Kwas salicylowy 99,79% 100g Esent
Kwas salicylowy należy do grupy kwasów beta-hydroksylowych (jedyny z tej grupy ma zastosowanie w kosmetyce), stosować go można podobnie jak kwasy hydroksylowe czyli do peelingu chemicznego, jest częstym składnikiem licznych formuł kosmetycznych. Kwas salicylowy rozpuszcza się w tłuszczach i alkoholu, w wodzie w zasadzie się nie rozpuszcza (max 0,2 g/l).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z pestek Śliwek Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka. Widocznie napina skórę i poprawia jej strukturę, dzięki czemu dłużej zachowuje młodość. Chroni przed przesuszeniem i rozdwajaniem się końcówek włosów. Przeznaczony do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej.
Dostępność: brak towaru
Ekstrakt olejowy z nagietka (macerat) 150ml Chmara Blend
Macerat z nagietka znajduje swoje miejsce w recepturach kosmetyków dedykowanych cerze suchej, wrażliwej, delikatnej, dojrzałej oraz problematycznej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Shea Nierafinowane (INTESYWNY ZAPACH) 180g Chmara Blend
Masło Shea Nierafinowane jest bogate w witaminy A i E które sprawiają, że skóra po jego zastosowaniu jest gładka, dobrze nawilżona i pokryta zabezpieczającym lipidowym filmem. Ponadto zawiera ono witaminę F, która pomaga rozluźnić i rozgrzać napięte mięśnie. Substancje zawarte w maśle chronią i wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej skóry co poprawia jej elastyczność.
Dostępność: brak towaru
Hydrolat z Oczarowca Wirginijskiego 100ml Esent
Wspomaga gojenie ran i regenerację skóry, reguluje pracę gruczołów łojowych poprzez zmniejszenie produkcji sebum.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Jojoba Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej jojoba nierafinowany zimnotłoczony firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z zarodków drzewa jojoba krzewu Simmondsia Chinensis .
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Woda Różana 250ml Sattva
Hydrolat różany to produkt powstały w wyniku destylacji kwiatów róży, który stanowi doskonały element wielu formuł kosmetycznych. Dzięki swojej łagodnej formule, może wspomagać pielęgnację skóry, wnosząc do niej wartościowe właściwości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Bromelaina (SpecPure BML10 -100 U/g) 10g Esent
Bromelaina to roślinny enzym proteolityczny pozyskiwany z łodyg Ananas comosus. Surowiec znajduje zastosowanie jako składnik w recepturach kosmetycznych, w szczególności w preparatach zawierających enzymy roślinne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Isoamyl Laurate 100ml Chmara Blend
Isoamyl Laurate to nowoczesny emolient pochodzenia roślinnego, należący do grupy tzw. „zielonych emolientów”. Jest estrem alkoholu izoamylowego oraz kwasu laurynowego, pozyskiwanym najczęściej z odnawialnych surowców, takich jak olej kokosowy oraz buraki cukrowe.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Nasion Maruli Nierafinowany 20ml Esent
Olej z Maruli pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa Sclerocarya birrea, naturalnie występującego w Afryce Południowej. Tradycyjnie używany przez lokalne społeczności do celów pielęgnacyjnych. Surowiec dostępny w formie nierafinowanej, tłoczony na zimno, co pozwala zachować jego charakterystyczny skład chemiczny.
Dostępność: brak towaru
Papaina (SpecPure PPN20 -200 U/g) 10g Esent
Papaina to enzym proteolityczny pozyskiwany z niedojrzałych owoców papai (Carica papaya). Stanowi funkcjonalny składnik receptur kosmetycznych, wykorzystywany w formulacjach peelingów enzymatycznych, maseczek i preparatów oczyszczających. Dzięki łagodnemu profilowi działania znajduje zastosowanie jako alternatywa dla składników złuszczających o działaniu mechanicznym lub kwasowym.
Dostępność: brak towaru
Hydrolat z Kocanki do cery naczyniowej, dojrzałej 100ml Esent
Hydrolat dedykowany do pielęgnacji cery naczyniowej, dojrzałej i suchej. Dzięki unikalnemu składowi działa obkurczająco na naczynka, przyspiesza regenerację skóry po stłuczeniach, minimalizuje opuchnięcia, a także niweluje drobne wybroczyny .
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat z Róży Damasceńskiej 100ml Esent
Hydrolat organiczny, otrzymywany jest w wyniku destylacji kwiatów Róży Damasceńskiej, pochodzącej z Bułgarii ze słynnej Doliny Róż. Charakteryzuje się głębokim, różanym aromatem.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Sezamowy 250ml Sattva
Olej sezamowy to jeden z najcenniejszych składników, który zyskuje coraz większą popularność w kosmetykach. Dzięki swojej wyjątkowej formule, bogatej w kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały, może stanowić istotny element w wielu produktach pielęgnacyjnych. Jako składnik w kosmetyku, olej sezamowy oferuje szereg korzyści, które wspierają zdrowy wygląd skóry i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Rokitnika Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej Rokitnikowy firmy Zrób Swój Kosmetyk powstaje z nasion lub owoców rokitnika w procesie tłoczenia na zimno. Rokitnik jest jedną z najbardziej wartościowych roślin na świecie, ponieważ posiada dużą zawartość witamin takich jak A, C oraz E, jak również C, E, K, PP i karotenoidów. Bogaty jest także w związki fenolowe oraz flawonoidy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z pestek winogron 200ml Chmara Blend
Olej z pestek winogron firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany z nasion Vitis vinifera bogaty jest w kwasy tłuszczowe m.in kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA) i tłuszcze omega-6. Olej jest bez zapachu i posiada neutralny kolor. Wspaniale sprawdzić się w pielęgnacji cery trądzikowej, delikatnej, tłustej normalnej i dojrzałej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Mięta Pieprzowa 30ml Chmara Blend
Olejek eteryczny miętowy firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany jest w wyniku destylacji nadziemnej części roślin czyli liści i łodyg mięty. Olejek miętowy znany jest ze swoich właściwości łagodzących, kojących, orzeźwiających, chłodzących, wykazuje właściwości tonizujące, pobudzające, wzmacnia układ odpornościowy, działa antyseptycznie, bakteriobójcze, wykrztuśne, przeciwgrzybiczne, rozkurczowe, odświeżające, znieczulające.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk jojoba 100g Chmara Blend
Wosk Jojoba – naturalny składnik do nowoczesnych kosmetyków
Wosk Jojoba to ceniony surowiec kosmetyczny pozyskiwany z nasion rośliny Simmondsia Chinensis. Dzięki swojej wyjątkowej strukturze jest szeroko wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych jako naturalny składnik wspierający konsystencję, aplikację oraz stabilność produktów pielęgnacyjnych.
W branży kosmetycznej wosk jojoba uznawany jest za jeden z najbardziej uniwersalnych składników pochodzenia roślinnego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Nasion Pietruszki Nierafinowany 50ml Esent
Nazwa angielska: Parsley seed oil, Cold press oil, Unrefined
INCI: Carum Petroselinum Seed Oil
Nr CAS: 84012-33-9 / 8000-68-8
Nr EC: 281-677-1
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Róża Damasceńska 10ml Naturalne Aromaty
Olejek eteryczny różany (Rosa Damascena) to luksusowy i cenny produkt, ceniony zarówno za swoje terapeutyczne, jak i pielęgnacyjne właściwości. Oto kluczowe informacje i wskazówki dotyczące tego wyjątkowego olejku:
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Mandarynka 30ml Chmara Blend
Olejek eteryczny z mandarynki (Citrus reticulata) to surowiec roślinny pozyskiwany ze skórek owoców metodą tłoczenia na zimno. Cechuje się świeżym, cytrusowym aromatem, który czyni go cenionym składnikiem kompozycji zapachowych i preparatów pielęgnacyjnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z nasion Bawełny (rafinowany) 100ml Esent
Olej z nasion bawełny to lekki, jasnożółty olej, pozbawiony charakterystycznego zapachu. Jest pozyskiwany z nasion bawełny i poddawany procesowi rafinacji, który usuwa szkodliwy związek chemiczny – gossypol. Dzięki temu produkt staje się całkowicie bezpieczny dla skóry i włosów, oferując liczne korzyści w codziennej pielęgnacji.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend glicerynowy Len, Rumianek, Kwiat Lipy znajduje zastosowanie w szerokiej gamie kosmetyków pielęgnacyjnych i myjących. Doskonale sprawdza się w tonikach i wodach odświeżających, balsamach oraz kremach nawilżających. Może być składnikiem żeli i emulsji myjących o delikatnym charakterze, a także formuł przeznaczonych dla dzieci. Znajduje zastosowanie również w kosmetykach do pielęgnacji włosów, takich jak odżywki czy mgiełki, a także w preparatach po goleniu i po opalaniu, gdzie ceniona jest jego funkcja łagodząca.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka biała (kaolin) 200g Chmara Blend
Glinka biała jest często używana zamiast szamponu i służy jako maseczka na włosy. Jest to najdelikatniejsza glinka i najdłużej wysycha. Pochodzi z sedymentacji skał zawierających aluminium.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni










