Proszek z nasion kozieradki 100 g Indus Valley
Proszek z nasion kozieradki do tworzenia kosmetyków naturalnych – Indus Valley 100 g.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Proszek z hibiskusa 100 g Indus Valley
Proszek z Hibiskusa 100g do Tworzenia Kosmetyków naturalnych-Indus Valley.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Proszek z Mulethi (lukrecji gładkiej) 100 g Indus Valley
Proszek z Mulethi (Lukrecji Gładkiej) do Tworzenia Kosmetyków Naturalnych – Indus Valley, 100 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Proszek ze skórki pomarańczy 100 g Indus Valley
Proszek ze Skórki Pomarańczy do Tworzenia Kosmetyków Naturalnych - Indus Valley 100 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas Mlekowy 80% Gatunek Czysty 500ml Biomus
Kwas mlekowy jest stosowany do regulacji kwasowości. Kwas mlekowy jest też używany do usuwania blizn, wykwitów, brodawek i znamion.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas salicylowy 99,79% 100g Esent
Kwas salicylowy należy do grupy kwasów beta-hydroksylowych (jedyny z tej grupy ma zastosowanie w kosmetyce), stosować go można podobnie jak kwasy hydroksylowe czyli do peelingu chemicznego, jest częstym składnikiem licznych formuł kosmetycznych. Kwas salicylowy rozpuszcza się w tłuszczach i alkoholu, w wodzie w zasadzie się nie rozpuszcza (max 0,2 g/l).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Mika różowa 10g ZSK
Mika - Brokat micro 0.1mm
- kolor: różowy
- zastosowanie: Można używać jako barwnik (pigment) do mydeł
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Tlenek cynku 250g Biomus
Tlenek cynku (ZnO) to związek chemiczny należący do grupy tlenków, będący połączeniem tlenu z cynkiem na II stopniu utlenienia. Substancja ta jest bezwonna, występuje w postaci białego proszku o delikatnej fakturze, który nie rozpuszcza się w wodzie ani tłuszczach, ale tworzy dyspersje.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kokoiloizetionian sodowy- Sodium Cocyl Isethionate SCI 100g Chmara Blend
Łagodny środek powierzchniowo czynny z kwasów tłuszczowych oleju kokosowego. Występuje w postaci białych granulek. Ulegające biodegradacji.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Bromelaina (SpecPure BML10 -100 U/g) 10g Esent
Bromelaina to roślinny enzym proteolityczny pozyskiwany z łodyg Ananas comosus. Surowiec znajduje zastosowanie jako składnik w recepturach kosmetycznych, w szczególności w preparatach zawierających enzymy roślinne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Isoamyl Laurate 100ml Chmara Blend
Isoamyl Laurate to nowoczesny emolient pochodzenia roślinnego, należący do grupy tzw. „zielonych emolientów”. Jest estrem alkoholu izoamylowego oraz kwasu laurynowego, pozyskiwanym najczęściej z odnawialnych surowców, takich jak olej kokosowy oraz buraki cukrowe.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Papaina (SpecPure PPN20 -200 U/g) 10g Esent
Papaina to enzym proteolityczny pozyskiwany z niedojrzałych owoców papai (Carica papaya). Stanowi funkcjonalny składnik receptur kosmetycznych, wykorzystywany w formulacjach peelingów enzymatycznych, maseczek i preparatów oczyszczających. Dzięki łagodnemu profilowi działania znajduje zastosowanie jako alternatywa dla składników złuszczających o działaniu mechanicznym lub kwasowym.
Dostępność: brak towaru
Kwas Hialuronowy Roztwór 4% 30 ml Esent
Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Wodny roztwór hialuronianu sodu 5%
INCL : Aqua, Sodium Hyaluronate, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Trehaloza Substancja Nawilżająca 100g Chmara Blend
Trehaloza to naturalny disacharyd, składający się z dwóch cząsteczek glukozy połączonych unikalnym wiązaniem α,α-1,1. Występuje naturalnie w wielu roślinach, szczególnie tych, które rosną w ekstremalnych warunkach, takich jak pustynie. Dzięki swoim właściwościom ochronnym, umożliwia przetrwanie komórek roślinnych w czasie suszy, zatrzymując ich strukturalną integralność do momentu, gdy znów pojawi się woda.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk jojoba 100g Chmara Blend
Wosk Jojoba – naturalny składnik do nowoczesnych kosmetyków
Wosk Jojoba to ceniony surowiec kosmetyczny pozyskiwany z nasion rośliny Simmondsia Chinensis. Dzięki swojej wyjątkowej strukturze jest szeroko wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych jako naturalny składnik wspierający konsystencję, aplikację oraz stabilność produktów pielęgnacyjnych.
W branży kosmetycznej wosk jojoba uznawany jest za jeden z najbardziej uniwersalnych składników pochodzenia roślinnego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas kojowy 99,5% 10g Esent
Kwas Kojowy (Kojic Acid) bierze udział w procesie tworzenia melaniny, pozyskuje się go z pleśni szlachetnych (Aspergillus iPenicillum). Sprzedajemy go w postaci proszku/pudru do samodzielnego przygotowania roztworu. W kosmetyce stosowany jest w depigmentacji, likwidacji zmarszczek i oczyszczania skóry.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Konserwant ekologiczny z kokosa ( AMTicide® Coconut) 30 ml Esent
Nazwa INCI: Lactobacillus & Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract
Jakość: Naturalny składnik pochodzenia roślinnego, uzyskany w procesie fermentacji miąższu kokosa z udziałem bakterii Lactobacillus. Wolny od GMO.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Mika fioletowa 10g ZSK
Mika - Brokat micro 0.1mm
- kolor: fioletowy
- zastosowanie: Można używać jako barwnik (pigment) do mydeł.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Mika niebieska 10g ZSK
Mika - Brokat micro 0.1mm
- kolor: niebieski
- zastosowanie: Można używać jako barwnik (pigment) do mydeł.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Konserwant DHA+BA 30ml Chmara Blend
DHA BA to dwuskładnikowy konserwant zatwierdzony przez organizacje takie jak Ecocert i Soil. Jest idealny do kosmetyków ekologicznych, a dodatkowo nietestowany na zwierzętach
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni










