Hialuronian Sodu Ultramałocząsteczkowy 4,5 kDa (kwas hialuronowy) 3gram Esent
Kwas hiularonowy jest naturalnym składnikiem wszystkich tkanek organizmu człowieka. W skórze stanowi ona nawet 50 % objętości. Odpowiada on za zdolność wiązania przez skórę wody, a co za tym idzie jej jędrność, sprężystość... w skrócie piękny wygląd. Wraz z wiekiem stężenie kwasu w skórze spada, czego konsekwencją jest wiotczenie skóry, zmarszczki.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hialuronian Sodu Wielkocząsteczkowy 1,1 MDa (kwas hialuronowy) 3 gram Esent
Hialuronian sodu jest solą kwasu hialuronowego, naturalnego polisacharydu obecnego w organizmach żywych. Występuje w postaci biopolimeru, w którym naprzemiennie występują reszty D-glukuronowe i N-acetylo-D-glukozaminy, połączone wiązaniami β(1→4) i β(1→3) glikozydowymi.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydromanil 100g Chmara Blend
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydromanil 500g Chmara Blend
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Isoamyl Laurate 100ml Chmara Blend
Isoamyl Laurate to nowoczesny emolient pochodzenia roślinnego, należący do grupy tzw. „zielonych emolientów”. Jest estrem alkoholu izoamylowego oraz kwasu laurynowego, pozyskiwanym najczęściej z odnawialnych surowców, takich jak olej kokosowy oraz buraki cukrowe.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Isoamyl Laurate 200ml Chmara Blend
Isoamyl Laurate to nowoczesny emolient pochodzenia roślinnego, należący do grupy tzw. „zielonych emolientów”. Jest estrem alkoholu izoamylowego oraz kwasu laurynowego, pozyskiwanym najczęściej z odnawialnych surowców, takich jak olej kokosowy oraz buraki cukrowe.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Isoamyl Laurate 500ml Chmara Blend
Isoamyl Laurate to nowoczesny emolient pochodzenia roślinnego, należący do grupy tzw. „zielonych emolientów”. Jest estrem alkoholu izoamylowego oraz kwasu laurynowego, pozyskiwanym najczęściej z odnawialnych surowców, takich jak olej kokosowy oraz buraki cukrowe.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Jedwab Hydrolizowany 20ml ( Płynny Jedwab ) Esent
Jedwab hydrolizowany to substancja pochodząca z białek jedwabiu, które są bardzo podobne do tych występujących naturalnie we włosach i paznokciach. Znajduje się w postaci wodnego roztworu o niskiej masie cząsteczkowej, co umożliwia mu łatwe wnikanie w głąb skóry i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Keratyna hydrolizowana 30ml Esent
Keratyna należy do grupy białek występujących naturalnie w skórze, włosach i paznokciach – jest ich podstawowym budulcem. Proces hydrolizy pozwala uzyskać keratynę o lepszym stopniu przyswajalności
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Keratyna hydrolizowana na matowe włosy i paznokcie 100ml Esent
Surowiec dla przemysłu kosmetycznego (Raw Material) : Hydrolizat Keratyny - roztwór.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kolagen z elastyną 30 ml Esent
W kosmetyce kolagen i elastyna stosowane są jako składniki o działaniu regenerującym i odmładzającym, przywracającym świeżość, gładkość i sprężystość skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kopcarotol Bioferment z Korzenia Marchwi 20ml Esent
Kopcarotol to innowacyjny surowiec kosmetyczny pochodzenia naturalnego, pozyskiwany w procesie fermentacji korzenia marchwi z udziałem bakterii z rodzaju Bacillus.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kopryza Bioferment z Czarnego Ryżu Kavuni 20ml Esent
Kopryza to zaawansowany surowiec kosmetyczny nowej generacji, powstający w wyniku biofermentacji rzadkiej odmiany czarnego ryżu Kavuni, pochodzącego z południowych Indii. Dzięki połączeniu tradycyjnego surowca roślinnego z nowoczesnym procesem fermentacji bakteryjnej, produkt ten doskonale wpisuje się w aktualne trendy kosmetyki naturalnej, fermentowanej i premium.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kopsoyatol Bioferment sojowy 20ml Esent
Kopsoyatol to innowacyjny bioferment sojowy, ceniony w nowoczesnej kosmetyce za swoje pochodzenie, jakość oraz szerokie możliwości formulacyjne. Powstaje w kontrolowanym procesie fermentacji nasion soi (Glycine max) z udziałem bakterii Bacillus subtilis, co nadaje mu unikalny profil składników naturalnie obecnych w surowcach fermentowanych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Korpaditol Bioferment z rzodkwi 20ml Esent
Kopraditol to innowacyjny surowiec kosmetyczny pochodzenia naturalnego, otrzymywany w wyniku kontrolowanej fermentacji korzenia rzodkwi (Raphanus sativus) z udziałem bakterii Lactobacillus casei. Proces fermentacyjny pozwala na przekształcenie składników roślinnych w formy szczególnie cenione w nowoczesnej kosmetyce i kosmetologii formulacyjnej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas Hialuronowy Roztwór 2% 30 ml Esent
Zastosowanie 2 % roztworu jest bardzo szerokie, można go stosować jako dodatek do kremów, olejków, balsamów, może też być podstawą , lub składnikiem dodatkowym wielu formuł kosmetycznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas Hialuronowy Roztwór 4% 30 ml Esent
Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Wodny roztwór hialuronianu sodu 5%
INCL : Aqua, Sodium Hyaluronate, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas Hialuronowy ultramałocząsteczkowy 7% 30ml Esent
Nasz kwas hialuronowy 7% to zaawansowany kosmetyczny składnik, który dostarcza intensywnego nawilżenia i rewitalizacji skóry. Jego skład oparty jest na czystym kwasie hialuronowym, który jest naturalnym składnikiem naszej skóry. Produkt ten został starannie opracowany, aby zapewnić optymalne efekty pielęgnacyjne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas Laktobionowy 10g Esent
Kwas laktobionowy to polihydroksykwas (PHA) , z grupy kwasów hydroksylowych, pozyskiwany z naturalnej laktozy. Ma postać proszku/pudru złożonego z bardzo drobnych kryształków. Rozpuszcza się dobrze w wodzie.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas Mlekowy 80% Gatunek Czysty 500ml Biomus
Kwas mlekowy jest stosowany do regulacji kwasowości. Kwas mlekowy jest też używany do usuwania blizn, wykwitów, brodawek i znamion.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas mlekowy 80% Gatunek Czysty 1L Biomus
Kwas mlekowy jest stosowany do regulacji kwasowości. Kwas mlekowy jest też używany do usuwania blizn, wykwitów, brodawek i znamion.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Lift Oleoactif 10 ml - anti ageing Esent
Lift Oléoactif to oleisty składnik aktywny, oparty na wyciągu z Spilanthes acmella (polska nazwa Akmelia – określana jako ziołowy botoks) i Astragalus membranaceus (Traganek błoniasty – działanie antyoksydacyjne i stymulacja samoregeneracji skóry) w oleju z krokosza barwierskiego. Dodatkowymi składnikami preparatu są : tokoferol i koenzym q10
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Liftiss SB działanie przeciwzmarszczkowe 20ml Esent
Liftiss®SB to naturalny surowiec kosmetyczny o natychmiastowym działaniu przeciwzmarszczkowym i rozświetlającym, którego skuteczność została potwierdzona w badaniach klinicznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Mleczan sodu 60% 1kg Chmara Blend
Mleczan sodu w postaci płynnej, w stężeniu 60%. Jest naturalnym środkiem pochłaniającym wilgoć, składnikiem nawilżającym, antybakteryjnym i regulatorem pH. Ma lepsze właściwości nawilżające niż gliceryna. Stosowany jest także do produkcji mydła metodą na zimno dla poprawy właściwości mydła i przyspieszenia twardnienia gotowych kostek.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni










