Tutaj znajdziesz najwyższej jakości surowce kosmetyczne, dzięki którym możesz wykonać oryginalny produkt dopasowany do potrzeb swojej skóry. Sprawdź naszą ofertę i przekonaj się, że pośród bogatego asortymentu dostępne są składniki do stworzenia każdego rodzaju produktu:
- mydeł glicerynowych,
- świec,
- kul kąpielowych,
- szamponów,
- kremów i wielu innych.
W naszej ofercie znajdziesz naturalne surowce, dzięki którym stworzysz w pełni naturalny i bezpieczny produkt, który doskonale odpowie na Twoje potrzeby zarówno pod względem wykonania, jak i aromatycznego zapachu. W asortymencie dostępne są składniki do kosmetyków takie jak: lanolina, gliceryna, wosk sojowy, emulgator, kwas mlekowy, D-pantenol, olej ze słodkich migdałów, glukozyd, wosk pszczeli, kolagen, kwas hialuronowy i wiele więcej. Zachęcamy do zapoznania się z pełną ofertą naszych produktów, pośród których znajdziesz wszystko, co potrzebne do stworzenia własnego kremu, szamponu czy mydła, których właściwości dopasowane będą do potrzeb Twojej skóry, a zapach zachwyci pięknym, samodzielnie zaprojektowanym aromatem.
Żel Aloesowy kosmetyczny 400g Esent
Gęsty, przezroczysty żel kosmetyczny, gotowy do wprowadzenia do różnych formuł kosmetycznych. Żel ten zawiera aloes, który nie tylko dodaje właściwości pielęgnacyjnych, ale również pomaga w zagęszczaniu produktów kosmetycznych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ziemia Okrzemkowa 250g Biomus
Ziemia okrzemkowa to naturalny, porowaty materiał mineralny powstający głównie z mikroskopijnych pancerzyków glonów jednokomórkowych – okrzemek. Składnikiem dominującym jest krzemionka amorficzna (SiO₂), a w mniejszych ilościach.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ziemia Okrzemkowa 1kg Biomus
Ziemia okrzemkowa to naturalny, porowaty materiał mineralny powstający głównie z mikroskopijnych pancerzyków glonów jednokomórkowych – okrzemek. Składnikiem dominującym jest krzemionka amorficzna (SiO₂), a w mniejszych ilościaciach może zawierać.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wyciąg z Aloesu stężony 10 : 1 100 ml Esent
Aloes ....nie ma drugiej tak popularnej w medycynie i kosmetyce rośliny. Jej właściwości lecznicze w basenie Morza Śródziemnego są znane od przynajmniej trzydziestu wieków. Oferujemy koncentrat stężony dziesięciokrotnie, mający postać prawie przeźroczystego płynu, o charakterystycznym delikatnym i świeżym zarazem zapachu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wyciąg z aloesu 4kg Zrób Swój Kosmetyk
Wyciąg z aloesu to substancja pozyskiwana z miąższu lub liści rośliny aloes (Aloe vera). Zwykle stosuje się go w produktach kosmetycznych i leczniczych ze względu na jego właściwości pielęgnujące skórę oraz zdrowotne. Ponadto, ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, wyciąg z aloesu może być skuteczny w leczeniu trądziku i skóry tłustej.
Dostępność: brak towaru
Wosk zapachowy Liczi do Kominka
Wosk o zapachu Świeżej Mięty. To niezwykłe połączenie zapachu, które pobudza Twoje zmysły, otaczając Cię delikatnym aromatem mięty. Ten wyjątkowy zapach pomaga w relaksacji i odprężeniu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk Sojowy do świec 200g Zrób Swój Kosmetyk
Naturalny w 100% wosk roślinny produkowany w USA przez koncern Cargill. Wosk sojowy z niewielką ilością dodatków w postaci olejów roślinnych jest ekologiczny i biodegradowalny.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk sojowy C3 1kg Zrób Swój Kosmetyk
Naturalny w 100% wosk roślinny produkowany w USA przez koncern Cargill. Wosk sojowy z niewielką ilością dodatków w postaci olejów roślinnych jest ekologiczny i biodegradowalny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk sojowy do świec 22,68kg hurtownia
Naturalny w 100% wosk roślinny produkowany w USA przez koncern Cargill. Wosk sojowy z niewielką ilością dodatków w postaci olejów roślinnych jest ekologiczny i biodegradowalny.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk pszczeli żółty naturalny 250g kosmetyczny Chmara Blend
Wosk pszczeli w kosmetyce stosowany jest jako składnik m. in. kremów, maści i mydeł, balsamów, pomadek do ust. Występuje w formie płatkowanej, naturalnej lub bielonej. Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk pszczeli żółty naturalny 1kg kosmetyczny Chmara Blend
Wosk pszczeli w kosmetyce stosowany jest jako składnik m. in. kremów, maści i mydeł, balsamów, pomadek do ust. Występuje w formie płatkowanej, naturalnej lub bielonej. Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk pszczeli żółty naturalny 100g kosmetyczny Chmara Blend
Wosk pszczeli w kosmetyce stosowany jest jako składnik m. in. kremów, maści i mydeł, balsamów, pomadek do ust. Występuje w formie płatkowanej, naturalnej lub bielonej. Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk pszczeli biały (bielony) 100g Zrób Swój Kosmetyk
Wosk pszczeli w kosmetyce stosowany jest jako składnik m. in. kremów, maści i mydeł, balsamów, pomadek do ust. Występuje w formie płatkowanej, naturalnej lub bielonej. Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.
Dostępność: brak towaru
Wosk pszczeli biały (bielony) 250g Zrób Swój Kosmetyk
Wosk pszczeli w kosmetyce stosowany jest jako składnik m. in. kremów, maści i mydeł, balsamów, pomadek do ust. Występuje w formie płatkowanej, naturalnej lub bielonej. Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk pszczeli biały (bielony) 1kg Zrób Swój Kosmetyk
Wosk pszczeli w kosmetyce stosowany jest jako składnik m. in. kremów, maści i mydeł, balsamów, pomadek do ust. Występuje w formie płatkowanej, naturalnej lub bielonej. Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk Jojoba 500g Chmara Blend
Wosk Jojoba to ceniony surowiec kosmetyczny pozyskiwany z nasion rośliny Simmondsia Chinensis. Dzięki swojej wyjątkowej strukturze jest szeroko wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych jako naturalny składnik wspierający konsystencję, aplikację oraz stabilność produktów pielęgnacyjnych. W branży kosmetycznej wosk jojoba uznawany jest za jeden z najbardziej uniwersalnych składników pochodzenia roślinnego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk Jojoba 250g Chmara Blend
Wosk Jojoba to ceniony surowiec kosmetyczny pozyskiwany z nasion rośliny Simmondsia Chinensis. Dzięki swojej wyjątkowej strukturze jest szeroko wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych jako naturalny składnik wspierający konsystencję, aplikację oraz stabilność produktów pielęgnacyjnych. W branży kosmetycznej wosk jojoba uznawany jest za jeden z najbardziej uniwersalnych składników pochodzenia roślinnego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk Jojoba 1kg Chmara Blend
Wosk Jojoba to ceniony surowiec kosmetyczny pozyskiwany z nasion rośliny Simmondsia Chinensis. Dzięki swojej wyjątkowej strukturze jest szeroko wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych jako naturalny składnik wspierający konsystencję, aplikację oraz stabilność produktów pielęgnacyjnych.
W branży kosmetycznej wosk jojoba uznawany jest za jeden z najbardziej uniwersalnych składników pochodzenia roślinnego.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk jojoba 100g Chmara Blend
Wosk Jojoba – naturalny składnik do nowoczesnych kosmetyków
Wosk Jojoba to ceniony surowiec kosmetyczny pozyskiwany z nasion rośliny Simmondsia Chinensis. Dzięki swojej wyjątkowej strukturze jest szeroko wykorzystywany w formulacjach kosmetycznych jako naturalny składnik wspierający konsystencję, aplikację oraz stabilność produktów pielęgnacyjnych.
W branży kosmetycznej wosk jojoba uznawany jest za jeden z najbardziej uniwersalnych składników pochodzenia roślinnego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk Carnauba 500g
Wosk Carnauba to naturalny wosk roślinny, który pozyskuje się z liści palmy kopernicji (Copernicca Cerifera), rosnącej w Brazylii. Dzięki swoim niezwykłym właściwościom jest cenionym składnikiem w wielu branżach, od kosmetycznej po farmaceutyczną.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk Carnauba 3kg
Wosk Carnauba wyróżnia się jako jeden z najtwardszych wosków naturalnych dostępnych na rynku. Jego unikalne właściwości pozwalają tworzyć produkty o wyjątkowej trwałości i wysokim połysku. To idealny wybór dla tych, którzy szukają niezawodnych składników do swoich kosmetyków.
Dostępność: brak towaru
Surowce do produkcji kosmetyków w ofercie online
Prezentowane w tej kategorii surowce pochodzą ze sprawdzonych źródeł i znajdują powszechne zastosowanie w produkcji kosmetyków. Są wykorzystywane zarówno przez osoby prywatne, które na własną rękę przygotowują kremy, maseczki czy mydła, jak i przez rzemieślników prowadzących niewielkie pracownie produkującego tego typu asortyment.
Czym są surowce do kosmetyków DIY?
Surowce kosmetyczne to nic innego, jak wszystkie składniki do kosmetyków DIY, których potrzebujesz, by stworzyć spersonalizowany krem, mydło czy odżywkę do włosów. Gotowe produkty drogeryjne tworzone są z myślą o szerokiej rzeszy konsumentów – nie muszą w pełni odpowiadać twoim indywidualnym potrzebom. Tworząc własne kosmetyki, możesz łączyć składniki rozwiązujące wszystkie problemy twojej cery, a przy tym uzyskać ulubiony zapach czy konsystencję.
Jakie surowce kosmetyczne masz do dyspozycji?
Składniki do kosmetyków DIY to bardzo rozległa grupa produktów, które usystematyzować można według różnych kategorii, np. ze względu na to, w jaki sposób oddziałują na skórę. Wśród surowców kosmetycznych wyróżniamy m.in:
- humektanty, czyli surowce nawilżające,
- emolienty o właściwościach zmiękczających,
- substancje odżywcze, np. proteiny, kwasy tłuszczowe, witaminy,
- związki aktywne o właściwościach antyseptycznych, ochronnych, łagodzących itp.,
- surowce szamponowe (detergentowe), oczyszczające skórę.
Surowce do kosmetyków DIY klasyfikuje się także ze względu na funkcje, jakie pełnią w preparatach. W ich skład wchodzą zwykle:
- substancje aktywne, wpływające na stan skóry
- bazy kosmetyczne, będące nośnikami dla substancji aktywnych,
- substancje zapachowe,
- substancje konserwujące zapewniające kosmetykom stabilność mikrobiologiczną,
- emulgatory umożliwiające połączenie składników.
Ostatnimi czasy dużego znaczenia nabrał podział na składniki syntetyczne i naturalne surowce kosmetyczne – zwykle pozyskiwane z roślin lub substancji odzwierzęcych, takich jak mleko, miód czy wełna. Konsumenci coraz częściej skłaniają się ku wyborowi naturalnych produktów. Praktycznie wszystkie naturalne surowce kosmetyczne – niezależnie od tego, czy stanowią składnik aktywny kosmetyku, czy jedynie jego bazę – mają szereg właściwości prozdrowotnych i pielęgnacyjnych. Większość z nich jest hipoalergiczna, bezpieczna nawet dla wrażliwej cery.
Gdzie kupić składniki do kosmetyków DIY?
Kosmetyki DIY stają się coraz bardziej popularne – być może właśnie ze względu na modę na niskoprzetworzone produkty na bazie naturalnych składników. W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na naturalne surowce kosmetyczne ich oferta jest coraz bogatsza. Stają się także coraz łatwiej dostępne. Składniki do kosmetyków DIY znajdziesz w ekologicznych delikatesach, internetowych drogeriach, a nawet wielobranżowych serwisach aukcyjnych. Najbezpieczniejszym źródłem produktów, od których zależy przecież stan twojej skóry, są jednak specjalistyczne sklepy.
Jak tworzyć własne kosmetyki DIY?
Komponowanie własnych kremów, balsamów i lotionów z wykorzystaniem surowców do kosmetyków DIY to nie tylko sposób na optymalną pielęgnację skóry – zajęcie to może stać się prawdziwą pasją. Jak w przypadku każdej takiej aktywności, satysfakcjonujące efekty osiągniesz wówczas, gdy zdobędziesz nieco teoretycznej wiedzy oraz wprawy, która zwykle wymaga czasu prób i błędów. Nie zniechęcaj się, jeśli pierwsza samodzielnie stworzona pomadka do ust nie spełni twoich oczekiwań! Korzystaj z powszechnie dostępnych w sieci przepisów, tutoriali, porozmawiaj z bardziej doświadczoną osobą albo z jednym z naszych konsultantów. Pamiętaj – trening czyni mistrza!
16,90 zł










