W ofercie sklepu Zrób Swój Kosmetyk posiadamy szeroką gamę maseł kosmetycznych oraz olejów roślinnych. Masła i oleje mają zastosowanie jako składnik kosmetyków DIY lub mogą być nakładane bezpośrednio na skórę. Mają nawilżające działanie i pomagają w regeneracji wierzchniej warstwy skóry.
Skwalan z Oliwek 50ml Chmara Blend
Skwalan z Oliwek 100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Skwalan z Oliwek 200ml Chmara Blend
Skwalan z Oliwek 100% naturalny skwalan, pozyskiwany z oliwek. Bezbarwny, bezzapachowy, przezroczysty olej, zaliczany jest do olei lekkich.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Oliwa z Oliwek 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Oliwa z oliwek to jeden z najstarszych i najczęściej stosowanych olejów w kosmetykach. Jej właściwości pielęgnacyjne, takie jak zmiękczanie, regeneracja, działanie przeciwzmarszczkowe oraz odżywianie, znane są od wieków. Dzięki witaminom A, E i F, oliwa doskonale wpływa na kondycję skóry, włosów i paznokci.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek z nasion Marchwi Zimnotłoczony 20ml Esent
Olej (dzięki wysokiej zawartości kwasu Omega 9 ) jest olejem lekkim, dobrze przenikającym do głębszych warstw naskórka i skóry właściwej, szybko się wchłania i może być wykorzystany w formułach jako czynnik „transportujący” inne składniki aktywne w głąb skóry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Kameliowy Zimnotłoczony 20ml Esent
Pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno nasion wiecznie zielonego krzewu Camellia Kissi, występującego naturalnie w południowo-wschodniej Azji (Krzew ten należy do tej samej rodziny co krzew herbaciany).
Dostępność: brak towaru
Olejek Andiroba nierafinowany Cera Dojrzała 20ml Esent
Olej Andiroba pozyskiwany z nasion/orzechów drzewa Carapa guianensis, rosnącego naturalnie w dorzeczu Amazonki i Orinoko w Ameryce Południowej, tłoczony na zimno, nierafinowany.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej ze Słodkich Migdałów Rafinowany 50ml Chmara Blend
Olej migdałowy intensywnie nawilża, regeneruje świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery suchej, atopowej, wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów łagodzi podrażnienia skóry, a zwłaszcza te słoneczne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej ze słodkich migdałów Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej migdałowy intensywnie nawilża, regeneruje świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery suchej, atopowej, wrażliwej. Olej ze słodkich migdałów łagodzi podrażnienia skóry, a zwłaszcza te słoneczne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Zielonej Kawy Nierafinowany 50ml Esent
Nazwa handlowa: Olej z Zielonej Kawy tłoczony na zimno, nierafinowany
INCI: Coffea Arabica Seed Oil
CAS: 84650-00-0
Metoda pozyskiwania: tłoczenie mechaniczne na zimno
Pochodzenie surowca: świeże, niedojrzałe ziarna kawowca Coffea Arabica
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Ziaren Zielonej Kawy Nierafinowany 20ml Esent
W ostatnich latach rośnie popularność zielonych owoców kawy w kosmetyce. Świeże, niedojrzałe ziarna kawy zawierają silne antyoksydanty, które chronią materiał genetyczny komórek skóry. Olej z tych ziaren dostarcza również wielu substancji regenerujących i nawilżających skórę.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Wiesiołka Nierafinowany 50ml Esent
Olej z wiesiołka (Oenothera Biennis Seed Oil) to naturalny surowiec kosmetyczny tłoczony na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego. Ten nierafinowany olej, uzyskany w niskiej temperaturze poniżej 40°C, zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości, dzięki czemu jest idealnym składnikiem pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Rokitnika Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej Rokitnikowy firmy Zrób Swój Kosmetyk powstaje z nasion lub owoców rokitnika w procesie tłoczenia na zimno. Rokitnik jest jedną z najbardziej wartościowych roślin na świecie, ponieważ posiada dużą zawartość witamin takich jak A, C oraz E, jak również C, E, K, PP i karotenoidów. Bogaty jest także w związki fenolowe oraz flawonoidy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Rokitnika Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej z rokitnika firmy Zrób Swój Kosmetyk powstaje z nasion lub owoców rokitnika w procesie tłoczenia na zimno. Rokitnik jest jedną z najbardziej wartościowych roślin na świecie, ponieważ posiada dużą zawartość witamin takich jak A, C oraz E, jak również C, E, K, PP i karotenoidów. Bogaty jest także w związki fenolowe oraz flawonoidy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z pestek winogron Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej z pestek winogron firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany z nasion Vitis vinifera bogaty jest w kwasy tłuszczowe m.in kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA) i tłuszcze omega-6. Olej jest bez zapachu i posiada neutralny kolor. Wspaniale sprawdzić się w pielęgnacji cery trądzikowej, delikatnej, tłustej normalnej i dojrzałej.
Dostępność: brak towaru
Olej z pestek winogron rafinowany 500ml Chmara Blend
Olej z pestek winogron firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany z nasion Vitis vinifera bogaty jest w kwasy tłuszczowe m.in kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA) i tłuszcze omega-6. Olej jest bez zapachu i posiada neutralny kolor. Wspaniale sprawdzić się w pielęgnacji cery trądzikowej, delikatnej, tłustej normalnej i dojrzałej. Olej z winogron działa odżywczo, regenerująco, antyoksydacyjnie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Pestek Winogron Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk
Olej z pestek winogron jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.
Dostępność: brak towaru
Olej z Pestek winogron Rafinowany 1L Chmara Blend
Olej z pestek winogron jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z pestek winogron 200ml Chmara Blend
Olej z pestek winogron firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany z nasion Vitis vinifera bogaty jest w kwasy tłuszczowe m.in kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA) i tłuszcze omega-6. Olej jest bez zapachu i posiada neutralny kolor. Wspaniale sprawdzić się w pielęgnacji cery trądzikowej, delikatnej, tłustej normalnej i dojrzałej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Pestek Winogron Rafinowany 25kg
Olej z pestek winogron wykazują wysoką biozgodność z ludzkim sebum, nie zapycha ujścia gruczołów łojowych i świetnie sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej i mieszanej. Olej z pestek winogron stosowany na cerę uelastycznioną skórę, zmniejszają delikatnie zmarszczki a stosowany na włosy sprawia że są zdrowsze i błyszczące.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z pestek Śliwek Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka. Widocznie napina skórę i poprawia jej strukturę, dzięki czemu dłużej zachowuje młodość. Chroni przed przesuszeniem i rozdwajaniem się końcówek włosów. Przeznaczony do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej.
Dostępność: brak towaru
Olej z Pestek Śliwek Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek śliwki. Zawiera wysoką zawartość kwasu oleinowego ok. 65% (omega 9), linolowego (omega 6), antyoksydanty oraz witaminy B i E .
Dostępność: brak towaru
Olej z pestek Pigwy nierafinowany 50ml Esent
Olej z pigwy to naturalny olej roślinny, który jest wytwarzany przez tłoczenie nasion pigwy. Zawiera on wiele cennych składników, które korzystnie wpływają na zdrowie i urodę skóry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z pestek moreli rafinowany 5kg
Polecany dla skóry mieszanej, wrażliwej, suchej, szorstkiej i popękanej. Wykazuje działanie odbudowujące oraz utrzymuje nawilżenie skóry.
Dostępność: brak towaru
7,43 zł
Cena regularna:
9,90 zł










