Hialuronian Sodu Wielkocząsteczkowy 1,1 MDa (kwas hialuronowy) 3 gram Esent
Hialuronian sodu jest solą kwasu hialuronowego, naturalnego polisacharydu obecnego w organizmach żywych. Występuje w postaci biopolimeru, w którym naprzemiennie występują reszty D-glukuronowe i N-acetylo-D-glukozaminy, połączone wiązaniami β(1→4) i β(1→3) glikozydowymi.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hialuronian Sodu Ultramałocząsteczkowy 4,5 kDa (kwas hialuronowy) 3gram Esent
Kwas hiularonowy jest naturalnym składnikiem wszystkich tkanek organizmu człowieka. W skórze stanowi ona nawet 50 % objętości. Odpowiada on za zdolność wiązania przez skórę wody, a co za tym idzie jej jędrność, sprężystość... w skrócie piękny wygląd. Wraz z wiekiem stężenie kwasu w skórze spada, czego konsekwencją jest wiotczenie skóry, zmarszczki.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Zielona 200g Chmara Blend
Glinkę zieloną poleca się do stosowania do cery mieszanej, normalnej, tłustej. Glinka zawiera takie pierwiastki jak:krzem, potas, tlenki minerałów, magnez, mangan, dolomit, miedź, selen i fosfor
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Różowa 200g Chmara Blend
To mieszanka glinki czerwonej i białej. Łączy to co najlepsze w tych dwóch glinkach: jest łagodna, kojąca jak glinka biała , czyni skórę gładką, złuszczając martwy naskórek i zdrowo oczyszczoną jak glinka czerwona.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Niebieska 500g Chmara Blend
Glinka niebieska, znana również jako glinka błękitna, może stanowić wartościowy surowiec kosmetyczny. Wydobywana jest głównie w Rosji i Ukrainie, często z dna zbiorników wodnych, gdzie pokrywa ją solanka. Może być także pozyskiwana z głębi ziemi, zawierając wtedy znaczną ilość wulkanicznego popiołu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Niebieska 200g Chmara Blend
Glinka niebieska, znana również jako glinka błękitna, może stanowić wartościowy surowiec kosmetyczny. Wydobywana jest głównie w Rosji i Ukrainie, często z dna zbiorników wodnych, gdzie pokrywa ją solanka. Może być także pozyskiwana z głębi ziemi, zawierając wtedy znaczną ilość wulkanicznego popiołu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Fioletowa 500g Chmara Blend
Glinka Fioletowa może być doskonałym wyborem dla osób z cerą suchą i normalną. Jest często stosowana jako maska do twarzy i ciała, a także jako dodatek do kremów, szamponów i mydeł.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Fioletowa 200g Chmara Blend
Glinka Fioletowa to doskonały wybór dla osób z cerą suchą i normalną. Jest polecana jako maska do twarzy i ciała, a także jako dodatek do kremów, szamponów i mydeł.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka biała (kaolin) 200g Chmara Blend
Glinka biała jest często używana zamiast szamponu i służy jako maseczka na włosy. Jest to najdelikatniejsza glinka i najdłużej wysycha. Pochodzi z sedymentacji skał zawierających aluminium.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Palmy Sabałowej, Palma Sabałowa (Macerat) 50ml Chmara Blend
Olej z palmy sabałowej znajduje zastosowanie w kosmetyce, przede wszystkim ze względu na swoje właściwości nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest składnikiem wielu produktów kosmetycznych, takich jak kremy, balsamy, szampony, odżywki i wiele innych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Palmy Sabałowej, Palma Sabałowa (Macerat) 150ml Chmara Blend
INCI: Serenoa repens fruit extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Nagietka (Macerat) 50ml Chmara Blend
Macerat z nagietka znajduje swoje miejsce w recepturach kosmetyków dedykowanych cerze suchej, wrażliwej, delikatnej, dojrzałej oraz problematycznej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Nagietka (Macerat) 500ml Chmara Blend
Macerat z nagietka znajduje swoje miejsce w recepturach kosmetyków dedykowanych cerze suchej, wrażliwej, delikatnej, dojrzałej oraz problematycznej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt olejowy z nagietka (macerat) 150ml Chmara Blend
Macerat z nagietka znajduje swoje miejsce w recepturach kosmetyków dedykowanych cerze suchej, wrażliwej, delikatnej, dojrzałej oraz problematycznej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 50ml Chmara Blend
Olej z bursztynu jest wytwarzany z żywicy bursztynowej, która jest skamieniałą żywicą drzewną. Olej z bursztynu jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne i odżywcze dla skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 150ml Chmara Blend
Olej z bursztynu jest wytwarzany z żywicy bursztynowej, która jest skamieniałą żywicą drzewną. Olej z bursztynu jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne i odżywcze dla skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z mięty pieprzowej jest cenionym składnikiem wykorzystywanym w przemyśle kosmetycznym w różnych formulacjach pielęgnacyjnych.
Dostępność: brak towaru
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z mięty pieprzowej jest cenionym składnikiem wykorzystywanym w przemyśle kosmetycznym w różnych formulacjach pielęgnacyjnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5, 75% 30g Chmara Blend
D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5 75% 200g Chmara Blend
D-pantenol nazywany inaczej prowitaminą B5 jest to bardzo gęsta, przezroczysta ciecz, zwana doskonale ze swoich właściwości nawilżających, łagodzący i kojących. D-pantenol przenika przez naskórek zmienia się w skórze właściwej w witaminę B5 inaczej kwas pantenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5 75% 100g Chmara Blend
D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Biotyna w liposomach 10ml Esent
Biotyna w formie liposomalnej to składnik zamknięty w strukturach lipidowych (liposomach), które mogą pełnić funkcję nośnika substancji w formulacjach kosmetycznych. Liposomy to mikroskopijne kapsułki o strukturze warstwowej, wykorzystywane w celu wzmocnienia parametrów stabilności i kompatybilności wybranych składników recepturowych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Biotyna (witamina B7) 99,6% - 5g Esent
Biotyna, znana również jako witamina H lub B7, to rozpuszczalna w wodzie witamina z grupy witamin B. Jest ważnym składnikiem diety i suplementów diety oraz popularnym składnikiem kosmetyków.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni










