Look Oleoactif "Hallstar" surowiec do okolic oczu 10ml Esent
LOOK Oléoactif® "Hallstar" to aktywny składnik oparty o wyciąg z kory Terminalia arjuna, cudownego ajurwedyjskiego drzewa. Legenda mówi, że roślina Arjuna wzmacnia równowagę emocjonalną, dodaje odwagi i chęci do działania. Zmniejsza cienie i worki pod oczami, nadaje świeższy i młodszy wygląd skórze, odmładza wizualnie kontur oczu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Tymianek 100ml Chmara Blend
Olejek eteryczny z białego tymianku to wysokiej jakości, czysty produkt pozyskiwany metodą destylacji parą wodną. Jest to destylat o przejrzystej, blado-żółtej barwie i świeżym, łagodnym aromacie.
Dostępność: brak towaru
Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 150ml Chmara Blend
Olej z bursztynu jest wytwarzany z żywicy bursztynowej, która jest skamieniałą żywicą drzewną. Olej z bursztynu jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne i odżywcze dla skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Bluszczu 150ml Chmara Blend
Ekstrakt z bluszczu to produkt o działaniu drenującym, antycellulitowym, wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwbólowe, przeciwzapalne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Avocado Rafinowane 180g Chmara Blend
Masło z awokado pozyskiwane jest z owoców Persea Gratissima, poprzez unikalny proces hydrogenizacji. Masełko charakteryzuje się aksamitną i miękką konsystencją przez co łatwo się rozpuszcza. Masło ma jasnokremowe zabarwienie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Tens'up Surowiec liftingujący 30ml Chmara Blend
Tens'up to zaawansowana, trójwymiarowa matryca hydrokoloidalna oparta na polisacharydach pozyskiwanych z dwóch roślin: cykorii podróżnik oraz tary. Unikalne cukry obecne w korzeniach tych roślin wiążą wodę, co:
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Arniki 200ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z arniki powstaje w wyniku maceracji suszonych kwiatów Arnica montana w oleju roślinnym, najczęściej słonecznikowym. Roślina ta, określana często mianem „słońca gór”, wykorzystywana jest w branży kosmetycznej jako komponent o charakterystycznym profilu ziołowym. Otrzymany surowiec posiada barwę jasnosłomkową i dobrze komponuje się z wieloma rodzajami formulacji kosmetycznych – od lekkich emulsji po oleiste serum.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Wąkrotki Azjatyckiej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella Asiatica Extract) pozyskiwany jest z liści rośliny centelii azjatyckiej, znanej również jako gotu kola. Roślina ta rośnie w południowo-wschodniej Azji, a także na terenach Ameryki Południowej i Północnej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów i tanin, ekstrakt jest cenionym składnikiem w recepturach kosmetycznych, szczególnie w formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji ciała i twarzy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej kokosowy Nierafinowany 900ml Targroch
Olej kokosowy nierafinowany - zapach kokosowy
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Smocza krew działanie przeciwzmarszczkowe 30ml Esent
Żywica z tego drzewa jest bodajże najsilniejszym naturalnym antyoksydantem, stymuluje regenerację i produkcję kolagenu w skórze, ma silne działanie przeciw zapalne, zmniejsza widoczność rozstępów i blizn.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Alantoina 250g
Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Żel Aloesowy kosmetyczny 400g Esent
Gęsty, przezroczysty żel kosmetyczny, gotowy do wprowadzenia do różnych formuł kosmetycznych. Żel ten zawiera aloes, który nie tylko dodaje właściwości pielęgnacyjnych, ale również pomaga w zagęszczaniu produktów kosmetycznych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Bergamotowy (z Bergamotki) 100ml Chmara Blend
Jego aromatyczny zapach sprawia, że jest często stosowany w aromaterapii do redukcji stresu i poprawy nastroju. Dodatkowo, olejek ten posiada działanie antyseptyczne i antybakteryjne, co przyczynia się do zapobiegania infekcjom skórnym oraz wspomaga gojenie ran.
Dostępność: brak towaru
Isopropyl Myristate Mirystynian Izopropylu 500ml Zrób Swój Kosmetyk
Isopropyl Myristate jest dodawany do receptur, aby znacząco zmniejszyć uczucie tłustości i oleistości; doskonale sprawdza się w przepisach z dużymi ilościami maseł, które są znane z cięższego odczucia na skórze (np. masło shea).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Acmelli (Acmella Macerat) 150ml Chmara Blend
W ekstrakcie olejowym z acmelli głównie wystepuje spilantol, który jest odpowiedzialny za wiele korzystnych właściwości tego oleju m.in przeciwzapalne, odmładzające i przeciwbakteryjne.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Witamina PP (B3- Niacynamid) 100g Zrób Swój Kosmetyk
Witamina PP, znana również jako witamina B3 lub niacynamid, to organiczny związek chemiczny, który pełni istotną rolę w organizmach ludzkich i zwierzęcych. Niacynamid jest jednym z dwóch biologicznie czynnych pochodnych witaminy B3 - drugim jest kwas nikotynowy. W formułach kosmetycznych stosowana jako silny anyoksydant, czynnik poprawiający krążenie śródskórne, stymulujący produkcję naturalnego kolagenu.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Pestek winogron Rafinowany 1L Chmara Blend
Olej z pestek winogron jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej migdałowy, ze słodkich migdałów 1L Chmara Blend
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Cytrynowy, ze Skórki Cytryny 100ml Chmara Blend
Olejek eteryczny Cytrynowy pozyskiwany jest w wyniku prasowanie na zimno skórki z owoców cytryny. Olejek jak wszystkie olejki cytrusowe ma świeży, pobudzający zapach
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk Jojoba 250g Chmara Blend
Wosk Jojoba to ceniony surowiec kosmetyczny pozyskiwany z nasion rośliny Simmondsia Chinensis. Dzięki swojej wyjątkowej strukturze jest szeroko wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych jako naturalny składnik wspierający konsystencję, aplikację oraz stabilność produktów pielęgnacyjnych. W branży kosmetycznej wosk jojoba uznawany jest za jeden z najbardziej uniwersalnych składników pochodzenia roślinnego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 10ml Chmara Blend
Astaksantyna 5% w oleju to surowiec kosmetyczny, który cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród producentów nowoczesnych i zaawansowanych produktów pielęgnacyjnych. Pozyskiwany z alg zielenicowych Haematococcus pluvialis, ekstrakt ten jest ceniony ze względu na wysoką zawartość naturalnego karotenoidu – astaksantyny, należącej do grupy ksantofili.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Mięta Pieprzowa 100ml Chmara Blend
Olejek eteryczny miętowy firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany jest w wyniku destylacji nadziemnej części roślin czyli liści i łodyg mięty. Olejek miętowy znany jest ze swoich właściwości łagodzących, kojących, orzeźwiających, chłodzących, wykazuje właściwości tonizujące, pobudzające, wzmacnia układ odpornościowy, działa antyseptycznie, bakteriobójcze, wykrztuśne, przeciwgrzybiczne, rozkurczowe, odświeżające, znieczulające.
Dostępność: brak towaru
Betaina z Buraka 250g Chmara Blend
Betaina glicynowa, pozyskiwana z buraka, to wyjątkowy aminokwas, który wyróżnia się silnym działaniem nawilżającym i ochronnym. To składnik ceniony w kosmetyce za swoje właściwości pielęgnacyjne, zarówno dla skóry, jak i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Lemongrassowy (z trawy cytrynowej) 100ml Chmara Blend
Olejek eteryczny z trawy cytrynowej (lemongrass) firmy Chmara Blend jest pozyskiwany w wyniku destylacji parą wodną suchych liści traw cytrynowych. W zależności od warunków uprawy oraz klimatu olejek ten może mieć różny skład i aromat. Najwięcej w olejku jest cytralu, związku, który wykazuje silne właściwości przeciwwirusowe.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
7,43 zł
Cena regularna:
9,90 zł










