Sprawdź aktualne Promocje

Złożenie zamówienia oznacza akceptację regulaminu sklepu. Po złożeniu zamówienia otrzymasz, na wskazany adres e-mail, informacje o kolejnych etapach jego realizacji. W razie konieczności obsługa sklepu będzie się z Tobą kontaktować także telefonicznie. Pamiętaj, że przysługuje Tobie prawo odstąpienia od umowy, bez podania przyczyny.

Producenci

Oleje i olejki od kilku lat zyskują na popularności jako składnik wykorzystywany w naturalnej pielęgnacji – znajdziesz je w balsamach do ciała, pomadkach czy kremach. Zastosowanie olejków do cery suchej wydaje się oczywiste. Jednak czy olejowanie twarzy tłustej także jest dobrym pomysłem? Czy istnieje olej regulujący pracę gruczołów łojowych? Dowiedz się więcej na temat pielęgnacji tłustej cery przy pomocy olejków.

Olej z Pestek Malin nierafinowany 5kg

Olej z Pestek Malin nierafinowany 5kg
Olej z Pestek Malin nierafinowany 5kg

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

990,00 zł

( 1 kg = 198,00 zł )
szt

Olej z Pestek Winogron Rafinowany 25kg

Olej z Pestek Winogron  Rafinowany 25kg
Olej z Pestek Winogron Rafinowany 25kg

Olej z pestek winogron wykazują wysoką biozgodność z ludzkim sebum,  nie zapycha ujścia gruczołów łojowych i świetnie sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej i mieszanej. Olej z pestek winogron stosowany na cerę uelastycznioną skórę, zmniejszają delikatnie zmarszczki a stosowany na włosy sprawia że są zdrowsze i błyszczące.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

750,00 zł

( 1 kg = 30,00 zł )
szt

Olej Rycynowy Rafinowany 25kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej Rycynowy Rafinowany  25kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej Rycynowy Rafinowany 25kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej rycynowy jest pozyskiwany z nasion rośliny o nazwie rącznik pospolity występującej w Indiach i Afryce. Jest bardzo popularny i stosowany na szeroką skalę w przemyśle kosmetycznym jako składnik kremów, mydeł, masek, pomadek czy błyszczyków.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

699,00 zł

( 1 kg = 27,96 zł )
szt

Olej Jojoba Nierafinowane 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej Jojoba Nierafinowane 5kg Zrób Swój  Kosmetyk
Olej Jojoba Nierafinowane 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olejek Jojoba jest płynnym woskiem pozyskiwanym z zarodków drzewa Jojoba. Charakteryzuje się długą datą przydatności, gdyż jest odporny na jełczenie i wysokie temperatury.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

650,00 zł

( 1 kg = 130,00 zł )
szt

Olej Jojoba Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej Jojoba Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej Jojoba Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olejek Jojoba jest płynnym woskiem pozyskiwanym z zarodków drzewa Jojoba. Charakteryzuje się długą datą przydatności, gdyż jest odporny na jełczenie i wysokie temperatury.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

625,00 zł

szt

Olej Jojoba Rafinowany 4kg

Olej Jojoba Rafinowany 4kg
Olej Jojoba Rafinowany 4kg

Nierafinowany olej jojoba od firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z nasion drzewa jojoba, krzewu Simmondsia Chinensis. W temperaturze pokojowej olej ma postać płynną, z delikatnym orzechowym zapachem oraz bursztynowym kolorem. Przy niskich temperaturach, około 8-10°C, może twardnieć, a jego barwa może stać się ciemniejsza.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

510,00 zł

( 1 kg = 127,50 zł )
szt

Olej Kokosowy Frakcjonowany Triglicerydy 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej Kokosowy Frakcjonowany Triglicerydy 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej Kokosowy Frakcjonowany Triglicerydy 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Frakcjonowany olej kokosowy zawiera tylko średniej długości trójglicerydy (MCT) oleju kokosowego dzięki czemu jest stabilny i płynny w temperaturze pokojowej. Powstaje w wyniku przekształcenia oleju kokosowego za pomocą pary wodnej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

299,00 zł

( 1 kg = 59,80 zł )
szt

Olej z pestek winogron Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej z pestek winogron Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej z pestek winogron Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej z pestek winogron firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany z nasion Vitis vinifera bogaty jest w kwasy tłuszczowe m.in kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA) i tłuszcze omega-6. Olej jest bez zapachu i posiada neutralny kolor. Wspaniale sprawdzić się w pielęgnacji cery trądzikowej, delikatnej, tłustej normalnej i dojrzałej.

Dostępność: brak towaru

Cena:

180,00 zł

Olej z Pestek moreli rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej z Pestek moreli rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej z Pestek moreli rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej z pestek moreli rafinowany 4kg polecany dla skóry mieszanej, wrażliwej, suchej, szorstkiej i popękanej. Wykazuje działanie odbudowujące oraz utrzymuje nawilżenie skóry.

 

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

169,00 zł

( 1 kg = 42,25 zł )
szt

Olej z Pestek Winogron Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej z Pestek Winogron Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej z Pestek Winogron Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej z pestek winogron jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.

Dostępność: brak towaru

Cena:

155,00 zł

( 1 kg = 38,75 zł )

Olej z Pestek Malin Nierafinowany 500ml Chmara Blend

Olej z Pestek Malin Nierafinowany 500ml Chmara Blend
Olej z Pestek Malin Nierafinowany 500ml Chmara Blend

Olej z pestek malin (Rubus Idaeus), nierafinowany, niefiltrowany i tłoczony na zimno, to wyjątkowy surowiec kosmetyczny. Bogaty w naturalne przeciwutleniacze, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, działa przeciwzapalnie oraz łagodzi skutki poparzeń słonecznych. Jego zastosowanie w codziennej pielęgnacji skóry przynosi wiele korzyści, zwłaszcza dla osób zmagających się z problemami cery.

Dostępność: brak towaru

Cena:

135,00 zł

( 1 l = 270,00 zł )

Olej Rycynowy Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej Rycynowy Rafinowany  4kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej Rycynowy Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Olej rycynowy 

Ricinus Communis Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

129,00 zł

( 1 kg = 32,25 zł )
szt

Olej z nasion Granatu Nierafinowany 500ml Chmara Blend

Olej z nasion Granatu Nierafinowany 500ml Chmara Blend
Olej z nasion Granatu Nierafinowany 500ml Chmara Blend

Olej z nasion granatu to surowiec roślinny wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych, ceniony za unikalny skład chemiczny i szerokie zastosowanie w różnorodnych produktach pielęgnacyjnych.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

99,00 zł

( 1 l = 198,00 zł )
szt

Olej Jojoba Golden Nierafinowany 500ml Chmara Blend

Olej Jojoba Golden Nierafinowany 500ml Chmara Blend
Olej Jojoba Golden Nierafinowany 500ml Chmara Blend

INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Olej jojoba nierafinowany zimnotłoczony firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z zarodków drzewa jojoba krzewu Simmondsia Chinensis . Olej jojoba w temperaturze pokojowej jest płynny o delikatnym orzechowym zapachu i bursztynowym kolorze, który w niskiej temperaturze ok 8-10C tężeje mogą pojawić się ciemniejsze przebarwienia.

Dostępność: brak towaru

Cena:

98,90 zł

( 1 l = 197,80 zł )

Skwalan z Oliwek 200ml Chmara Blend

Skwalan z Oliwek 200ml Chmara Blend
Skwalan z Oliwek 200ml Chmara Blend

Skwalan z Oliwek  100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

93,00 zł

( 1 l = 465,00 zł )
szt

Olej z pestek malin nierafinowany 200ml Chmara Blend

Olej z pestek malin nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej z pestek malin nierafinowany 200ml Chmara Blend

Olej z pestek Malin zimnotłoczony

INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

72,90 zł

( 1 l = 364,50 zł )
szt

Ekstrakt Olejowy z Nagietka (Macerat) 500ml Chmara Blend

Ekstrakt Olejowy z Nagietka (Macerat) 500ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy z Nagietka (Macerat) 500ml Chmara Blend

Macerat z nagietka znajduje swoje miejsce w recepturach kosmetyków dedykowanych cerze suchej, wrażliwej, delikatnej, dojrzałej oraz problematycznej.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

59,90 zł

( 1 l = 119,80 zł )
szt

Olej Jojoba Golden Nierafinowany 200ml Chmara Blend

Olej Jojoba Golden Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej Jojoba Golden Nierafinowany 200ml Chmara Blend

Olej Jojoba  zimnotłoczony złoty

INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

49,00 zł

( 1 l = 245,00 zł )
szt

Olej z Pestek winogron Rafinowany 1L Chmara Blend

Olej z Pestek winogron Rafinowany 1L Chmara Blend
Olej z Pestek winogron Rafinowany 1L Chmara Blend

Olej z pestek winogron jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

42,90 zł

( 1 l = 42,90 zł )
szt

Isopropyl Myristate Mirystynian Izopropylu 500ml Zrób Swój Kosmetyk

Isopropyl Myristate Mirystynian Izopropylu 500ml Zrób Swój Kosmetyk
Isopropyl Myristate Mirystynian Izopropylu 500ml Zrób Swój Kosmetyk

Isopropyl Myristate jest dodawany do receptur, aby znacząco zmniejszyć uczucie tłustości i oleistości; doskonale sprawdza się w przepisach z dużymi ilościami maseł, które są znane z cięższego odczucia na skórze (np. masło shea).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

42,90 zł

( 1 l = 85,80 zł )
szt

Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 150ml Chmara Blend

Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 150ml Chmara Blend

Olej z bursztynu jest wytwarzany z żywicy bursztynowej, która jest skamieniałą żywicą drzewną. Olej z bursztynu jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne i odżywcze dla skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

39,90 zł

( 1 l = 266,00 zł )
szt

Olej konopny Nierafinowany 200ml Chmara Blend

Olej konopny Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej konopny Nierafinowany 200ml Chmara Blend

Olej konopny firmy Zrób Swój Kosmetyk jest pozyskwiany w procesnie tłoczenia ziaren, na zimno stąd nazwa zimnotłoczony lub nierafinowany. Skład oleju konopnego zawiera aż 81% NNKT (niezbędnych kwasów tłuszczowych). Co to oznacza dla Twojej skóry? To, że olej wnika w warstwę lipidową skóry, regenerując ją, przez co skóra jest zdrowsza i wygląda młodziej. Pozostałe substancje zawarte w oleju jak kwasy tłuszczowe nasycone tworzą warstwę ochronna na skórze.

Dostępność: brak towaru

Cena:

38,90 zł

( 1 l = 194,50 zł )

Olej Sezamowy 500ml Sattva

Olej Sezamowy 500ml Sattva
Olej Sezamowy 500ml Sattva

Olej sezamowy to jeden z najcenniejszych składników, który zyskuje coraz większą popularność w kosmetykach. Dzięki swojej wyjątkowej formule, bogatej w kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały, może stanowić istotny element w wielu produktach pielęgnacyjnych. Jako składnik w kosmetyku, olej sezamowy oferuje szereg korzyści, które wspierają zdrowy wygląd skóry i włosów.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

35,90 zł

( 1 l = 71,80 zł )
szt

Ekstrakt Olejowy z Wrotyczu 150ml Chmara Blend

Ekstrakt Olejowy z Wrotyczu 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy z Wrotyczu 150ml Chmara Blend
W kosmetyce działa hamująco na procesy autoagresji immunologicznej, dzięki czemu może być z powodzeniem stosowany w fitoterapii chorób autoimmunologicznych typu łuszczyca, reumatyzm, toczeń.Wrotycz zawiera bardzo dużo substancji przeciwzapalnych, silnie odkażających. Idealny jako pielęgnacja skóry trądzikowej i łuszczycowej.
 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

34,90 zł

( 1 l = 232,67 zł )
szt

Cera tłusta – charakterystyka

Skóra tłusta charakteryzuje się nadmierną produkcją sebum, co prowadzi do nadmiernego błyszczenia. Często występująca skłonność do zapychania porów oraz pojawiania się wyprysków sprawia, że pielęgnacja cery tłustej wymaga szczególnej uwagi. Ważne jest, by zadbać o odpowiednie nawilżenie i odżywienie, bez nadmiernego obciążania skóry.

Olejki w kosmetykach do cery tłustej – potencjalne działanie

W kosmetykach przeznaczonych do cery tłustej, olejki mogą pełnić istotną rolę w utrzymaniu równowagi skóry, dostarczając niezbędnych składników odżywczych, bez ryzyka zapychania porów. Wybierając lekkie oleje w kosmetykach, można osiągnąć efekt nawilżenia, regulacji pracy gruczołów łojowych oraz ochrony skóry bez dodatkowego przetłuszczania.

Oleje stosowane w pielęgnacji skóry tłustej

W kosmetykach dedykowanych cerze tłustej, lekkie oleje mogą działać na skórę, dostarczając niezbędnych składników odżywczych i wspierając naturalne mechanizmy ochronne. Przykładowe oleje to:

  • Olej lniany – jego lekkie właściwości sprawiają, że może wspierać regulację wydzielania sebum i nawilżenie skóry, nie obciążając jej.

  • Olej z pestek malin – dodawany do kosmetyków, może pomóc w regulowaniu równowagi skóry i zapewniać jej odżywienie, bez ryzyka zapychania porów.

  • Olej tamanu – w kosmetyku może działać jako wspomagający element regulujący pracę gruczołów łojowych.

  • Olej konopny – w produktach może pomóc w nawilżeniu skóry, jednocześnie nie powodując nadmiernego błyszczenia.

  • Olej z czarnuszki – jego właściwości mogą pomóc w przywracaniu równowagi, zwłaszcza w przypadku skóry przetłuszczającej się.

Ekstrakty olejowe w pielęgnacji cery tłustej

W kosmetykach do cery tłustej mogą znaleźć się również ekstrakty olejowe, które wspierają skórę w walce z nadmierną produkcją sebum, jednocześnie chroniąc ją przed czynnikami zewnętrznymi.

  • Ekstrakt z jałowca – może pełnić funkcję ochronną, jednocześnie wspomagając oczyszczanie skóry.

  • Ekstrakt z tymianku – w produktach może wykazywać właściwości tonizujące, wspierając równowagę skóry.

Jak stosować olejki w kosmetykach do cery tłustej?

Olejki do cery tłustej, stosowane jako składniki kosmetyków, mogą być aplikowane na skórę na różne sposoby. Często są one dodawane do kremów nawilżających lub serum, by dostarczyć odpowiednią dawkę nawilżenia bez obciążania skóry. Dzięki szybkiemu wchłanianiu i właściwościom regulującym, oleje te mogą być skutecznym składnikiem w pielęgnacji cery tłustej.

Olejki te mogą być także stosowane jako składnik w preparatach do demakijażu, w formie olejowania, co pozwala na delikatne oczyszczanie skóry, bez ryzyka jej podrażnienia czy nadmiernego przetłuszczenia.

Produkt dnia
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml  Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml Chmara Blend Data 31.08.2026

7,43 zł

Cena regularna: 9,90 zł

Najniższa cena: 8,42 zł
szt
Promocje
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026

10,45 zł

Cena regularna: 20,90 zł

Najniższa cena: 20,90 zł
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026

17,94 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026

5,95 zł

Cena regularna: 11,90 zł

Najniższa cena: 7,14 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml

7,74 zł

Cena regularna: 12,90 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026

0,28 zł

Cena regularna: 27,90 zł

Najniższa cena: 1,40 zł
Masło Kokum 1kg Chmara Blend
Masło Kokum 1kg Chmara Blend

77,00 zł

Cena regularna: 110,00 zł

Najniższa cena: 89,00 zł
szt
Masło Kokum 200g  Chmara Blend
Masło Kokum 200g Chmara Blend

32,13 zł

Cena regularna: 45,90 zł

Najniższa cena: 23,90 zł
szt
Masło Kokum 100g  Chmara Blend
Masło Kokum 100g Chmara Blend

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 17,90 zł
szt
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab

6,71 zł

Cena regularna: 9,59 zł

Najniższa cena: 9,59 zł
szt
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend

8,19 zł

Cena regularna: 27,30 zł

Najniższa cena: 27,30 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend

8,80 zł

Cena regularna: 22,00 zł

Najniższa cena: 15,40 zł
szt
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026

29,24 zł

Cena regularna: 38,99 zł

Najniższa cena: 33,14 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml  Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml Chmara Blend Data 31.08.2026

7,43 zł

Cena regularna: 9,90 zł

Najniższa cena: 8,42 zł
szt
Olejek zapachowy Wino różane 10ml Naturalne Aromaty Data 15.07.2026
Olejek zapachowy Wino różane 10ml Naturalne Aromaty Data 15.07.2026

2,45 zł

Cena regularna: 6,99 zł

Najniższa cena: 3,15 zł
szt
Olejek Zapachowy Earl Grey Tea 10ml Naturalne Aromaty Data 20.07.2026
Olejek Zapachowy Earl Grey Tea 10ml Naturalne Aromaty Data 20.07.2026

2,50 zł

Cena regularna: 7,15 zł

Najniższa cena: 3,22 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026

26,00 zł

Cena regularna: 260,00 zł

Najniższa cena: 52,00 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026

5,38 zł

Cena regularna: 26,90 zł

Najniższa cena: 10,76 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl