Koenzym Q10 w roztworze w oleju makadamia 10 ml Esent
W dermatologii i kosmetyce jest ceniony jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry. Koenzym Q10 występuje naturalnie w organizmach ludzkich, ale poziom jego produkcji zmniejsza się wraz z wiekiem.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Koenzym Q10 w roztworze w oleju makadamia 20 ml Esent
W dermatologii i kosmetyce jest ceniony jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry. Koenzym Q10 występuje naturalnie w organizmach ludzkich, ale poziom jego produkcji zmniejsza się wraz z wiekiem.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Korpaditol Bioferment z rzodkwi 20ml Esent
Kopraditol to innowacyjny surowiec kosmetyczny pochodzenia naturalnego, otrzymywany w wyniku kontrolowanej fermentacji korzenia rzodkwi (Raphanus sativus) z udziałem bakterii Lactobacillus casei. Proces fermentacyjny pozwala na przekształcenie składników roślinnych w formy szczególnie cenione w nowoczesnej kosmetyce i kosmetologii formulacyjnej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas Glikolowy 70% poj. 10 ml Esent
Kwas glikolowy 70% (kwas hydroksyoctowy) – organiczny związek chemiczny, najprostszy i na pewno jeden z najskuteczniejszych, przedstawicieli α-hydroksykwasów. Pozyskiwany z soku trzciny cukrowej . Dzięki małej wielkości cząsteczki jest bardzo dobrze absorbowany i wnika głęboko skórę.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas kojowy 99,5% 10g Esent
Kwas Kojowy (Kojic Acid) bierze udział w procesie tworzenia melaniny, pozyskuje się go z pleśni szlachetnych (Aspergillus iPenicillum). Sprzedajemy go w postaci proszku/pudru do samodzielnego przygotowania roztworu. W kosmetyce stosowany jest w depigmentacji, likwidacji zmarszczek i oczyszczania skóry.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas Laktobionowy 10g Esent
Kwas laktobionowy to polihydroksykwas (PHA) , z grupy kwasów hydroksylowych, pozyskiwany z naturalnej laktozy. Ma postać proszku/pudru złożonego z bardzo drobnych kryształków. Rozpuszcza się dobrze w wodzie.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas migdałowy 10 g stężenie 99,5 % Esent
Surowiec dla przemysłu chemicznego, kosmetycznego (Raw Material) Kwas Migdałowy
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas mlekowy 80% Gatunek Czysty 1L Biomus
Kwas mlekowy jest stosowany do regulacji kwasowości. Kwas mlekowy jest też używany do usuwania blizn, wykwitów, brodawek i znamion.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas salicylowy 99,79% 100g Esent
Kwas salicylowy należy do grupy kwasów beta-hydroksylowych (jedyny z tej grupy ma zastosowanie w kosmetyce), stosować go można podobnie jak kwasy hydroksylowe czyli do peelingu chemicznego, jest częstym składnikiem licznych formuł kosmetycznych. Kwas salicylowy rozpuszcza się w tłuszczach i alkoholu, w wodzie w zasadzie się nie rozpuszcza (max 0,2 g/l).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Look Oleoactif "Hallstar" surowiec do okolic oczu 10ml Esent
LOOK Oléoactif® "Hallstar" to aktywny składnik oparty o wyciąg z kory Terminalia arjuna, cudownego ajurwedyjskiego drzewa. Legenda mówi, że roślina Arjuna wzmacnia równowagę emocjonalną, dodaje odwagi i chęci do działania. Zmniejsza cienie i worki pod oczami, nadaje świeższy i młodszy wygląd skórze, odmładza wizualnie kontur oczu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Arganowy Nierafinowany Dezodoryzowany 200ml Chmara Blend
Olej arganowy dzięki dużej zwartości witaminy E i kwasów tłuszczowych znany jest ze swojego działania przeciwzmarszczkowego, stosuje się go w preparatach do pielęgnacji cery dojrzałej, suchej, zmniejsza trądzik, łuszczycę, rozstępy i blizny. Świetnie pielęgnuje i odbudowuje paznokcie. Włosom nadaje blask i połysk. Ponadto stwierdzono, że olej arganowy zmniejsza bóle reumatyczne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Arganowy Nierafinowany Dezodoryzowany 500ml Chmara Blend
Olej Arganowy firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest ze świeżych orzechów gatunku Argania żelazna łac. Argania spinosa, z drzewa arganowego, występującego wyłącznie w Afryce w południowo zachodniej części Maroka i Algerii.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z nasion Dzikiej Róży Nierafinowany 150ml Chmara Blend
Olej Pobudza aktywność i wzrost liczby fibroblastów, dzięki czemu wpływa na zwiększenie ilości prawidłowo zbudowanego kolagenu w skórze właściwej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z nasion Dzikiej Róży Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Pobudza aktywność i wzrost liczby fibroblastów, dzięki czemu wpływa na zwiększenie ilości prawidłowo zbudowanego kolagenu w skórze właściwej. Stymuluje regenerację tkanek, dlatego doskonały jest na rozstępy, blizny, oparzenia oraz owrzodzenia skóry. Regeneruję skórę zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z pestek malin nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej z pestek Malin zimnotłoczony
INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Pestek Malin Nierafinowany 500ml Chmara Blend
Olej z pestek malin (Rubus Idaeus), nierafinowany, niefiltrowany i tłoczony na zimno, to wyjątkowy surowiec kosmetyczny. Bogaty w naturalne przeciwutleniacze, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, działa przeciwzapalnie oraz łagodzi skutki poparzeń słonecznych. Jego zastosowanie w codziennej pielęgnacji skóry przynosi wiele korzyści, zwłaszcza dla osób zmagających się z problemami cery.
Dostępność: brak towaru
Olej z Pestek Malin Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej z pestek malin (Rubus Idaeus) - nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno. Jest silnym przeciwutleniaczem, stymuluje produkcje kolagenu i elastyny, ma silne właściwości przeciwzapalne, łagodzi skutki poparzeń słonecznych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z pestek Pigwy nierafinowany 50ml Esent
Olej z pigwy to naturalny olej roślinny, który jest wytwarzany przez tłoczenie nasion pigwy. Zawiera on wiele cennych składników, które korzystnie wpływają na zdrowie i urodę skóry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Rokitnika Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej z rokitnika firmy Zrób Swój Kosmetyk powstaje z nasion lub owoców rokitnika w procesie tłoczenia na zimno. Rokitnik jest jedną z najbardziej wartościowych roślin na świecie, ponieważ posiada dużą zawartość witamin takich jak A, C oraz E, jak również C, E, K, PP i karotenoidów. Bogaty jest także w związki fenolowe oraz flawonoidy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Rokitnika Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej Rokitnikowy firmy Zrób Swój Kosmetyk powstaje z nasion lub owoców rokitnika w procesie tłoczenia na zimno. Rokitnik jest jedną z najbardziej wartościowych roślin na świecie, ponieważ posiada dużą zawartość witamin takich jak A, C oraz E, jak również C, E, K, PP i karotenoidów. Bogaty jest także w związki fenolowe oraz flawonoidy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Wiesiołka Nierafinowany 50ml Esent
Olej z wiesiołka (Oenothera Biennis Seed Oil) to naturalny surowiec kosmetyczny tłoczony na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego. Ten nierafinowany olej, uzyskany w niskiej temperaturze poniżej 40°C, zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości, dzięki czemu jest idealnym składnikiem pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Eteryczny Cytrynowy 10ml Naturalne Aromaty
Działa antyseptycznie i przeciwgorączkowo. Wykorzystywany przy stanach zapalnych skóry, opryszczkach i trądziku. Olejek cytrynowy uspokaja pracę serca i układu krążenia, co obniża ciśnienie krwi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
29,24 zł
Cena regularna:
38,99 zł










