Olej z Wiesiołka Nierafinowany 50ml Esent
Olej z wiesiołka (Oenothera Biennis Seed Oil) to naturalny surowiec kosmetyczny tłoczony na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego. Ten nierafinowany olej, uzyskany w niskiej temperaturze poniżej 40°C, zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości, dzięki czemu jest idealnym składnikiem pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Ziaren Zielonej Kawy Nierafinowany 20ml Esent
W ostatnich latach rośnie popularność zielonych owoców kawy w kosmetyce. Świeże, niedojrzałe ziarna kawy zawierają silne antyoksydanty, które chronią materiał genetyczny komórek skóry. Olej z tych ziaren dostarcza również wielu substancji regenerujących i nawilżających skórę.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Zielonej Kawy Nierafinowany 50ml Esent
Nazwa handlowa: Olej z Zielonej Kawy tłoczony na zimno, nierafinowany
INCI: Coffea Arabica Seed Oil
CAS: 84650-00-0
Metoda pozyskiwania: tłoczenie mechaniczne na zimno
Pochodzenie surowca: świeże, niedojrzałe ziarna kawowca Coffea Arabica
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej ze słodkich migdałów Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej migdałowy intensywnie nawilża, regeneruje świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery suchej, atopowej, wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów łagodzi podrażnienia skóry, a zwłaszcza te słoneczne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Andiroba nierafinowany Cera Dojrzała 20ml Esent
Olej Andiroba pozyskiwany z nasion/orzechów drzewa Carapa guianensis, rosnącego naturalnie w dorzeczu Amazonki i Orinoko w Ameryce Południowej, tłoczony na zimno, nierafinowany.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Eteryczny Drzewo Różane 10ml Naturalne Aromaty
Olejek z drzewa różanego pozyskiwany jest poprzez destylację parą wodną z gałązek rośliny Aniba rosaeodora, pochodzącej głównie z tropikalnych obszarów Ameryki Południowej i Azji (Indie, Brazylia). Cechuje go delikatny, lekko kwiatowy zapach z nutą drzewną, który doskonale odnajduje się zarówno w kosmetykach pielęgnacyjnych, jak i w kompozycjach perfumeryjnych
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Kadzidłowiec 10ml Naturalne Aromaty
Odkryj wyjątkowy aromat naturalnego olejku kadzidłowego – 100% czysty olejek eteryczny, znany i ceniony od czasów biblijnych. Pozyskiwany z mleczno-białej żywicy drzewa kadzidłowca, zachwyca głębokim, drzewnym zapachem z balsamicznymi i korzennymi nutami. Tworzy atmosferę sprzyjającą relaksowi i wyciszeniu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Eteryczny Neroli 10ml Naturalne Aromaty
Olejek neroli, pozyskiwany z kwiatów pomarańczy gorzkiej, cieszy się dużym uznaniem w kosmetyce oraz aromaterapii. Jego świeży, kwiatowy zapach, charakteryzujący się delikatnymi nutami cytrusowymi, sprawia, że jest chętnie wykorzystywany w produktach pielęgnacyjnych oraz w kompozycjach zapachowych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Róża Damasceńska 10ml Naturalne Aromaty
Olejek eteryczny różany (Rosa Damascena) to luksusowy i cenny produkt, ceniony zarówno za swoje terapeutyczne, jak i pielęgnacyjne właściwości. Oto kluczowe informacje i wskazówki dotyczące tego wyjątkowego olejku:
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Eteryczny Szałwia 10ml Naturalne Aromaty
W kosmetyce znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej, gdyż reguluje wydzielanie łoju. Poprawia stan skóry przy oparzeniach, odmrożeniach, stanach zapalnych skóry, egzemie i łuszczycy.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek z nasion Marchwi Zimnotłoczony 20ml Esent
Olej (dzięki wysokiej zawartości kwasu Omega 9 ) jest olejem lekkim, dobrze przenikającym do głębszych warstw naskórka i skóry właściwej, szybko się wchłania i może być wykorzystany w formułach jako czynnik „transportujący” inne składniki aktywne w głąb skóry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Oliwa z Oliwek 4kg Zrób Swój Kosmetyk
Oliwa z oliwek to jeden z najstarszych i najczęściej stosowanych olejów w kosmetykach. Jej właściwości pielęgnacyjne, takie jak zmiękczanie, regeneracja, działanie przeciwzmarszczkowe oraz odżywianie, znane są od wieków. Dzięki witaminom A, E i F, oliwa doskonale wpływa na kondycję skóry, włosów i paznokci.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Oliwa z Oliwek 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Oliwa z oliwek to jeden z najstarszych i najczęściej stosowanych olejów w kosmetykach. Jej właściwości pielęgnacyjne, takie jak zmiękczanie, regeneracja, działanie przeciwzmarszczkowe oraz odżywianie, znane są od wieków. Dzięki witaminom A, E i F, oliwa doskonale wpływa na kondycję skóry, włosów i paznokci.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Palmytinian retinolu - PRO-RETINOL - Witamina A 1.0 m. IU/g 20ml Esent
Palmitynian retinylu, znany również jako pro-retinol, to pochodna witaminy A w formie estrowej, która znajduje szerokie zastosowanie w nowoczesnych recepturach kosmetycznych. Zyskuje popularność wśród entuzjastów świadomej pielęgnacji oraz producentów kosmetyków naturalnych i przeciwstarzeniowych. Jego potencjał jest szczególnie doceniany w formułach dedykowanych pielęgnacji skóry dojrzałej, wrażliwej oraz narażonej na czynniki środowiskowe.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Peptydy przeciwzmarszczkowy z Aktyną 10ml Esent
Pentapeptide-48, Hydrogenated Lecithin, Glycerol (Glycerin), Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Phenethyl Alcohol, Ethylhexylglycerin (3-(2-ethylhexyloxy)propane-1,2-diol), Maltodextrin, Aqua/Water
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Prepeptyd Kolagenowy (Tripeptide-29) 10ml Esent
FSS Collagen Prepeptide PF to nowoczesny, biomimetyczny tripeptyd stworzony jako wegańska alternatywa dla kolagenu pochodzenia zwierzęcego. Surowiec stanowi cenny komponent nowoczesnych formulacji kosmetycznych, wspierając projektowanie produktów o właściwościach kondycjonujących, restrukturyzujących i wygładzających.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Proszek z hibiskusa 100 g Indus Valley
Proszek z Hibiskusa 100g do Tworzenia Kosmetyków naturalnych-Indus Valley.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Proszek ze skórki pomarańczy 100 g Indus Valley
Proszek ze Skórki Pomarańczy do Tworzenia Kosmetyków Naturalnych - Indus Valley 100 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Skwalan z Oliwek 200ml Chmara Blend
Skwalan z Oliwek 100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Skwalan z Oliwek 50ml Chmara Blend
Skwalan z Oliwek 100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Smocza krew działanie przeciwzmarszczkowe 30ml Esent
Żywica z tego drzewa jest bodajże najsilniejszym naturalnym antyoksydantem, stymuluje regenerację i produkcję kolagenu w skórze, ma silne działanie przeciw zapalne, zmniejsza widoczność rozstępów i blizn.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Tens'up Surowiec Efekt Liftingu 10ml Chmara Blend
Tens'up to unikalna trójwymiarowa, hydrokoloidalna matryca polisacharydów z dwóch gatunków roślin cykorii podróżnik i tary. Cukry występujące w korzeniach roślin wiążą wodę, co sprawia, że skóra staje napięta, pobudzając fibroblasty do produkcji kolagenu. Na powierzchni skóry tworzy się filmy, uwalniane zostają oligasacharydy w głąb skóry dając natychmiastowy efekt liftingu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Tens'up Surowiec liftingujący 30ml Chmara Blend
Tens'up to zaawansowana, trójwymiarowa matryca hydrokoloidalna oparta na polisacharydach pozyskiwanych z dwóch roślin: cykorii podróżnik oraz tary. Unikalne cukry obecne w korzeniach tych roślin wiążą wodę, co:
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Witamina PP (B3- Niacynamid) 100g Zrób Swój Kosmetyk
Witamina PP, znana również jako witamina B3 lub niacynamid, to organiczny związek chemiczny, który pełni istotną rolę w organizmach ludzkich i zwierzęcych. Niacynamid jest jednym z dwóch biologicznie czynnych pochodnych witaminy B3 - drugim jest kwas nikotynowy. W formułach kosmetycznych stosowana jako silny anyoksydant, czynnik poprawiający krążenie śródskórne, stymulujący produkcję naturalnego kolagenu.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni










