wpływa na zwiększenie ilości prawidłowo zbudowanego kolagenu w skórze właściwej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z nasion Dzikiej Róży Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Pobudza aktywność i wzrost liczby fibroblastów, dzięki czemu wpływa na zwiększenie ilości prawidłowo zbudowanego kolagenu w skórze właściwej. Stymuluje regenerację tkanek, dlatego doskonały jest na rozstępy, blizny, oparzenia oraz owrzodzenia skóry. Regeneruję skórę zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z nasion Granatu Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej z nasion granatu to surowiec roślinny wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych, ceniony za unikalny skład chemiczny i szerokie zastosowanie w różnorodnych produktach pielęgnacyjnych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z nasion Granatu Nierafinowany 500ml Chmara Blend
Olej z nasion granatu to surowiec roślinny wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych, ceniony za unikalny skład chemiczny i szerokie zastosowanie w różnorodnych produktach pielęgnacyjnych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Nasion Granatu Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej z nasion granatu to surowiec roślinny wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych, ceniony za unikalny skład chemiczny i szerokie zastosowanie w różnorodnych produktach pielęgnacyjnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z nasion majeranku nierafinowany 50ml Esent
Olej z nasion majeranku (Origanum Majorana Seed Oil) to unikalny składnik kosmetyczny, ceniony za swoje bogactwo naturalnych związków roślinnych. Pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno z nasion majeranku ogrodowego, zachowuje pełnię swoich właściwości i aromatu charakterystycznego dla roślin śródziemnomorskich.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni










