Biotyna (witamina B7) 99,6% - 5g Esent
Biotyna, znana również jako witamina H lub B7, to rozpuszczalna w wodzie witamina z grupy witamin B. Jest ważnym składnikiem diety i suplementów diety oraz popularnym składnikiem kosmetyków.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Plump Oleoactif - poprawia kontur i objętość ust 10ml Esent
PLUMP Oléoactif ® to oleisty składnik aktywny, oparty na wyciągu z kwiatów granatu właściwego. Testy in vivo i tubo potwierdzają działanie produktu, polegające na nawilżaniu i zwiększeniu objętości warg.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
PEG-7 Glyceryl Cocoate Stabilizator Emulsji 500ml Zrób Swój Kosmetyk
Polioksyetylenowany 7 molami tlenku etylenu monogliceryd kokosowy poprawa wyglądu piany. Jako koemulgator wspomaga również działanie głównego emulgatora, który warunkuje powstawanie emulsji, poprzez połączenie fazy wodnej i olejowej.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Witamina C w oleju - Tetraizopalmitynian askorbylu 5ml Esent
Tetraizopalmitynian askorbylu, to nic innego jak stabilna rozpuszczalna w olejach forma witaminy C (dokładnie to estrowa pochodna kwasu askorbinowego, która w skórze przekształca się w biologicznie czynną witaminę C). Preparat ma postać oleistego płynu.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Lanolina Bezwodna 180g Chmara Blend
Lanolina ma podobny skład do warstwy lipidowej skóry ludzkiej, jest naturalnym emulgatorem.Jest to świetny emulgator do kosmetyków z przeznaczeniem do cery suchej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka biała (kaolin) 1kg Zrób Swój Kosmetyk
Glinka biała jest często używana zamiast szamponu i służy jako maseczka na włosy. Jest to najdelikatniejsza glinka i najdłużej wysycha. Pochodzi z sedymentacji skał zawierających aluminium.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glukozyd Kokosowy Coco Glucoside 1kg Chmara Blend
Coco Glucoside - niejonowy środek powierzchniowo czynny, pochodzenia roślinnego, w 100% biodegradowalny, pozyskiwany ze skrobi kukurydzianej i oleju kokosowego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Niebieska 500g Chmara Blend
Glinka niebieska, znana również jako glinka błękitna, może stanowić wartościowy surowiec kosmetyczny. Wydobywana jest głównie w Rosji i Ukrainie, często z dna zbiorników wodnych, gdzie pokrywa ją solanka. Może być także pozyskiwana z głębi ziemi, zawierając wtedy znaczną ilość wulkanicznego popiołu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
GSC Emulgator Do Kremu, Balsamu 500g Zrób Swój Kosmetyk
Glyceryl Stearate Citrate (GSC) to niejonowy emulgator, który umożliwia tworzenie stabilnych emulsji typu woda/olej. Jest to kluczowy składnik wykorzystywany w produkcji różnego rodzaju kosmetyków, takich jak kremy, balsamy oraz mleczka, które wymagają połączenia substancji rozpuszczalnych w wodzie z tłuszczami (np. olejami).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5 75% 200g Chmara Blend
D-pantenol nazywany inaczej prowitaminą B5 jest to bardzo gęsta, przezroczysta ciecz, zwana doskonale ze swoich właściwości nawilżających, łagodzący i kojących. D-pantenol przenika przez naskórek zmienia się w skórze właściwej w witaminę B5 inaczej kwas pantenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Mydło Kastylijskie 500g Zrób Swój Kosmetyk
Sprawdza się w codziennej pielęgnacji skóry wrażliwej. Może być stosowane na skórze dzieci lub u osób z AZS, łuszczycą czy egzemą. Składa się z naturalnych składników, dlatego nie podrażnia i nie powoduje alergii. Przygotuj z niego żel do mycia ciała, szampon, mydło do golenia i nie tylko.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olivem 1000 emulgator do kremu - 100g Zrób Swój Kosmetyk
OLIVEM 1000 niejonowy emulgator do tworzenia emulsji typu „olej w wodzie”. Preparat wyprodukowany tylko z naturalnych surowców ( min. Oliwa z oliwek), dopuszczony przez organizacje certyfikujące (ECO CERT) jako emulgator przy produkcji kosmetyków ekologicznych. Nie wymaga dodatków stabilizujących.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Zielona Ciemna 1kg Chmara Blend
Glinka zielona ciemna Montmorillonite
INCI: Montmorillonite
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Alkohol Cetylowy 1kg Chmara Blend
Alkohol cetylowy jest popularnym środkiem używanym do zagęszczania, zwiększenia lepkości i poprawy spójności kosmetyków (także bezwodnych).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk Candelilla 250g
Candelilla to naturalny wosk pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z młodych liści rośliny wilczomlecz (Euphorbia Cerifera), która rośnie na pustynnych terenach Stanów Zjednoczonych oraz Meksyku. Wosk ten charakteryzuje się kruchą, twardą strukturą oraz specyficznym zapachem, co czyni go wyjątkowym składnikiem kosmetyków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Euceryna podłoże maściowe 430g NIEDOWAŻKA
Euceryna jest to mieszanina wazeliny białej, parafiny płynnej z alkoholem lanolinowym oraz cetostearylowym. Stanowi podstawę maści bezwodnych, emulsyjnych oraz kremów. Zawiera dużą liczbę wodną*.
Dostępność: brak towaru
DMSO dimetylosulfotlenek 500ml Stanlab
DMSO (dimetylosulfotlenek) to substancja chemiczna o szerokim spektrum zastosowań, znana ze swoich wyjątkowych właściwości biologicznych i chemicznych. Jest to produkt przeznaczony wyłącznie do użytku zewnętrznego i w celach technicznych. Dzięki swojej wszechstronności znajduje zastosowanie w różnych dziedzinach przemys
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Proszek Neem 100g Sattva - 5 sztuk
SATTVA Neem to sproszkowane zioło pozyskiwane z liści Miodli indyjskiej, znanej jako „cudowne drzewo”. W medycynie ajurwedyjskiej Neem jest niezwykle cenione za swoje właściwości lecznicze, antyseptyczne, przeciwgrzybicze, odkażające i tonizujące. To doskonały wybór do pielęgnacji skóry tłustej, mieszanej oraz trądzikowej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Alantoina 500g
Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Polysorbate 20 Emulgatory 1L Zrób Swój Kosmetyk
Polysorbat 20 to środek solubilizujący o wartości HLB wynoszącej 16,7; stosujemy go do rozprowadzania olejów w wodnych mieszankach.
Dostępność: brak towaru
Askorbinian Sodu 1kg CZDA Stanlab
Produkt stosowany zgodnie z przeznaczeniem nie stwarza zagrożenia dla bezpieczeństwa zdrowia i życia ludzi.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Konserwant DHA+BA 200ml Chmara Blend
Dwuskładnikowy konserwant akceptowany przez organizacje certyfikacyjne takie jak Ecocert czy Soil, do konserwowania kosmetyków ekologicznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk Carnauba 500g
Wosk Carnauba to naturalny wosk roślinny, który pozyskuje się z liści palmy kopernicji (Copernicca Cerifera), rosnącej w Brazylii. Dzięki swoim niezwykłym właściwościom jest cenionym składnikiem w wielu branżach, od kosmetycznej po farmaceutyczną.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
PEG-7 Glyceryl Cocoate Stabilizator Emulsji 1L
Substancja stosowana jako renatłuszczająca. Proces mycia powoduje usunięcie m.in. substancji tłuszczowych, dlatego stosuje się substancje renatłuszczające, które odbudowują barierę lipidową.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
16,90 zł










