Tens'up Surowiec Efekt Liftingu 10ml Chmara Blend
Tens'up to unikalna trójwymiarowa, hydrokoloidalna matryca polisacharydów z dwóch gatunków roślin cykorii podróżnik i tary. Cukry występujące w korzeniach roślin wiążą wodę, co sprawia, że skóra staje napięta, pobudzając fibroblasty do produkcji kolagenu. Na powierzchni skóry tworzy się filmy, uwalniane zostają oligasacharydy w głąb skóry dając natychmiastowy efekt liftingu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Eteryczny Drzewo Różane 10ml Naturalne Aromaty
Olejek z drzewa różanego pozyskiwany jest poprzez destylację parą wodną z gałązek rośliny Aniba rosaeodora, pochodzącej głównie z tropikalnych obszarów Ameryki Południowej i Azji (Indie, Brazylia). Cechuje go delikatny, lekko kwiatowy zapach z nutą drzewną, który doskonale odnajduje się zarówno w kosmetykach pielęgnacyjnych, jak i w kompozycjach perfumeryjnych
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk pszczeli biały (bielony) 100g Zrób Swój Kosmetyk
Wosk pszczeli w kosmetyce stosowany jest jako składnik m. in. kremów, maści i mydeł, balsamów, pomadek do ust. Występuje w formie płatkowanej, naturalnej lub bielonej. Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.
Dostępność: brak towaru
Hydrolat z kwiatu pomarańczy (Neroli) 100ml Esent
Stosowany na skórę łagodzi stany zapalne, działa kojąco, zmniejsza zaczerwienienia. Chroni zwarty w skórze kolagen i elastynę przed przedwczesnym rozkładem ( czyli spowalnia oznaki starzenia ).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kompleks liposomowy - przeciwzmarszczkowy 20 ml Esent
Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Kompleks Liposomowy Przeciwzmarszkowy (kompleks herbasomowy przeciwzmarszkowy)
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Eteryczny Oregano 10ml Naturalne Aromaty
Olejek eteryczny z oregano sprawdza się w wielu formułacjach kosmetycznych, zwłaszcza w produktach przeznaczonych do pielęgnacji cery tłustej oraz problematycznej. Jego silny, charakterystyczny zapach oraz właściwości sprawiają, że jest stosowany w kosmetykach, które mają na celu wspomaganie higieny skóry i jej odświeżenie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Buriti 20 ml Nierafinowany Esent
Dzięki wysokiej zawartości witaminy E jest świetnym przeciwutleniaczem , beta karoten nadaje mu właściwości naturalnego bronzera, chroniąc jednocześnie skórę przed nadmiarem promieni UV ( naturalny filtr ). Wysokie stężenie kwasu palmitynowego predysponuje go z kolei do pielęgnacji skóry szorstkiej, czy popękanej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Wintergreen 10ml Naturalne Aromaty
Działanie odkażające stosowane jest szeroko wykorzystywane w pielęgnacji skóry trądzikowej. Uważa się, że to Indianie w Ameryce północnej odkryli jego właściwości i stosowali do uśmierzania bólu mięśni oraz stawów.
Dostępność: brak towaru
Isopropyl Myristate Mirystynian Izopropylu 200ml Zrób Swój Kosmetyk
Isopropyl Myristate to ester alkoholu izopropylowego i kwasu mirystynowego (kwasu tłuszczowego naturalnie występującego w olejach kokosowym i palmowym). Jest to bardzo lekki emolient i może być używany jako olejek nośny w wielu zastosowaniach.
Dostępność: brak towaru
Ekstrakt Glicerynowy z Wąkrotki Azjatyckiej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella Asiatica Extract) pozyskiwany jest z liści rośliny centelii azjatyckiej, znanej również jako gotu kola. Roślina ta rośnie w południowo-wschodniej Azji, a także na terenach Ameryki Południowej i Północnej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów i tanin, ekstrakt jest cenionym składnikiem w recepturach kosmetycznych, szczególnie w formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji ciała i twarzy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt olejowy z arniki (arnika) 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z arniki powstaje w wyniku maceracji suszonych kwiatów Arnica montana w oleju roślinnym, najczęściej słonecznikowym. Roślina ta, określana często mianem „słońca gór”, wykorzystywana jest w branży kosmetycznej jako komponent o charakterystycznym profilu ziołowym. Otrzymany surowiec posiada barwę jasnosłomkową
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat z Zielonej Herbaty - organic 100ml ECOCERT Esent
Hydrolat, a dokładniej destylat organiczny z listków herbaty, suszonych tuż po zbiorach, otrzymywany w procesie destylacji parą wodną, bez wspomagania procesami fermentacji itp. Kraj pochodzenia surowca Francja, certyfikowany we Francji przez ECOCERT.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Czerwona 200g Chmara Blend
Glinka czerwona Illite, znana również jako glinka francuska, jest naturalnym surowcem kosmetycznym, który znajduje szerokie zastosowanie w tworzeniu różnorodnych produktów pielęgnacyjnych. Jako składnik kosmetyczny, glinka czerwona wykorzystywana jest w wielu formulacjach, które wymagają właściwości oczyszczających, regulujących oraz wzmacniający
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk pszczeli żółty naturalny 100g kosmetyczny Chmara Blend
Wosk pszczeli w kosmetyce stosowany jest jako składnik m. in. kremów, maści i mydeł, balsamów, pomadek do ust. Występuje w formie płatkowanej, naturalnej lub bielonej. Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kolagen z elastyną 30 ml Esent
W kosmetyce kolagen i elastyna stosowane są jako składniki o działaniu regenerującym i odmładzającym, przywracającym świeżość, gładkość i sprężystość skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Eteryczny Palo Santo 10ml Naturalne Aromaty
Olejek eteryczny Palo Santo z serii Naturalne Aromaty (10 ml) to idealny wybór dla osób ceniących naturalne aromaty oraz dobroczynne właściwości olejków. Jego unikalny, drzewny zapach Palo Santo tworzy atmosferę harmonii, spokoju i relaksu, wprowadzając równowagę do codziennego życia.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat Geraniowy - organic 100 ml ECOCERT Esent
Hydrolat, a precyzyjniej określając destylat organiczny z Geranii (Pelargonium Graveolens), powstały w procesie destylacji parą wodna. Ma postać bezbarwnego płynu, o charakterystycznym zapachu. Sprawdzi się przy pielęgnacji skóry delikatnej, naczyńkowej, przesuszonej bądź zniszczonej.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat z Ogórka 100ml Esent
Hydrolat z Ogórka 100 ml to połączenie naturalnego pochodzenia, świeżego charakteru oraz szerokich możliwości zastosowania w nowoczesnej kosmetyce.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ektoina 5g Chmara Blend
Ektoina (INCI: Ectoin, CAS: 96702-03-3) to naturalnie występujący związek, pozyskiwany w drodze zaawansowanego procesu mikrobiologicznego. Ceniona w branży kosmetycznej ze względu na swoje właściwości jako silny humektant, który wspomaga utrzymanie odpowiedniego poziomu wilgoci w formułach kosmetycznych. Występuje w postaci białego, bezzapachowego proszku, dobrze rozpuszczalnego w wodzie oraz alkoholach.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kofeina w proszku 100g Chmara Blend
Kofeina (INCI: Caffeine) to naturalny alkaloid pozyskiwany z nasion kawy, liści herbaty oraz nasion guarany. W kosmetyce wykorzystywana jest głównie ze względu na swoje właściwości stymulujące i drenujące. Występuje w formie białego, drobnokrystalicznego proszku, rozpuszczalnego w wodzie i odpornego na działanie podwyższonej temperatury.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat Sosnowy 100ml Esent
Hydrolat powstały w wyniku destylacji parą wodną kory sosny nadmorskiej (Pinus pinaster). Charakteryzuje się kwaśnym odczynem (pH poniżej 4), dlatego w formulacjach zawierających delikatne składniki powinien być stosowany z zachowaniem ostrożności.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Palmy Sabałowej, Palma Sabałowa (Macerat) 50ml Chmara Blend
Olej z palmy sabałowej znajduje zastosowanie w kosmetyce, przede wszystkim ze względu na swoje właściwości nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest składnikiem wielu produktów kosmetycznych, takich jak kremy, balsamy, szampony, odżywki i wiele innych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Acmelli (Acmella Macerat) 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z acmelli, znany również jako olej z acmelli o nazwie botanicznej Spilanthes acmella, jest cennym składnikiem w przemyśle kosmetycznym i medycynie naturalnej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Arganowy Nierafinowany Dezodoryzowany 50ml Chmara Blend
Olej arganowy dzięki dużej zwartości witaminy E i kwasów tłuszczowych znany jest ze swojego działania przeciwzmarszczkowego, stosuje się go w preparatach do pielęgnacji cery dojrzałej, suchej, zmniejsza trądzik, łuszczycę, rozstępy i blizny. Świetnie pielęgnuje i odbudowuje paznokcie. Włosom nadaje blask i połysk. Ponadto stwierdzono, że olej arganowy zmniejsza bóle reumatyczne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
7,43 zł
Cena regularna:
9,90 zł










