Glinka Czerwona 200g Chmara Blend
Glinka czerwona Illite, znana również jako glinka francuska, jest naturalnym surowcem kosmetycznym, który znajduje szerokie zastosowanie w tworzeniu różnorodnych produktów pielęgnacyjnych. Jako składnik kosmetyczny, glinka czerwona wykorzystywana jest w wielu formulacjach, które wymagają właściwości oczyszczających, regulujących oraz wzmacniający
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat z Zielonej Herbaty - organic 100ml ECOCERT Esent
Hydrolat, a dokładniej destylat organiczny z listków herbaty, suszonych tuż po zbiorach, otrzymywany w procesie destylacji parą wodną, bez wspomagania procesami fermentacji itp. Kraj pochodzenia surowca Francja, certyfikowany we Francji przez ECOCERT.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt olejowy z arniki (arnika) 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z arniki powstaje w wyniku maceracji suszonych kwiatów Arnica montana w oleju roślinnym, najczęściej słonecznikowym. Roślina ta, określana często mianem „słońca gór”, wykorzystywana jest w branży kosmetycznej jako komponent o charakterystycznym profilu ziołowym. Otrzymany surowiec posiada barwę jasnosłomkową
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Wąkrotki Azjatyckiej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella Asiatica Extract) pozyskiwany jest z liści rośliny centelii azjatyckiej, znanej również jako gotu kola. Roślina ta rośnie w południowo-wschodniej Azji, a także na terenach Ameryki Południowej i Północnej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów i tanin, ekstrakt jest cenionym składnikiem w recepturach kosmetycznych, szczególnie w formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji ciała i twarzy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Isopropyl Myristate Mirystynian Izopropylu 200ml Zrób Swój Kosmetyk
Isopropyl Myristate to ester alkoholu izopropylowego i kwasu mirystynowego (kwasu tłuszczowego naturalnie występującego w olejach kokosowym i palmowym). Jest to bardzo lekki emolient i może być używany jako olejek nośny w wielu zastosowaniach.
Dostępność: brak towaru
Olejek eteryczny Wintergreen 10ml Naturalne Aromaty
Działanie odkażające stosowane jest szeroko wykorzystywane w pielęgnacji skóry trądzikowej. Uważa się, że to Indianie w Ameryce północnej odkryli jego właściwości i stosowali do uśmierzania bólu mięśni oraz stawów.
Dostępność: brak towaru
Olej Buriti 20 ml Nierafinowany Esent
Dzięki wysokiej zawartości witaminy E jest świetnym przeciwutleniaczem , beta karoten nadaje mu właściwości naturalnego bronzera, chroniąc jednocześnie skórę przed nadmiarem promieni UV ( naturalny filtr ). Wysokie stężenie kwasu palmitynowego predysponuje go z kolei do pielęgnacji skóry szorstkiej, czy popękanej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Eteryczny Oregano 10ml Naturalne Aromaty
Olejek eteryczny z oregano sprawdza się w wielu formułacjach kosmetycznych, zwłaszcza w produktach przeznaczonych do pielęgnacji cery tłustej oraz problematycznej. Jego silny, charakterystyczny zapach oraz właściwości sprawiają, że jest stosowany w kosmetykach, które mają na celu wspomaganie higieny skóry i jej odświeżenie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kompleks liposomowy - przeciwzmarszczkowy 20 ml Esent
Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Kompleks Liposomowy Przeciwzmarszkowy (kompleks herbasomowy przeciwzmarszkowy)
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat z kwiatu pomarańczy (Neroli) 100ml Esent
Stosowany na skórę łagodzi stany zapalne, działa kojąco, zmniejsza zaczerwienienia. Chroni zwarty w skórze kolagen i elastynę przed przedwczesnym rozkładem ( czyli spowalnia oznaki starzenia ).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk pszczeli biały (bielony) 100g Zrób Swój Kosmetyk
Wosk pszczeli w kosmetyce stosowany jest jako składnik m. in. kremów, maści i mydeł, balsamów, pomadek do ust. Występuje w formie płatkowanej, naturalnej lub bielonej. Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.
Dostępność: brak towaru
Olejek Eteryczny Drzewo Różane 10ml Naturalne Aromaty
Olejek z drzewa różanego pozyskiwany jest poprzez destylację parą wodną z gałązek rośliny Aniba rosaeodora, pochodzącej głównie z tropikalnych obszarów Ameryki Południowej i Azji (Indie, Brazylia). Cechuje go delikatny, lekko kwiatowy zapach z nutą drzewną, który doskonale odnajduje się zarówno w kosmetykach pielęgnacyjnych, jak i w kompozycjach perfumeryjnych
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Tens'up Surowiec Efekt Liftingu 10ml Chmara Blend
Tens'up to unikalna trójwymiarowa, hydrokoloidalna matryca polisacharydów z dwóch gatunków roślin cykorii podróżnik i tary. Cukry występujące w korzeniach roślin wiążą wodę, co sprawia, że skóra staje napięta, pobudzając fibroblasty do produkcji kolagenu. Na powierzchni skóry tworzy się filmy, uwalniane zostają oligasacharydy w głąb skóry dając natychmiastowy efekt liftingu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Avocado (Awokado) Zielony Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej awokado jest składnikiem wielu szamponów, odżywek do włosów, balsamów, kremów oraz żeli do kąpieli. Nawet niewielka ilość wzmocni działanie danego kosmetyku.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 50ml Chmara Blend
Olej z bursztynu jest wytwarzany z żywicy bursztynowej, która jest skamieniałą żywicą drzewną. Olej z bursztynu jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne i odżywcze dla skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Wrotyczu 50ml Chmara Blend
W kosmetyce działa hamująco na procesy autoagresji immunologicznej, dzięki czemu może być z powodzeniem stosowany w fitoterapii chorób autoimmunologicznych typu łuszczyca, reumatyzm, toczeń.Wrotycz zawiera bardzo dużo substancji przeciwzapalnych, silnie odkażających. Idealny jako pielęgnacja skóry trądzikowej i łuszczycowej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Alantoina Proszek 50g
Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.
Dostępność: brak towaru
Olejek Eteryczny Szałwia 10ml Naturalne Aromaty
W kosmetyce znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej, gdyż reguluje wydzielanie łoju. Poprawia stan skóry przy oparzeniach, odmrożeniach, stanach zapalnych skóry, egzemie i łuszczycy.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Nasion Maku Nierafinowany 50ml Esent
Olej z nasion maku tłoczony na zimno jest surowcem naturalnym, o delikatnym orzechowym zapachu i lekkim, żółtawym lub bezbarwnym zabarwieniu. Należy do olejów schnących, dlatego jest wrażliwy na światło i podgrzewanie, co wymaga przechowywania w lodówce i szczelnym opakowaniu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Koenzym Q10 w roztworze w oleju makadamia 10 ml Esent
W dermatologii i kosmetyce jest ceniony jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry. Koenzym Q10 występuje naturalnie w organizmach ludzkich, ale poziom jego produkcji zmniejsza się wraz z wiekiem.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Proszek Neem 100g Sattva
SATTVA Neem to sproszkowane zioło pozyskiwane z liści Miodli indyjskiej, znanej jako „cudowne drzewo”. W medycynie ajurwedyjskiej Neem jest niezwykle cenione za swoje właściwości lecznicze, antyseptyczne, przeciwgrzybicze, odkażające i tonizujące. To doskonały wybór do pielęgnacji skóry tłustej, mieszanej oraz trądzikowej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Neem Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olejek Neem tłoczony na zimno to naturalny surowiec roślinny pozyskiwany z nasion miodli indyjskiej (Melia Azadirachta). Ceniony w formułach kosmetycznych i pielęgnacyjnych, znajduje zastosowanie jako dodatek do produktów DIY, jak również jako składnik półproduktów kosmetycznych do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.
Dostępność: brak towaru
Olej z Czarnuszki Nierafinowany 50ml Esent
Olej z czarnuszki (Black Seed Oil) to wyjątkowy produkt, otrzymywany z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej (Nigella Sativa). Czarnuszka to roślina z rodziny jaskrowatych, znana i ceniona w medycynie naturalnej od co najmniej 2500 lat, zwłaszcza w regionach basenu Morza Śródziemnego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Nasion Truskawki Nierafinowany 20ml Esent
Olej z nasion truskawek to wyjątkowy, tłoczony na zimno i nierafinowany kosmetyczny eliksir, który przynosi skórze intensywne nawilżenie oraz ochronę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Ten cenny olej, pozyskiwany z nasion truskawki (Fragaria ananassa), jest doskonałym wyborem dla osób z cerą dojrzałą, suchą lub zniszczoną.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni










