Olej z Ziaren Zielonej Kawy Nierafinowany 20ml Esent
W ostatnich latach rośnie popularność zielonych owoców kawy w kosmetyce. Świeże, niedojrzałe ziarna kawy zawierają silne antyoksydanty, które chronią materiał genetyczny komórek skóry. Olej z tych ziaren dostarcza również wielu substancji regenerujących i nawilżających skórę.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Arganowy Nierafinowany Dezodoryzowany 50ml Chmara Blend
Olej arganowy dzięki dużej zwartości witaminy E i kwasów tłuszczowych znany jest ze swojego działania przeciwzmarszczkowego, stosuje się go w preparatach do pielęgnacji cery dojrzałej, suchej, zmniejsza trądzik, łuszczycę, rozstępy i blizny. Świetnie pielęgnuje i odbudowuje paznokcie. Włosom nadaje blask i połysk. Ponadto stwierdzono, że olej arganowy zmniejsza bóle reumatyczne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Acmelli (Acmella Macerat) 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z acmelli, znany również jako olej z acmelli o nazwie botanicznej Spilanthes acmella, jest cennym składnikiem w przemyśle kosmetycznym i medycynie naturalnej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Palmy Sabałowej, Palma Sabałowa (Macerat) 50ml Chmara Blend
Olej z palmy sabałowej znajduje zastosowanie w kosmetyce, przede wszystkim ze względu na swoje właściwości nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest składnikiem wielu produktów kosmetycznych, takich jak kremy, balsamy, szampony, odżywki i wiele innych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt olejowy z arniki (arnika) 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z arniki powstaje w wyniku maceracji suszonych kwiatów Arnica montana w oleju roślinnym, najczęściej słonecznikowym. Roślina ta, określana często mianem „słońca gór”, wykorzystywana jest w branży kosmetycznej jako komponent o charakterystycznym profilu ziołowym. Otrzymany surowiec posiada barwę jasnosłomkową
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Isopropyl Myristate Mirystynian Izopropylu 200ml Zrób Swój Kosmetyk
Isopropyl Myristate to ester alkoholu izopropylowego i kwasu mirystynowego (kwasu tłuszczowego naturalnie występującego w olejach kokosowym i palmowym). Jest to bardzo lekki emolient i może być używany jako olejek nośny w wielu zastosowaniach.
Dostępność: brak towaru
Olej Konopny Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno (wyłącznie z ziaren) do zastosowań kosmetycznych. Przeznaczony przede wszystkim do cery tłustej i trądzikowej, ale sprawdzi się znakomicie przy pielęgnacji skóry dojrzałej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Buriti 20 ml Nierafinowany Esent
Dzięki wysokiej zawartości witaminy E jest świetnym przeciwutleniaczem , beta karoten nadaje mu właściwości naturalnego bronzera, chroniąc jednocześnie skórę przed nadmiarem promieni UV ( naturalny filtr ). Wysokie stężenie kwasu palmitynowego predysponuje go z kolei do pielęgnacji skóry szorstkiej, czy popękanej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Avocado (Awokado) Zielony Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej awokado jest składnikiem wielu szamponów, odżywek do włosów, balsamów, kremów oraz żeli do kąpieli. Nawet niewielka ilość wzmocni działanie danego kosmetyku.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 50ml Chmara Blend
Olej z bursztynu jest wytwarzany z żywicy bursztynowej, która jest skamieniałą żywicą drzewną. Olej z bursztynu jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne i odżywcze dla skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Wrotyczu 50ml Chmara Blend
W kosmetyce działa hamująco na procesy autoagresji immunologicznej, dzięki czemu może być z powodzeniem stosowany w fitoterapii chorób autoimmunologicznych typu łuszczyca, reumatyzm, toczeń.Wrotycz zawiera bardzo dużo substancji przeciwzapalnych, silnie odkażających. Idealny jako pielęgnacja skóry trądzikowej i łuszczycowej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Nasion Maku Nierafinowany 50ml Esent
Olej z nasion maku tłoczony na zimno jest surowcem naturalnym, o delikatnym orzechowym zapachu i lekkim, żółtawym lub bezbarwnym zabarwieniu. Należy do olejów schnących, dlatego jest wrażliwy na światło i podgrzewanie, co wymaga przechowywania w lodówce i szczelnym opakowaniu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Neem Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olejek Neem tłoczony na zimno to naturalny surowiec roślinny pozyskiwany z nasion miodli indyjskiej (Melia Azadirachta). Ceniony w formułach kosmetycznych i pielęgnacyjnych, znajduje zastosowanie jako dodatek do produktów DIY, jak również jako składnik półproduktów kosmetycznych do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.
Dostępność: brak towaru
Olej z Czarnuszki Nierafinowany 50ml Esent
Olej z czarnuszki (Black Seed Oil) to wyjątkowy produkt, otrzymywany z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej (Nigella Sativa). Czarnuszka to roślina z rodziny jaskrowatych, znana i ceniona w medycynie naturalnej od co najmniej 2500 lat, zwłaszcza w regionach basenu Morza Śródziemnego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Nasion Truskawki Nierafinowany 20ml Esent
Olej z nasion truskawek to wyjątkowy, tłoczony na zimno i nierafinowany kosmetyczny eliksir, który przynosi skórze intensywne nawilżenie oraz ochronę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Ten cenny olej, pozyskiwany z nasion truskawki (Fragaria ananassa), jest doskonałym wyborem dla osób z cerą dojrzałą, suchą lub zniszczoną.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej kokosowy rafinowany bezzapachowy 500ml Targroch
Olej kokosowy rafinowany 500ml - bez zapachu i smaku
Idealny jako baza do maseczek, balsamów i domowych kosmetyków pielęgnacyjnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Andiroba nierafinowany Cera Dojrzała 20ml Esent
Olej Andiroba pozyskiwany z nasion/orzechów drzewa Carapa guianensis, rosnącego naturalnie w dorzeczu Amazonki i Orinoko w Ameryce Południowej, tłoczony na zimno, nierafinowany.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Laurowy 100% - Cera trądzikowa -20ml Esent
Olej laurowy zawiera w swym składzie Pentolinę która to pobudza pracę mieszków włosowych, stymulując porost włosów. Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu wspomaga gojenie ran i stanów zapalnych skóry.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Dziurawca (Macerat) 50ml Chmara Blend
Olej z dziurawca zwyczajnego - jest preparatem leczniczym otrzymanym w wyniku macerowania świeżego (nie wysuszonego) ziela dziurawca (Hypericum perforatum) w oleju roślinnym. W tym przypadku użyto do tego oleju ze słonecznika Zawiera hyperycynę - jest czerwonym barwnikiem nadając mu czerwonawą barwę.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Wąkrotki Azjatyckiej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z wąkrotki azjatyckiej jest cennym składnikiem w przemyśle kosmetycznym, wykorzystywanym w różnorodnych formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Illipe 90g Chmara Blend
Masło illipe (Shorea Stenoptera Seed Butter) to wyjątkowy, naturalny surowiec kosmetyczny, pozyskiwany mechanicznie, bez użycia środków chemicznych, poprzez tłoczenie na zimno nasion drzewa Shorea rosnącego w Indonezji.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Kadzidłowca 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z kadzidłowca (Boswellia serrata) to składnik pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z żywicy drzewa kadzidłowca. Ze względu na swoje właściwości fizykochemiczne znajduje zastosowanie jako dodatek w recepturach kosmetycznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek z nasion Marchwi Zimnotłoczony 20ml Esent
Olej (dzięki wysokiej zawartości kwasu Omega 9 ) jest olejem lekkim, dobrze przenikającym do głębszych warstw naskórka i skóry właściwej, szybko się wchłania i może być wykorzystany w formułach jako czynnik „transportujący” inne składniki aktywne w głąb skóry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Rumianku 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z rumianku (INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil and Matricaria Chamomilla Flower Extract)
Naturalny surowiec kosmetyczny pochodzenia roślinnego
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
7,43 zł
Cena regularna:
9,90 zł










