Sprawdź aktualne Promocje

Złożenie zamówienia oznacza akceptację regulaminu sklepu. Po złożeniu zamówienia otrzymasz, na wskazany adres e-mail, informacje o kolejnych etapach jego realizacji. W razie konieczności obsługa sklepu będzie się z Tobą kontaktować także telefonicznie. Pamiętaj, że przysługuje Tobie prawo odstąpienia od umowy, bez podania przyczyny.

Producenci

Wosk sojowy to jeden z najczęściej wykorzystywanych w kosmetologii składników roślinnych. Zastanawiasz się, dlaczego wosk sojowy cieszy się aż tak dużym zainteresowaniem? Jego głównym zastosowaniem jest wykorzystanie jako główny składnik do produkcji naturalnych świec zapachowych. 

Wosk sojowy do świec 22,68kg hurtownia

Wosk sojowy  do świec 22,68kg  hurtownia
Wosk sojowy do świec 22,68kg hurtownia

Naturalny w 100% wosk roślinny produkowany w USA przez koncern Cargill. Wosk sojowy z niewielką ilością dodatków w postaci olejów roślinnych jest ekologiczny i biodegradowalny.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

470,00 zł

( 1 kg = 20,72 zł )
szt

Wosk sojowy C3 1kg Zrób Swój Kosmetyk

Wosk sojowy C3 1kg Zrób Swój Kosmetyk
Wosk sojowy C3 1kg Zrób Swój Kosmetyk

Naturalny w 100% wosk roślinny produkowany w USA przez koncern Cargill. Wosk sojowy z niewielką ilością dodatków w postaci olejów roślinnych jest ekologiczny i biodegradowalny.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

25,90 zł

( 1 kg = 25,90 zł )
szt

Wosk Sojowy do świec 200g Zrób Swój Kosmetyk

Wosk Sojowy do świec 200g Zrób Swój Kosmetyk
Wosk Sojowy do świec 200g Zrób Swój Kosmetyk

Naturalny w 100% wosk roślinny produkowany w USA przez koncern Cargill. Wosk sojowy z niewielką ilością dodatków w postaci olejów roślinnych jest ekologiczny i biodegradowalny.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

14,90 zł

( 1 kg = 74,50 zł )
szt

Jak powstaje wosk sojowy?

Jest to całkowicie naturalny i bezpieczny surowiec, który pozyskuje się z ziaren soi. Powstaje podczas wytwarzania oleju sojowego, otrzymywanego poprzez wytłaczanie na zimno nasion tej rośliny. Uzyskiwany tłuszcz jest jadalny, dlatego z powodzeniem wykorzystujemy go w celach spożywczych. Część oleju może zostać poddana utwardzeniu, przybierając formę wosku sojowego. Pod wpływem podwyższonej temperatury wosk ponownie staje się płynny, co decyduje o wielu sposobach jego wykorzystania w pielęgnacji. Chcesz poznać właściwości wosku sojowego i dowiedzieć się, jak roztopić wosk sojowy? Czytaj dalej!

Właściwości wosku sojowego

Wosk z soi od lat powszechnie wykorzystywany jest w produkcji świec do masażu, gdyż jako tłuszcz jest doskonałym nośnikiem olejków eterycznych i innych substancji zapachowych. Ponadto charakteryzuje się dobroczynnymi właściwościami: świetnie odżywianawilżazmiękcza i natłuszcza skórę, dzięki czemu wyraźnie poprawia się jej kondycja. Odznacza się również delikatnym, nieco pudrowym zapachem. Przyjemna woń może działać relaksująco na zmysły podczas wykonywania masażu świecą. Warto nadmienić, iż wosk sojowy do świec jest nietoksyczny i nie powoduje trudnych do usunięcia plam.

Ten przyjazny środowisku wosk wykorzystywany jest jednak nie tylko do aromaterapii i masażu.

Inne zastosowania wosku sojowego

Wosk sojowy sprawdza się jako składnik wielu kosmetyków. Po ten surowiec sięgają zarówno producenci profesjonalnych preparatów pielęgnacyjnych, jak i osoby, które wykonują w domowym zaciszu własne balsamy pielęgnacyjne czy ochronne pomadki do ust. Gładkakremowa konsystencja wosku gwarantuje, że otrzymywane kosmetyki będą z łatwością rozprowadzały się na skórze, dogłębnie ją odżywiając.

Można także wykorzystać wosk sojowy do produkcji świec zapachowych – nie tylko tych do masażu. Takie świece są bezpieczne i mniej szkodliwe dla środowiska. Dobrej jakości wosk sojowy do produkcji świec zapachowych jest całkowicie biodegradowalny. Nie wytwarza szkodliwych substancji podczas spalania. Możesz spersonalizować świece w dowolny sposób. Wosk sojowy do świec urozmaicisz, dodając do niego wybrany olejek eteryczny oraz barwnik.

Jak roztopić wosk sojowy?

Ponieważ jest on specyficznym produktem, warto wiedzieć, jak roztopić wosk sojowy, by zachować jego właściwości. Prawidłowy sposób topienia pozwoli kontrolować konsystencję i temperaturę wosku. Ma to ogromne znaczenie przy dodawaniu innych składników. 

Wosk sojowy do produkcji świec zapachowych, a także kosmetyków, rozpuszczaj w miarę możliwości na kąpieli wodnej. Opcjonalnie możesz wykorzystać mikrofalówkę, jednak w tym przypadku ścisła kontrola temperatury jest utrudniona. W czasie topienia obserwuj wosk. Ważne jest, by osiągnął właściwą konsystencję, ale się nie przegrzał. Kiedy tylko całkowicie się stopi, zdejmij go z kąpieli wodnej. Wykonując aromatyczne świece, olejek eteryczny dolej dopiero wówczas, gdy wosk przestygnie do około 60–65 stopni!

Wosk sojowy – gdzie kupić?

By wykonać kosmetyki, świece zapachowe lub do masażu, zdecyduj się na ekologiczny wosk sojowy. Pamiętaj, by do produkcji świec zapachowych wybierać najlepszej jakości wosk sojowy. Gdzie kupić taki wosk? Gdy wpiszesz w internetową wyszukiwarkę „wosk sojowy hurt” lub „wosk sojowy detal” otrzymasz zapewne adresy wielu stron. Łatwiej zakupić go online niż stacjonarnie. Dobrej jakości wosk sojowy (hurt oraz detal) znajdziesz między innymi na stronie Zrób Swój Kosmetyk.

Promocje
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026

10,45 zł

Cena regularna: 20,90 zł

Najniższa cena: 20,90 zł
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026

17,94 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026

5,95 zł

Cena regularna: 11,90 zł

Najniższa cena: 7,14 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml

7,74 zł

Cena regularna: 12,90 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026

0,28 zł

Cena regularna: 27,90 zł

Najniższa cena: 1,40 zł
Masło Kokum 1kg Chmara Blend
Masło Kokum 1kg Chmara Blend

77,00 zł

Cena regularna: 110,00 zł

Najniższa cena: 89,00 zł
szt
Masło Kokum 200g  Chmara Blend
Masło Kokum 200g Chmara Blend

32,13 zł

Cena regularna: 45,90 zł

Najniższa cena: 23,90 zł
szt
Masło Kokum 100g  Chmara Blend
Masło Kokum 100g Chmara Blend

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 17,90 zł
szt
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab

6,71 zł

Cena regularna: 9,59 zł

Najniższa cena: 9,59 zł
szt
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend

8,19 zł

Cena regularna: 27,30 zł

Najniższa cena: 27,30 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend

8,80 zł

Cena regularna: 22,00 zł

Najniższa cena: 15,40 zł
szt
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026

29,24 zł

Cena regularna: 38,99 zł

Najniższa cena: 33,14 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml  Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml Chmara Blend Data 31.08.2026

7,43 zł

Cena regularna: 9,90 zł

Najniższa cena: 8,42 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026

26,00 zł

Cena regularna: 260,00 zł

Najniższa cena: 52,00 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026

5,38 zł

Cena regularna: 26,90 zł

Najniższa cena: 10,76 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl