Betaina Kokosowa Kokoamidopropylobetaina 1kg Chmara Blend
Betaina kokamidopropylowa należy do grupy łagodnych, amfoterycznych detergentów. Jest doskonale tolerowana przez skórę i błony śluzowe, wykazuje dobre właściwości myjące, pianotwórcze, antystatyczne, przeciwbakteryjne oraz delikatnie natłuszcza.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Betaina z Buraka 100g Chmara Blend
Betaina glicynowa, pozyskiwana z buraka, to wyjątkowy aminokwas, który wyróżnia się silnym działaniem nawilżającym i ochronnym. To składnik ceniony w kosmetyce za swoje właściwości pielęgnacyjne, zarówno dla skóry, jak i włosów. Nie należy jej mylić z betainami kokosowymi czy kokamidopropylowymi, ponieważ ma zupełnie inne właściwości i zastosowanie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Betaina z Buraka 250g Chmara Blend
Betaina glicynowa, pozyskiwana z buraka, to wyjątkowy aminokwas, który wyróżnia się silnym działaniem nawilżającym i ochronnym. To składnik ceniony w kosmetyce za swoje właściwości pielęgnacyjne, zarówno dla skóry, jak i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Betaina z Buraka 500g Chmara Blend
Betaina glicynowa, pozyskiwana z buraka, to wyjątkowy aminokwas, który wyróżnia się silnym działaniem nawilżającym i ochronnym. To składnik ceniony w kosmetyce za swoje właściwości pielęgnacyjne, zarówno dla skóry, jak i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Betaina z Buraka 50g Chmara Blend
Betaina glicynowa, pozyskiwana z buraka, to wyjątkowy aminokwas, który wyróżnia się silnym działaniem nawilżającym i ochronnym. To składnik ceniony w kosmetyce za swoje właściwości pielęgnacyjne, zarówno dla skóry, jak i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Bio-Propanediol (glikol rośliny) 100ml Esent
Glikol roślinny, znany również jako propanediol, to związek chemiczny pochodzenia roślinnego. Jest on wytwarzany z różnych źródeł, w tym z kukurydzy, soi, trzciny cukrowej lub rzepaku poprzez proces fermentacji. Glikol roślinny zyskuje na popularności jako zamiennik glikolu propylenowego, który jest pochodzenia petrochemicznego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Biotyna (witamina B7) 99,6% - 5g Esent
Biotyna, znana również jako witamina H lub B7, to rozpuszczalna w wodzie witamina z grupy witamin B. Jest ważnym składnikiem diety i suplementów diety oraz popularnym składnikiem kosmetyków.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml
Blend glicerynowy z ekstraktami roślinnymi: arnika, rumianek, chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian i oman, w delikatnej bazie wodno-glicerynowej z łagodnymi konserwantami, stworzony z myślą o pielęgnacji skóry wrażliwej i wymagającej, nadający się do różnorodnych kosmetyków pielęgnacyjnych i myjących.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml
Blend glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, jest delikatny, nawilżający i łagodzący, więc nadaje się do kosmetyków dla osób z AZS, zwłaszcza w produktach do codziennej pielęgnacji: kremach, balsamach czy emulsjach myjących.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend glicerynowy Len, Rumianek, Kwiat Lipy znajduje zastosowanie w szerokiej gamie kosmetyków pielęgnacyjnych i myjących. Doskonale sprawdza się w tonikach i wodach odświeżających, balsamach oraz kremach nawilżających. Może być składnikiem żeli i emulsji myjących o delikatnym charakterze, a także formuł przeznaczonych dla dzieci. Znajduje zastosowanie również w kosmetykach do pielęgnacji włosów, takich jak odżywki czy mgiełki, a także w preparatach po goleniu i po opalaniu, gdzie ceniona jest jego funkcja łagodząca.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend glicerynowy Len, Rumianek, Kwiat Lipy znajduje zastosowanie w szerokiej gamie kosmetyków pielęgnacyjnych i myjących. Doskonale sprawdza się w tonikach i wodach odświeżających, balsamach oraz kremach nawilżających. Może być składnikiem żeli i emulsji myjących o delikatnym charakterze, a także formuł przeznaczonych dla dzieci. Znajduje zastosowanie również w kosmetykach do pielęgnacji włosów, takich jak odżywki czy mgiełki, a także w preparatach po goleniu i po opalaniu, gdzie ceniona jest jego funkcja łagodząca.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Boraks Czteroboran Sodu Dziesięciowodny 1kg Chmara Blend
Boraks, czyli BORAX 10-wodny o 99,99% czystości, to nieorganiczny związek chemiczny, który od wielu lat znajduje szerokie zastosowanie w gospodarstwach domowych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Bromelaina (SpecPure BML10 -100 U/g) 10g Esent
Bromelaina to roślinny enzym proteolityczny pozyskiwany z łodyg Ananas comosus. Surowiec znajduje zastosowanie jako składnik w recepturach kosmetycznych, w szczególności w preparatach zawierających enzymy roślinne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Chlorek Magnezu 1kg Chmara Blend
Chlorek magnezu sześciowodny to doskonałe źródło tego pierwiastka, często wykorzystywane w gabinetach spa i sanatoriach podczas relaksacyjnych kąpieli. Chlorek magnezu może być również używany jako skuteczny dezodorant.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Chlorek Magnezu 25kg
Chlorek magnezu jest bardzo łatwo przyswajalna forma magnezu. Zarówno magnez, jak i chlor, oba podstawowe makroelementy budujące nasze komórki, występują w organizmie. Choć magnez jest uznawany za jeden z najcenniejszych biopierwiastków, jego niedobór dotyka większość ludzi. Skutecznym sposobem na jego uzupełnienie są kąpiele magnezowe.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Chlorek Potasu CZDA 1kg Stanlab
Dzięki swojej wysokiej rozpuszczalności w wodzie oraz właściwościom fizykochemicznym, substancja ta może być wykorzystywana jako składnik produktów przemysłowych, a także potencjalnie w formulacjach kosmetycznych i pielęgnacyjnych. Może znaleźć zastosowanie jako składnik aktywny w różnych kompozycjach, pełniąc określone funkcje w recepturach.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
CLEAR Oleoactif na trądzik 10 ml Esent
Preparat dedykowany do walki z niedoskonałościami, skazami skóry -Anti blemish. Pozyskiwany dzięki opatentowanej technologii ekstrakcji Oléo-éco, jest na bazie oleju, ekologicznie zaprojektowany, roślinny, posiada certyfikat COSMOS i jest w 100% pochodzenia francuskiego, o udowodnionej skuteczności już dawce 1%.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Coco Glucoside (Glukozyd kokosowy) 400g NIEDOWAŻKA
Wykorzystywany jako emulgator, środek pianotwórczy, czy naturalny detergent. Jest bardzo łagodny dla skóry, nie powoduje podrażnień nawet przy delikatnej cerze.
Dostępność: brak towaru
D-pantenol 75% 25kg (TOWAR POD ZAMÓWIENIE)
D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.
Dostępność: brak towaru
D-pantenol Prowitamina B5 75% 100g Chmara Blend
D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5 75% 200g Chmara Blend
D-pantenol nazywany inaczej prowitaminą B5 jest to bardzo gęsta, przezroczysta ciecz, zwana doskonale ze swoich właściwości nawilżających, łagodzący i kojących. D-pantenol przenika przez naskórek zmienia się w skórze właściwej w witaminę B5 inaczej kwas pantenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5, 75% 30g Chmara Blend
D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
DHA + BA konserwant do kosmetyków EKO 30 ml Esent
Dwuskładnikowy konserwant akceptowany przez organizacje certyfikacyjne takie jak Ecocert czy Soil, do konserweowania kosmetyków ekologicznych. Produkt nie testowany na zwierzętach.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni










