Masło Shea Nierafinowane (INTESYWNY ZAPACH) 450g Karite Chmara Blend
Masło Shea Nierafinowane jest bogate w witaminy A i E które sprawiają, że skóra po jego zastosowaniu jest gładka, dobrze nawilżona i pokryta zabezpieczającym lipidowym filmem. Ponadto zawiera ono witaminę F, która pomaga rozluźnić i rozgrzać napięte mięśnie. Substancje zawarte w maśle chronią i wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej skóry co poprawia jej elastyczność.
Dostępność: brak towaru
Masło Mango Rafinowane 180g Chmara Blend
Masło Mango posiada bardzo szerokie zastosowanie w kosmetyce. W porównaniu z masłem kakaowym czy masłem shea masło mango ma według wielu opinii lepszą konsystencję.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Shea Rafinowane 450g Chmara Blend
Masło shea natłuszcza i nawilża skórę. Jest bogate w witaminy E, A i F, która wpływa na rozluźnianie mięśni. Substancje zawarte w maśle shea wzmacniają i chronią cement komórkowy warstwy rogowej skóry co wpływa na jej elastyczność i rozciągliwość.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Sezamowy 500ml Sattva
Olej sezamowy to jeden z najcenniejszych składników, który zyskuje coraz większą popularność w kosmetykach. Dzięki swojej wyjątkowej formule, bogatej w kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały, może stanowić istotny element w wielu produktach pielęgnacyjnych. Jako składnik w kosmetyku, olej sezamowy oferuje szereg korzyści, które wspierają zdrowy wygląd skóry i włosów.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Palmitynian retinolu - PRO-RETINOL- Witamina A 1.7 m. IU/g 20 ml Esent
Palmitynian retinylu, znany również jako pro-retinol, to pochodna witaminy A w formie estrowej, która znajduje szerokie zastosowanie w nowoczesnych recepturach kosmetycznych. Zyskuje popularność wśród entuzjastów świadomej pielęgnacji oraz producentów kosmetyków naturalnych i przeciwstarzeniowych. Jego potencjał jest szczególnie doceniany w formułach dedykowanych pielęgnacji skóry dojrzałej, wrażliwej oraz narażonej na czynniki środowiskowe.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Kadzidłowca 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z kadzidłowca (Boswellia serrata) to składnik pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z żywicy drzewa kadzidłowca. Ze względu na swoje właściwości fizykochemiczne znajduje zastosowanie jako dodatek w recepturach kosmetycznych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej konopny Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej konopny firmy Zrób Swój Kosmetyk jest pozyskwiany w procesnie tłoczenia ziaren, na zimno stąd nazwa zimnotłoczony lub nierafinowany. Skład oleju konopnego zawiera aż 81% NNKT (niezbędnych kwasów tłuszczowych). Co to oznacza dla Twojej skóry? To, że olej wnika w warstwę lipidową skóry, regenerując ją, przez co skóra jest zdrowsza i wygląda młodziej. Pozostałe substancje zawarte w oleju jak kwasy tłuszczowe nasycone tworzą warstwę ochronna na skórze.
Dostępność: brak towaru
Look Oleoactif "Hallstar" surowiec do okolic oczu 10ml Esent
LOOK Oléoactif® "Hallstar" to aktywny składnik oparty o wyciąg z kory Terminalia arjuna, cudownego ajurwedyjskiego drzewa. Legenda mówi, że roślina Arjuna wzmacnia równowagę emocjonalną, dodaje odwagi i chęci do działania. Zmniejsza cienie i worki pod oczami, nadaje świeższy i młodszy wygląd skórze, odmładza wizualnie kontur oczu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Avocado Rafinowane 180g Chmara Blend
Masło z awokado pozyskiwane jest z owoców Persea Gratissima, poprzez unikalny proces hydrogenizacji. Masełko charakteryzuje się aksamitną i miękką konsystencją przez co łatwo się rozpuszcza. Masło ma jasnokremowe zabarwienie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Wąkrotki Azjatyckiej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella Asiatica Extract) pozyskiwany jest z liści rośliny centelii azjatyckiej, znanej również jako gotu kola. Roślina ta rośnie w południowo-wschodniej Azji, a także na terenach Ameryki Południowej i Północnej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów i tanin, ekstrakt jest cenionym składnikiem w recepturach kosmetycznych, szczególnie w formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji ciała i twarzy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej kokosowy Nierafinowany 900ml Targroch
Olej kokosowy nierafinowany - zapach kokosowy
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Alantoina 250g
Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Żel Aloesowy kosmetyczny 400g Esent
Gęsty, przezroczysty żel kosmetyczny, gotowy do wprowadzenia do różnych formuł kosmetycznych. Żel ten zawiera aloes, który nie tylko dodaje właściwości pielęgnacyjnych, ale również pomaga w zagęszczaniu produktów kosmetycznych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Pestek winogron Rafinowany 1L Chmara Blend
Olej z pestek winogron jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej migdałowy, ze słodkich migdałów 1L Chmara Blend
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Betaina z Buraka 250g Chmara Blend
Betaina glicynowa, pozyskiwana z buraka, to wyjątkowy aminokwas, który wyróżnia się silnym działaniem nawilżającym i ochronnym. To składnik ceniony w kosmetyce za swoje właściwości pielęgnacyjne, zarówno dla skóry, jak i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Arganowy Nierafinowany Dezodoryzowany 200ml Chmara Blend
Olej arganowy dzięki dużej zwartości witaminy E i kwasów tłuszczowych znany jest ze swojego działania przeciwzmarszczkowego, stosuje się go w preparatach do pielęgnacji cery dojrzałej, suchej, zmniejsza trądzik, łuszczycę, rozstępy i blizny. Świetnie pielęgnuje i odbudowuje paznokcie. Włosom nadaje blask i połysk. Ponadto stwierdzono, że olej arganowy zmniejsza bóle reumatyczne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Kakaowe Nierafinowane 200g Chmara Blend
Masło kakaowe nierafinowane charakteryzuje się zgodnością ze skórą co oznacza, że składniki w nim zawarte są przez skórę w 100 % tolerowane i łatwo się wchłaniają.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Jojoba Golden Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej Jojoba zimnotłoczony złoty
INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Shea Nierafinowane ORGANIC 450g Chmara Blend
Masło Shea Nierafinowane Organic jest bogate w witaminy A i E które sprawiają, że skóra po jego zastosowaniu jest gładka, dobrze nawilżona i pokryta zabezpieczającym lipidowym filmem. Ponadto zawiera ono witaminę F, która pomaga rozluźnić i rozgrzać napięte mięśnie. Substancje zawarte w maśle chronią i wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej skóry co poprawia jej elastyczność.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Illipe 450g Chmara Blend
Masło illipe (Shorea Stenoptera Seed Butter) to wyjątkowy, naturalny surowiec kosmetyczny, pozyskiwany mechanicznie, bez użycia środków chemicznych, poprzez tłoczenie na zimno nasion drzewa Shorea rosnącego w Indonezji.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z nasion Granatu Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej z nasion granatu to surowiec roślinny wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych, ceniony za unikalny skład chemiczny i szerokie zastosowanie w różnorodnych produktach pielęgnacyjnych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Ryżowy Rafinowany 1L Zrób Swój Kosmetyk
Olej Ryżowy firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskuje się z otrąb ryżowych w procesie ekstrakcji rozpuszczalnikami organicznymi. Bogaty jest między innymi w kwas linolowy, oleinowy, mirystynowy, a także stearynowy. Nazywany jest olejem młodości, ponieważ zawiera witaminę E oraz ceramidy, które odżywiają skórę i wygładzają zmarszczki.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5 75% 200g Chmara Blend
D-pantenol nazywany inaczej prowitaminą B5 jest to bardzo gęsta, przezroczysta ciecz, zwana doskonale ze swoich właściwości nawilżających, łagodzący i kojących. D-pantenol przenika przez naskórek zmienia się w skórze właściwej w witaminę B5 inaczej kwas pantenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni










