Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend glicerynowy Len, Rumianek, Kwiat Lipy znajduje zastosowanie w szerokiej gamie kosmetyków pielęgnacyjnych i myjących. Doskonale sprawdza się w tonikach i wodach odświeżających, balsamach oraz kremach nawilżających. Może być składnikiem żeli i emulsji myjących o delikatnym charakterze, a także formuł przeznaczonych dla dzieci. Znajduje zastosowanie również w kosmetykach do pielęgnacji włosów, takich jak odżywki czy mgiełki, a także w preparatach po goleniu i po opalaniu, gdzie ceniona jest jego funkcja łagodząca.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Bromelaina (SpecPure BML10 -100 U/g) 10g Esent
Bromelaina to roślinny enzym proteolityczny pozyskiwany z łodyg Ananas comosus. Surowiec znajduje zastosowanie jako składnik w recepturach kosmetycznych, w szczególności w preparatach zawierających enzymy roślinne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
CLEAR Oleoactif na trądzik 10 ml Esent
Preparat dedykowany do walki z niedoskonałościami, skazami skóry -Anti blemish. Pozyskiwany dzięki opatentowanej technologii ekstrakcji Oléo-éco, jest na bazie oleju, ekologicznie zaprojektowany, roślinny, posiada certyfikat COSMOS i jest w 100% pochodzenia francuskiego, o udowodnionej skuteczności już dawce 1%.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5 75% 100g Chmara Blend
D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5 75% 200g Chmara Blend
D-pantenol nazywany inaczej prowitaminą B5 jest to bardzo gęsta, przezroczysta ciecz, zwana doskonale ze swoich właściwości nawilżających, łagodzący i kojących. D-pantenol przenika przez naskórek zmienia się w skórze właściwej w witaminę B5 inaczej kwas pantenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5, 75% 30g Chmara Blend
D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Wąkrotki Azjatyckiej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella Asiatica Extract) pozyskiwany jest z liści rośliny centelii azjatyckiej, znanej również jako gotu kola. Roślina ta rośnie w południowo-wschodniej Azji, a także na terenach Ameryki Południowej i Północnej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów i tanin, ekstrakt jest cenionym składnikiem w recepturach kosmetycznych, szczególnie w formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji ciała i twarzy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Bluszczu 150ml Chmara Blend
Ekstrakt z bluszczu to produkt o działaniu drenującym, antycellulitowym, wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwbólowe, przeciwzapalne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Róży Stulistnej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt działa silnie antyoksydacyjne, zapobiega starzeniu się skóry. Regeneruje i nawilża naskórek, zmniejsza naczynka krwionośne i likwiduje obrzęki oraz zaczerwienia.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Wąkrotki Azjatyckiej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella Asiatica Extract) pozyskiwany jest z liści rośliny centelii azjatyckiej, znanej również jako gotu kola. Roślina ta rośnie w południowo-wschodniej Azji, a także na terenach Ameryki Południowej i Północnej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów i tanin, ekstrakt jest cenionym składnikiem w recepturach kosmetycznych, szczególnie w formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji ciała i twarzy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Arniki 200ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z arniki powstaje w wyniku maceracji suszonych kwiatów Arnica montana w oleju roślinnym, najczęściej słonecznikowym. Roślina ta, określana często mianem „słońca gór”, wykorzystywana jest w branży kosmetycznej jako komponent o charakterystycznym profilu ziołowym. Otrzymany surowiec posiada barwę jasnosłomkową i dobrze komponuje się z wieloma rodzajami formulacji kosmetycznych – od lekkich emulsji po oleiste serum.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Arniki 500ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z arniki oferowany przez Zrób Swój Kosmetyk pochodzi z suszonych kwiatów arniki górskiej, znanej również jako „słońce gór”. Ta wyjątkowa roślina, rosnąca na dużych wysokościach, charakteryzuje się silnymi właściwościami leczniczymi, które wzmacniają jej działanie przeciwzapalne, przeciwobrzękowe i przeciwbólowe.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Kadzidłowca 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z kadzidłowca (Boswellia serrata) to składnik pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z żywicy drzewa kadzidłowca. Ze względu na swoje właściwości fizykochemiczne znajduje zastosowanie jako dodatek w recepturach kosmetycznych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Kadzidłowca 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z kadzidłowca (Boswellia serrata) to składnik pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z żywicy drzewa kadzidłowca. Ze względu na swoje właściwości fizykochemiczne znajduje zastosowanie jako dodatek w recepturach kosmetycznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Koniczyny Czerwonej 150ml Chmara Blend
Surowiec kosmetyczny pochodzenia roślinnego, stanowiący połączenie oleju z nasion słonecznika i ekstraktu z kwiatów koniczyny czerwonej. Przeznaczony do stosowania w recepturach kosmetyków pielęgnacyjnych, jako komponent wspierający formulacje przeznaczone m.in. do skóry wymagającej szczególnej troski.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Koniczyny Czerwonej 50ml Chmara Blend
Surowiec kosmetyczny pochodzenia roślinnego, stanowiący połączenie oleju z nasion słonecznika i ekstraktu z kwiatów koniczyny czerwonej. Przeznaczony do stosowania w recepturach kosmetyków pielęgnacyjnych, jako komponent wspierający formulacje przeznaczone m.in. do skóry wymagającej szczególnej troski
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Krwawnika 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z krwawnika, otrzymywany poprzez macerację kwiatów krwawnika w oleju z nasion słonecznika, to składnik ceniony w recepturach kosmetycznych ze względu na swoją wszechstronność i dobre właściwości aplikacyjne. Doskonale odnajduje się w produktach o funkcji ochronnej, tonizującej oraz w kosmetykach ukierunkowanych na pielęgnację wymagającej cery.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Krwawnika 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z krwawnika, otrzymywany poprzez macerację kwiatów krwawnika w oleju z nasion słonecznika, to składnik ceniony w recepturach kosmetycznych ze względu na swoją wszechstronność i dobre właściwości aplikacyjne. Doskonale odnajduje się w produktach o funkcji ochronnej, tonizującej oraz w kosmetykach ukierunkowanych na pielęgnację wymagającej cery.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z mięty pieprzowej jest cenionym składnikiem wykorzystywanym w przemyśle kosmetycznym w różnych formulacjach pielęgnacyjnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z mięty pieprzowej jest cenionym składnikiem wykorzystywanym w przemyśle kosmetycznym w różnych formulacjach pielęgnacyjnych.
Dostępność: brak towaru
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Rumianku 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z rumianku to surowiec, który znajduje szerokie zastosowanie w formulacjach kosmetycznych z myślą o cerze wrażliwej, delikatnej, a także skłonnej do reakcji na czynniki zewnętrzne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Rumianku 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z rumianku (INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil and Matricaria Chamomilla Flower Extract)
Naturalny surowiec kosmetyczny pochodzenia roślinnego
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Wąkrotki Azjatyckiej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z wąkrotki azjatyckiej jest cennym składnikiem w przemyśle kosmetycznym, wykorzystywanym w różnorodnych formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni










