Isoamyl Laurate 200ml Chmara Blend
Isoamyl Laurate to nowoczesny emolient pochodzenia roślinnego, należący do grupy tzw. „zielonych emolientów”. Jest estrem alkoholu izoamylowego oraz kwasu laurynowego, pozyskiwanym najczęściej z odnawialnych surowców, takich jak olej kokosowy oraz buraki cukrowe.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Trehaloza Subtancja Nawilżająca 250g Chmara Blend
Trehaloza to naturalny disacharyd, składający się z dwóch cząsteczek glukozy połączonych unikalnym wiązaniem α,α-1,1. Występuje naturalnie w wielu roślinach, szczególnie tych, które rosną w ekstremalnych warunkach, takich jak pustynie. Dzięki swoim właściwościom ochronnym, umożliwia przetrwanie komórek roślinnych w czasie suszy, zatrzymując ich strukturalną integralność do momentu, gdy znów pojawi się woda.
Dostępność: brak towaru
Ekstrakt Olejowy z Wrotyczu 150ml Chmara Blend
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Eukaliptus, z Eukaliptusu 100ml Chmara Blend
Olejek eukaliptusowy to naturalny składnik, który dzięki swoim właściwościom może zostać wykorzystany w szerokim zakresie produktów kosmetycznych. Choć nie jest przeznaczony do stosowania w czystej formie na skórę, może pełnić istotną rolę jako dodatek do kosmetyków, wspierając ich działanie i poprawiając komfort stosowania.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Shea Nierafinowane (INTESYWNY ZAPACH) 450g Karite Chmara Blend
Masło Shea Nierafinowane jest bogate w witaminy A i E które sprawiają, że skóra po jego zastosowaniu jest gładka, dobrze nawilżona i pokryta zabezpieczającym lipidowym filmem. Ponadto zawiera ono witaminę F, która pomaga rozluźnić i rozgrzać napięte mięśnie. Substancje zawarte w maśle chronią i wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej skóry co poprawia jej elastyczność.
Dostępność: brak towaru
Masło Mango Rafinowane 180g Chmara Blend
Masło Mango posiada bardzo szerokie zastosowanie w kosmetyce. W porównaniu z masłem kakaowym czy masłem shea masło mango ma według wielu opinii lepszą konsystencję.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Shea Rafinowane 450g Chmara Blend
Masło shea natłuszcza i nawilża skórę. Jest bogate w witaminy E, A i F, która wpływa na rozluźnianie mięśni. Substancje zawarte w maśle shea wzmacniają i chronią cement komórkowy warstwy rogowej skóry co wpływa na jej elastyczność i rozciągliwość.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Fioletowa 200g Chmara Blend
Glinka Fioletowa to doskonały wybór dla osób z cerą suchą i normalną. Jest polecana jako maska do twarzy i ciała, a także jako dodatek do kremów, szamponów i mydeł.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek Eteryczny Pomarańczowy, ze Skórki Pomarańczy 100ml Chmara Blend
INCI CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL EXPRESSED
Olejek eteryczny ze skórki pomarańczy firmy Zrób Swój Kosmetyk ma przyjemny, cytrusowy zapach, których poprawia nastrój, łagodzi, relaksuje. Ponadto olejek ma działanie antyseptyczne, antydepresyjne, tonizuje. Olejek polecany jest w okresach zwiększonego stresu.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wosk Carnauba 250g Chmara Blend
Wosk Carnauba to naturalny wosk roślinny, który pozyskuje się z liści palmy kopernicji (Copernicca Cerifera), rosnącej w Brazylii. Dzięki swoim niezwykłym właściwościom jest cenionym składnikiem w wielu branżach, od kosmetycznej po farmaceutyczną.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Konserwant DHA+BA 100ml Chmara Blend
Dwuskładnikowy konserwant akceptowany przez organizacje certyfikacyjne takie jak Ecocert czy Soil, do konserwowania kosmetyków ekologicznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Betaina Kokosowa Kokoamidopropylobetaina 1kg Chmara Blend
Betaina kokamidopropylowa należy do grupy łagodnych, amfoterycznych detergentów. Jest doskonale tolerowana przez skórę i błony śluzowe, wykazuje dobre właściwości myjące, pianotwórcze, antystatyczne, przeciwbakteryjne oraz delikatnie natłuszcza.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt olejowy z Dziurawca (Macerat) 150ml Chmara Blend
Olej z dziurawca zwyczajnego to macerat powstały poprzez ekstrakcję ziela dziurawca (Hypericum perforatum) w oleju roślinnym – najczęściej słonecznikowym lub z oliwek. Produkt wyróżnia się charakterystycznym czerwonym lub czerwono-żółtym zabarwieniem, wynikającym z obecności naturalnego barwnika – hyperycyny. Odcień może różnić się w zależności od partii surowca.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Kadzidłowca 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z kadzidłowca (Boswellia serrata) to składnik pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z żywicy drzewa kadzidłowca. Ze względu na swoje właściwości fizykochemiczne znajduje zastosowanie jako dodatek w recepturach kosmetycznych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej konopny Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej konopny firmy Zrób Swój Kosmetyk jest pozyskwiany w procesnie tłoczenia ziaren, na zimno stąd nazwa zimnotłoczony lub nierafinowany. Skład oleju konopnego zawiera aż 81% NNKT (niezbędnych kwasów tłuszczowych). Co to oznacza dla Twojej skóry? To, że olej wnika w warstwę lipidową skóry, regenerując ją, przez co skóra jest zdrowsza i wygląda młodziej. Pozostałe substancje zawarte w oleju jak kwasy tłuszczowe nasycone tworzą warstwę ochronna na skórze.
Dostępność: brak towaru
Olej Rycynowy Rafinowany 500ml Chmara Blend
Olej rycynowy rafinowany firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z nasion rącznika pospolitego, występującego w Indiach i Afryce. Olej ma postać gęstej żółtej cieczy, działa jak bariera ochronna przed czynnikami zewnętrznymi. Wspomaga proces łączenia fazy wodnej oraz olejowej w emulsji; dzięki jego zdolności do mieszania się z wodą.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olejek eteryczny Tymianek 100ml Chmara Blend
Olejek eteryczny z białego tymianku to wysokiej jakości, czysty produkt pozyskiwany metodą destylacji parą wodną. Jest to destylat o przejrzystej, blado-żółtej barwie i świeżym, łagodnym aromacie.
Dostępność: brak towaru
Ekstrakt Olejowy z Bursztynu 150ml Chmara Blend
Olej z bursztynu jest wytwarzany z żywicy bursztynowej, która jest skamieniałą żywicą drzewną. Olej z bursztynu jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne i odżywcze dla skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Bluszczu 150ml Chmara Blend
Ekstrakt z bluszczu to produkt o działaniu drenującym, antycellulitowym, wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwbólowe, przeciwzapalne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Masło Avocado Rafinowane 180g Chmara Blend
Masło z awokado pozyskiwane jest z owoców Persea Gratissima, poprzez unikalny proces hydrogenizacji. Masełko charakteryzuje się aksamitną i miękką konsystencją przez co łatwo się rozpuszcza. Masło ma jasnokremowe zabarwienie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Tens'up Surowiec liftingujący 30ml Chmara Blend
Tens'up to zaawansowana, trójwymiarowa matryca hydrokoloidalna oparta na polisacharydach pozyskiwanych z dwóch roślin: cykorii podróżnik oraz tary. Unikalne cukry obecne w korzeniach tych roślin wiążą wodę, co:
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Arniki 200ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z arniki powstaje w wyniku maceracji suszonych kwiatów Arnica montana w oleju roślinnym, najczęściej słonecznikowym. Roślina ta, określana często mianem „słońca gór”, wykorzystywana jest w branży kosmetycznej jako komponent o charakterystycznym profilu ziołowym. Otrzymany surowiec posiada barwę jasnosłomkową i dobrze komponuje się z wieloma rodzajami formulacji kosmetycznych – od lekkich emulsji po oleiste serum.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Polysorbate 20 Emulgator 500ml Zrób Swój Kosmetyk
Niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Substancja bezpieczna dla środowiska - biodegradowalna. Substancja hydrofilowa (rozpuszczalna w wodzie), dobrze tolerowana przez skórę i błony śluzowe, odporna na elektrolity zawarte w wodzie, w zasadowym pH ulega rozpadowi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Czerwona 1kg Chmara Blend
Glinka czerwona Illite, znana również jako glinka francuska, jest naturalnym surowcem kosmetycznym, który znajduje szerokie zastosowanie w tworzeniu różnorodnych produktów pielęgnacyjnych. Jako składnik kosmetyczny, glinka czerwona wykorzystywana jest w wielu formulacjach, które wymagają właściwości oczyszczających, regulujących oraz wzmacniających
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni










