Olej konopny Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej konopny firmy Zrób Swój Kosmetyk jest pozyskwiany w procesnie tłoczenia ziaren, na zimno stąd nazwa zimnotłoczony lub nierafinowany. Skład oleju konopnego zawiera aż 81% NNKT (niezbędnych kwasów tłuszczowych). Co to oznacza dla Twojej skóry? To, że olej wnika w warstwę lipidową skóry, regenerując ją, przez co skóra jest zdrowsza i wygląda młodziej. Pozostałe substancje zawarte w oleju jak kwasy tłuszczowe nasycone tworzą warstwę ochronna na skórze.
Dostępność: brak towaru
Olej Sezamowy 500ml Sattva
Olej sezamowy to jeden z najcenniejszych składników, który zyskuje coraz większą popularność w kosmetykach. Dzięki swojej wyjątkowej formule, bogatej w kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały, może stanowić istotny element w wielu produktach pielęgnacyjnych. Jako składnik w kosmetyku, olej sezamowy oferuje szereg korzyści, które wspierają zdrowy wygląd skóry i włosów.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Palmy Sabałowej, Palma Sabałowa (Macerat) 150ml Chmara Blend
INCI: Serenoa repens fruit extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Zielonej Kawy Nierafinowany 50ml Esent
Nazwa handlowa: Olej z Zielonej Kawy tłoczony na zimno, nierafinowany
INCI: Coffea Arabica Seed Oil
CAS: 84650-00-0
Metoda pozyskiwania: tłoczenie mechaniczne na zimno
Pochodzenie surowca: świeże, niedojrzałe ziarna kawowca Coffea Arabica
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej migdałowy, ze słodkich migdałów 500ml Chmara Blend
Olej migdałowy intensywnie nawilża, regeneruje świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery suchej, atopowej, wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów łagodzi podrażnienia skóry, a zwłaszcza te słoneczne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Pestek Moreli (Morelowy) Rafinowany 500ml Chmara Blend
Olej z pestek moreli jest lekki, nietłusty i łatwo się wchłania, co czyni go doskonałym nawilżaczem dla skóry. Jest bogaty w witaminy A i E, które działają jako przeciwutleniacze, wspomagają odnowę komórkową i chronią skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Skwalan z Oliwek 50ml Chmara Blend
Skwalan z Oliwek 100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Rozmarynu (Macerat) 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z rozmarynu- pomaga spowolnić procesy starzenia się skóry. Napina również obwisłą i luźną skórę, aby wyglądała na jędrniejszą i bardziej elastyczną. Dodatkowo stymuluje aktywność biologiczną i wzrost komórek, redukując drobne zmarszczki. Dzięki silnym właściwościom dezynfekującym i antybiotykowym rozmaryn może pomóc w leczeniu trądziku oraz rozjaśnianiu plam i przebarwień. Właściwości przeciwzapalne ekstraktu z rozmarynu pomagają zmniejszyć obrzęk i opuchliznę skóry. Właściwości lecznicze tego zioła sprawiają, że jest to potężne lekarstwo na przewlekłe choroby skóry, w tym zapalenie skóry, egzemę i łuszczycę.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z pestek winogron rafinowany 500ml Chmara Blend
Olej z pestek winogron firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany z nasion Vitis vinifera bogaty jest w kwasy tłuszczowe m.in kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA) i tłuszcze omega-6. Olej jest bez zapachu i posiada neutralny kolor. Wspaniale sprawdzić się w pielęgnacji cery trądzikowej, delikatnej, tłustej normalnej i dojrzałej. Olej z winogron działa odżywczo, regenerująco, antyoksydacyjnie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Nasion Truskawki Nierafinowany 50ml Esent
Olej z nasion truskawek to wyjątkowy, tłoczony na zimno i nierafinowany kosmetyczny eliksir, który przynosi skórze intensywne nawilżenie oraz ochronę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Ten cenny olej, pozyskiwany z nasion truskawki (Fragaria ananassa), jest doskonałym wyborem dla osób z cerą dojrzałą, suchą lub zniszczoną.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Pestek Malin Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej z pestek malin (Rubus Idaeus) - nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno. Jest silnym przeciwutleniaczem, stymuluje produkcje kolagenu i elastyny, ma silne właściwości przeciwzapalne, łagodzi skutki poparzeń słonecznych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Kokosowy frakcjonowany Caprylic Capric Triglyceride 200ml Chmara Blend
Olej kokosowy frakcjonowany firmy Zrób Swój kosmetyk powstaje w wyniku hydrolizy oleju kokosowego zawiera średniej długości łańcuchy oleju kokosowego tj. trójglicerydy (MTC), przez co olej jest stabilny. Olej kokosowy frakcjonowany jest bezzapachowy, bezbarwny, świetnie się wchłania przez co jest mocno ceniony prze masażystów i w aromaterapii.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Wiesiołka Nierafinowany 50ml Esent
Olej z wiesiołka (Oenothera Biennis Seed Oil) to naturalny surowiec kosmetyczny tłoczony na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego. Ten nierafinowany olej, uzyskany w niskiej temperaturze poniżej 40°C, zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości, dzięki czemu jest idealnym składnikiem pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Jojoba Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej jojoba nierafinowany zimnotłoczony firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z zarodków drzewa jojoba krzewu Simmondsia Chinensis .
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Sezamowy 250ml Sattva
Olej sezamowy to jeden z najcenniejszych składników, który zyskuje coraz większą popularność w kosmetykach. Dzięki swojej wyjątkowej formule, bogatej w kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały, może stanowić istotny element w wielu produktach pielęgnacyjnych. Jako składnik w kosmetyku, olej sezamowy oferuje szereg korzyści, które wspierają zdrowy wygląd skóry i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z pestek winogron 200ml Chmara Blend
Olej z pestek winogron firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany z nasion Vitis vinifera bogaty jest w kwasy tłuszczowe m.in kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA) i tłuszcze omega-6. Olej jest bez zapachu i posiada neutralny kolor. Wspaniale sprawdzić się w pielęgnacji cery trądzikowej, delikatnej, tłustej normalnej i dojrzałej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z nasion Bawełny (rafinowany) 100ml Esent
Olej z nasion bawełny to lekki, jasnożółty olej, pozbawiony charakterystycznego zapachu. Jest pozyskiwany z nasion bawełny i poddawany procesowi rafinacji, który usuwa szkodliwy związek chemiczny – gossypol. Dzięki temu produkt staje się całkowicie bezpieczny dla skóry i włosów, oferując liczne korzyści w codziennej pielęgnacji.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Ziaren Zielonej Kawy Nierafinowany 20ml Esent
W ostatnich latach rośnie popularność zielonych owoców kawy w kosmetyce. Świeże, niedojrzałe ziarna kawy zawierają silne antyoksydanty, które chronią materiał genetyczny komórek skóry. Olej z tych ziaren dostarcza również wielu substancji regenerujących i nawilżających skórę.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Palmy Sabałowej, Palma Sabałowa (Macerat) 50ml Chmara Blend
Olej z palmy sabałowej znajduje zastosowanie w kosmetyce, przede wszystkim ze względu na swoje właściwości nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest składnikiem wielu produktów kosmetycznych, takich jak kremy, balsamy, szampony, odżywki i wiele innych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Isopropyl Myristate Mirystynian Izopropylu 200ml Zrób Swój Kosmetyk
Isopropyl Myristate to ester alkoholu izopropylowego i kwasu mirystynowego (kwasu tłuszczowego naturalnie występującego w olejach kokosowym i palmowym). Jest to bardzo lekki emolient i może być używany jako olejek nośny w wielu zastosowaniach.
Dostępność: brak towaru
Olej Konopny Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno (wyłącznie z ziaren) do zastosowań kosmetycznych. Przeznaczony przede wszystkim do cery tłustej i trądzikowej, ale sprawdzi się znakomicie przy pielęgnacji skóry dojrzałej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 50ml Chmara Blend
Olej z bursztynu jest wytwarzany z żywicy bursztynowej, która jest skamieniałą żywicą drzewną. Olej z bursztynu jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne i odżywcze dla skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Czarnuszki Nierafinowany 50ml Esent
Olej z czarnuszki (Black Seed Oil) to wyjątkowy produkt, otrzymywany z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej (Nigella Sativa). Czarnuszka to roślina z rodziny jaskrowatych, znana i ceniona w medycynie naturalnej od co najmniej 2500 lat, zwłaszcza w regionach basenu Morza Śródziemnego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Nasion Truskawki Nierafinowany 20ml Esent
Olej z nasion truskawek to wyjątkowy, tłoczony na zimno i nierafinowany kosmetyczny eliksir, który przynosi skórze intensywne nawilżenie oraz ochronę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Ten cenny olej, pozyskiwany z nasion truskawki (Fragaria ananassa), jest doskonałym wyborem dla osób z cerą dojrzałą, suchą lub zniszczoną.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
29,24 zł
Cena regularna:
38,99 zł










