Firma ESENT to dostawca naturalnych surowców kosmetycznych, olei, maseł kosmetycznych.
Firma ma bardzo duże doświadczenie i znalazła się w naszej ofercie dzięki bardzo wysokiej jakości produktów. Esent działa już od 1999 roku. W naszej ofercie mamy wiele produktów tego producenta.
Produkty dostępne u producenta Esent:
- składniki aktywne (kolagen z elastyną, koenzym q10, ),
- bazy i emulgatory, bazy mydlane, konserwanty (konserwant z rzodkiewki, konserwant z kokosa),
- oleje zimnotłoczone (olej kameliowy, olej laurowy, ), skwalany,
- masła kosmetyczne (masło jojoba, masło kombo, olej z pigwy),
- hydrolaty (hydrolat geraniowy, hydrolat miętowy, hydrolat z opuncji, hydrolat mandarynkowy),
- ekstrakty roślinne, olejki eteryczne,
- kwas hialuronowy, witaminy (witamina b7),
- peelingi (peeling z nasion bzu, peeling z nasion porzeczki, peeling z nasion malin),
- glinki kosmetyczne,
- kwasy kosmetyczne (kwas glikolowy 70%, kwas laktobionowy, kwas azelainowy, kwas ferulowy, kwas salicylowy),
- opakowania kosmetyczne, woski, świece.
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026
Ficyna to enzym proteolityczny pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z mleczka drzewa figowego (Ficus carica). Należy do grupy cysteinowych proteaz i stanowi alternatywę dla innych enzymów (takich jak papaina czy bromelaina), wykorzystywanych w formulacjach kosmetycznych jako składniki enzymatyczne.
Dostępność: brak towaru
Korund do mikrodermabrazji 115 g Esent
Mikrodermabrazja jest bardzo prostym zabiegiem. Przed jej rozpoczęciem należy zmyć dokładnie makijaż. Korund rozprowadzić w , żelu do mycia twarzy, oliwce kosmetycznej bądź nie tłustym kremie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Peeling z nasion Czarnej Porzeczki 100g Esent
Peeling z nasion Czarnej Porzeczki, to wysuszone i zmielone ziarna czarnej porzeczki, zawierające pektyny, błonnik i kwasy owocowe. Dzięki swej naturalnej „chropowatości” doskonale usuwają zewnętrzna obumarłą warstwę naskórka, pobudzając tym samym skórę do regeneracji i odbudowy swych zewnętrznych warstw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Peeling z nasion Czarnego Bzu 100g Esent
Peeling z nasion Czarnego Bzu, to wysuszone i zmielone nasiona bzu zawierające pektyny, błonnik i kwasy owocowe. Dzięki swej naturalnej „chropowatości” doskonale usuwają zewnętrzna obumarłą warstwę naskórka, pobudzając tym samym skórę do regeneracji i odbudowy swych zewnętrznych warstw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Peeling z nasion Malin 100g Esent
Peeling z nasion (pestek) malin, to wysuszone i zmielone ziarna malin zawierające pektyny, błonnik i kwasy owocowe. Dzięki swej naturalnej „chropowatości” doskonale usuwają zewnętrzna obumarłą warstwę naskórka, pobudzając tym samym skórę do regeneracji i odbudowy swych zewnętrznych warstw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Konserwant ekologiczny z kokosa ( AMTicide Coconut) 10ml Esent
Nazwa INCI: Lactobacillus & Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract
Jakość: Naturalny składnik pochodzenia roślinnego, uzyskany w procesie fermentacji miąższu kokosa z udziałem bakterii Lactobacillus. Wolny od GMO.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Konserwant ekologiczny z rzodkiewki (Leucidal) 10ml Esent
Leucidal® Liquid to naturalny, płynny surowiec konserwujący pochodzenia roślinnego, oparty na peptydach uzyskiwanych w procesie fermentacji rzodkwi. Produkt został zaakceptowany przez ECOCERT jako składnik mogący być stosowany w formulacjach kosmetycznych klasy premium, w tym w produktach o charakterze naturalnym i ekologicznym.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026
Proszek z Orzechów Shikakai do Włosów – Indus Valley 100 g
Dostępność: brak towaru
Olejek Kameliowy Zimnotłoczony 20ml Esent
Pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno nasion wiecznie zielonego krzewu Camellia Kissi, występującego naturalnie w południowo-wschodniej Azji (Krzew ten należy do tej samej rodziny co krzew herbaciany).
Dostępność: brak towaru
Kwas Hialuronowy Roztwór 2% 30 ml Esent
Zastosowanie 2 % roztworu jest bardzo szerokie, można go stosować jako dodatek do kremów, olejków, balsamów, może też być podstawą , lub składnikiem dodatkowym wielu formuł kosmetycznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat naturalny z melisy 100ml Esent
Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Hydrolat z melisy / Melissa Water
INCL : Melissa officinalis flower/leaf/stem water
Nr CAS : 84082-61-1
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas Glikolowy 70% poj. 10 ml Esent
Kwas glikolowy 70% (kwas hydroksyoctowy) – organiczny związek chemiczny, najprostszy i na pewno jeden z najskuteczniejszych, przedstawicieli α-hydroksykwasów. Pozyskiwany z soku trzciny cukrowej . Dzięki małej wielkości cząsteczki jest bardzo dobrze absorbowany i wnika głęboko skórę.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek z nasion Marchwi Zimnotłoczony 20ml Esent
Olej (dzięki wysokiej zawartości kwasu Omega 9 ) jest olejem lekkim, dobrze przenikającym do głębszych warstw naskórka i skóry właściwej, szybko się wchłania i może być wykorzystany w formułach jako czynnik „transportujący” inne składniki aktywne w głąb skóry.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas azelainowy>99% 10g Esent
W produktach rozjaśniających, czy kremach dla cery trądzikowej lub tłustej, całkowicie wystarczy stężenie 2-8%, wyższe stężenia stosuje się przy produktach do peelingu chemicznego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Laurowy 100% - Cera trądzikowa -20ml Esent
Olej laurowy zawiera w swym składzie Pentolinę która to pobudza pracę mieszków włosowych, stymulując porost włosów. Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu wspomaga gojenie ran i stanów zapalnych skóry.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Andiroba nierafinowany Cera Dojrzała 20ml Esent
Olej Andiroba pozyskiwany z nasion/orzechów drzewa Carapa guianensis, rosnącego naturalnie w dorzeczu Amazonki i Orinoko w Ameryce Południowej, tłoczony na zimno, nierafinowany.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat z Lawendy Wąskolistnej 100ml Esent
Ceniony jest za działania tonizujace, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne. Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolatu na cały organizm.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat naturalny z Krwawnika 100ml Esent
Hydrolat z krwawnika wykazuje działanie tonizujące, kojące, przeciwzapalne . Wspomaga procesy samoregulacji i samoregeneracji skóry. Wzmacnia, uszczelnia i uelastycznia naczynia krwionośne, stąd dedykowany jest do skóry tzw. „naczynkowej”, jak również skórze ze skłonnościami do podrażnień i stanów zapalnych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Nasion Truskawki Nierafinowany 20ml Esent
Olej z nasion truskawek to wyjątkowy, tłoczony na zimno i nierafinowany kosmetyczny eliksir, który przynosi skórze intensywne nawilżenie oraz ochronę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Ten cenny olej, pozyskiwany z nasion truskawki (Fragaria ananassa), jest doskonałym wyborem dla osób z cerą dojrzałą, suchą lub zniszczoną.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Czarnuszki Nierafinowany 50ml Esent
Olej z czarnuszki (Black Seed Oil) to wyjątkowy produkt, otrzymywany z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej (Nigella Sativa). Czarnuszka to roślina z rodziny jaskrowatych, znana i ceniona w medycynie naturalnej od co najmniej 2500 lat, zwłaszcza w regionach basenu Morza Śródziemnego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Baza kremowa - Easy Cream Base 100g Esent
Użycie bazy kremowej jest najprostszą i najefektywniejszą metodą prowadzącą do przygotowania indywidualnie dopasowanych kremów, tak w warunkach domowych jak i w gabinetach kosmetycznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Koenzym Q10 w roztworze w oleju makadamia 10 ml Esent
W dermatologii i kosmetyce jest ceniony jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry. Koenzym Q10 występuje naturalnie w organizmach ludzkich, ale poziom jego produkcji zmniejsza się wraz z wiekiem.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej z Nasion Maku Nierafinowany 50ml Esent
Olej z nasion maku tłoczony na zimno jest surowcem naturalnym, o delikatnym orzechowym zapachu i lekkim, żółtawym lub bezbarwnym zabarwieniu. Należy do olejów schnących, dlatego jest wrażliwy na światło i podgrzewanie, co wymaga przechowywania w lodówce i szczelnym opakowaniu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
16,90 zł










