Talk 325MESH 1kg Stanlab
Zastosowania zidentyfikowane według MSDS : przemysł chemiczny, kosmetyczny, farmaceutyczny, spożywczy, papierniczy,
ceramiczny, tworzyw sztucznych, w produkcji farb.
Dostępność: brak towaru
Baza kremowa 100 g Esent
Lekka, prosta baza o jedwabistej konsystencji, będąca w stanie przyjąć do 20-30% składników aktywnych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Alkohol Cetylowy 100g Chmara Blend
Alkohol cetylowy firmy Zrób Swój Kosmetyk otrzymywany jest z kwasu palmitylowego i oleju z pestek palmowych, alkohol cetylowy należy do emolientów tłustych, wpływa na twardość i konsystencję. Alkohol tworzy warstwę okluzyjną na powierzchni skóry zmniejszając parowanie wody z powierzchni naskórka, zmiekczając i wygładzając naskórek, jest kompatybilny z zwiększośćą popularnych składników.
Dostępność: brak towaru
DHA + BA konserwant do kosmetyków EKO 30 ml Esent
Dwuskładnikowy konserwant akceptowany przez organizacje certyfikacyjne takie jak Ecocert czy Soil, do konserweowania kosmetyków ekologicznych. Produkt nie testowany na zwierzętach.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kolagen z elastyną 30 ml Esent
W kosmetyce kolagen i elastyna stosowane są jako składniki o działaniu regenerującym i odmładzającym, przywracającym świeżość, gładkość i sprężystość skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ektoina 5g Chmara Blend
Ektoina (INCI: Ectoin, CAS: 96702-03-3) to naturalnie występujący związek, pozyskiwany w drodze zaawansowanego procesu mikrobiologicznego. Ceniona w branży kosmetycznej ze względu na swoje właściwości jako silny humektant, który wspomaga utrzymanie odpowiedniego poziomu wilgoci w formułach kosmetycznych. Występuje w postaci białego, bezzapachowego proszku, dobrze rozpuszczalnego w wodzie oraz alkoholach.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kofeina w proszku 100g Chmara Blend
Kofeina (INCI: Caffeine) to naturalny alkaloid pozyskiwany z nasion kawy, liści herbaty oraz nasion guarany. W kosmetyce wykorzystywana jest głównie ze względu na swoje właściwości stymulujące i drenujące. Występuje w formie białego, drobnokrystalicznego proszku, rozpuszczalnego w wodzie i odpornego na działanie podwyższonej temperatury.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Palmy Sabałowej, Palma Sabałowa (Macerat) 50ml Chmara Blend
Olej z palmy sabałowej znajduje zastosowanie w kosmetyce, przede wszystkim ze względu na swoje właściwości nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest składnikiem wielu produktów kosmetycznych, takich jak kremy, balsamy, szampony, odżywki i wiele innych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy z Acmelli (Acmella Macerat) 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z acmelli, znany również jako olej z acmelli o nazwie botanicznej Spilanthes acmella, jest cennym składnikiem w przemyśle kosmetycznym i medycynie naturalnej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Wodorotlenek Sodu CZ.D.A 500g Stanlab
Zastosowanie wodorotlenku sodu:
- wykorzystywany do użytku laboratoryjnego,
- produkcja detergentów, barwników,
- produkcja sztucznego jedwabiu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Keratyna hydrolizowana 30ml Esent
Keratyna należy do grupy białek występujących naturalnie w skórze, włosach i paznokciach – jest ich podstawowym budulcem. Proces hydrolizy pozwala uzyskać keratynę o lepszym stopniu przyswajalności
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Jedwab Hydrolizowany 20ml ( Płynny Jedwab ) Esent
Jedwab hydrolizowany to substancja pochodząca z białek jedwabiu, które są bardzo podobne do tych występujących naturalnie we włosach i paznokciach. Znajduje się w postaci wodnego roztworu o niskiej masie cząsteczkowej, co umożliwia mu łatwe wnikanie w głąb skóry i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas Cytrynowy 500g Chmara Blend
Kwasek cytrynowy to bezwonny, sypki, krystaliczny, przezroczysty proszek.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Baza maseczki spirulinowej 100g Esent
Sproszkowana spirulina do zastosowań w przemyśle kosmetycznym. Polecana do pielęgnacji każdego typu skóry. Poleca się stosowanie surowca jako dodatek do maseczek, kąpieli czy okładów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Zielona 200g Chmara Blend
Glinkę zieloną poleca się do stosowania do cery mieszanej, normalnej, tłustej. Glinka zawiera takie pierwiastki jak:krzem, potas, tlenki minerałów, magnez, mangan, dolomit, miedź, selen i fosfor
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5, 75% 30g Chmara Blend
D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas Laktobionowy 10g Esent
Kwas laktobionowy to polihydroksykwas (PHA) , z grupy kwasów hydroksylowych, pozyskiwany z naturalnej laktozy. Ma postać proszku/pudru złożonego z bardzo drobnych kryształków. Rozpuszcza się dobrze w wodzie.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka biała (kaolin) 200g Chmara Blend
Glinka biała jest często używana zamiast szamponu i służy jako maseczka na włosy. Jest to najdelikatniejsza glinka i najdłużej wysycha. Pochodzi z sedymentacji skał zawierających aluminium.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Mocznik Substancja Nawilżająca 500g Chmara Blend
Posiada silne właściwości higroskopijne, zmiękczające i wygładzające. Stosowany w wyższych stężeniach działa również złuszczająco, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend glicerynowy Len, Rumianek, Kwiat Lipy znajduje zastosowanie w szerokiej gamie kosmetyków pielęgnacyjnych i myjących. Doskonale sprawdza się w tonikach i wodach odświeżających, balsamach oraz kremach nawilżających. Może być składnikiem żeli i emulsji myjących o delikatnym charakterze, a także formuł przeznaczonych dla dzieci. Znajduje zastosowanie również w kosmetykach do pielęgnacji włosów, takich jak odżywki czy mgiełki, a także w preparatach po goleniu i po opalaniu, gdzie ceniona jest jego funkcja łagodząca.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Konserwant DHA+BA 30ml Chmara Blend
DHA BA to dwuskładnikowy konserwant zatwierdzony przez organizacje takie jak Ecocert i Soil. Jest idealny do kosmetyków ekologicznych, a dodatkowo nietestowany na zwierzętach
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Mika niebieska 10g ZSK
Mika - Brokat micro 0.1mm
- kolor: niebieski
- zastosowanie: Można używać jako barwnik (pigment) do mydeł.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Mika fioletowa 10g ZSK
Mika - Brokat micro 0.1mm
- kolor: fioletowy
- zastosowanie: Można używać jako barwnik (pigment) do mydeł.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
16,90 zł










